Treceți la conținutul principal

#SIBIU - Oraşul de Vis?

Ieri, la o plimbare prin parc cu un prieten, vorbeam despre oraşele României şi în care din ele ne-ar plăcea să ne stabilim definitiv. Am pus în calcul siguranţa oraşului, oportunitatea de a avea un loc de muncă stabil dar şi bine plătit, posibilitatea de a merge totuşi la o piesă de teatru sau la alte evenimente mondene fără prea mare dificultate, infrastuctura cât şi împrejurimile acelui oraş. Amândoi am căzut de acord asupra a două oraşe, primul bineînţeles că este Sibiu şi cel de-al doilea e Braşov.


Surprinzător, azi intrând pe evz.ro, am observat că au lansat o campanie intitulată Oraşul de Vis.

Împreună cu cititorii, evz.ro lansează provocarea anului în media românească, prin campania „Oraşul de vis”. Aceasta va arăta care este cel mai apreciat şi mai bun oraş din România în care să locuieşti. Dinamică şi inovatoare, are la bază date oficiale, iar rezultatul final va fi determinat alături de cititori.

Prin această campanie, ce ţine de azi 06.04.2010 până pe 25.07.2010, evz doreşte să descopere prin ochii cititorilor cel mai bun oraş de locuit din România.


Oraşul va fi ales după ce se vor da note pe baza a trei componente:
  • popularitatea oraşului
  • evaluarea publicului
  • nota evz
Oraşul preferat îl puteţi vota aici. Eu am votat oraşul Sibiu şi să vă zic de ce! Nu neapărat că locuiesc aici ci pentru faptul că într-adevăr e un oraş super. E adevărat, orice pădure are uscăciuni dar acest oraş e mult mai verde decât multe alte oraşe din România.

Să vă explic pe rând cum am votat criteriile principale...
Această campanie e una subiectivă, fiecare votându-şi propriul oraş dar sunt sigur că în fiecare oraş sunt şi persoane care s-au săturat de el şi o să voteze un cu totul alt oraş. Aici pot da spre exemplu unii bucureşteni care sunt sigur că vor vota cu oraşe ca Sibiu, Constanţa sau Braşov. Vor fi puţini dar sunt sigur că invers nu va fi, adică sibieni să voteze Bucureşti, sau braşoveni să voteze Bucureşti...

La popularitate am votat Sibiu, totuşi mi-ar fi plăcut să să avem posibilitatea să alegem trei oraşe. Dacă ar fi fost aşa aş fi votat Sibiu, Braşov şi Cluj.

La evaluarea oraşului am votat astfel:
- infrastructură- nota 7- străzile arată cât de cât bine dar se poate şi mai bine. Unele străzi, ca Nicolae Iorga, au fost îmbunătăţite, lărgite şi chiar se vede că s-a lucrat cu bun simţ.
- siguranţă - nota 9 - sunt de trei ani în Sibiu şi niciodată nu am avut vreo problemă. Oamenii sunt mult mai civilizaţi decât în alte părţi. Un exemplu că este un oraş sigur e faptul că sunt taximetriste, adică femei care conduc taxiul. Oare în Bucureşti sau Craiova este aşa ceva?
- administraţie - nota 8 - mulţi spun că Johannis ăsta - lăsând la o parte faptul că are şi el unele combinaţii mai puţin legale - a făcut treabă bună în Sibiu. Tind să-i cred! Oricum, administraţia ce ţine direct de ministere - ca inspectoratul şcolar - e la pămând, ca în toată ţara, dar administraţia locală se ţine cât de cât de treabă.
- cultură şi educaţie - nota 9 - despre cultură ce pot să zic mai mult decât faptul arhicunoscut că Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană? Muzee sunt, ai ce vizita, teatru excepţional este, operă este, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa (Muzeul Astra), grădină zoologică, monumente, clădiri în patrimoniu etc.
- sănătate - nota 6 - la fel ca peste tot. Jalnică!
- mediu - nota 7 - din păcate nu sunt firme care să recicleze plasticul, sticla, hârtia. Sau mai bine zis la gunoi nu sunt containere diferite unde să poţi selecta şi arunca diferite materiale cum ar fi hârtie, plastic, fier, etc.
- dezvoltare economică - nota 8 - în ultimii ani au venit diferite firme străine în Sibiu şi asta cică datorită intervenţiei lui Johannis. Şi firma la care lucrez eu, o firmă nemţească, a venit prin 2004 şi unde lucrează peste 1000 de oameni. Ca aceasta mai sunt şi altele... În 2008 Sibiul avea cea mai mică rată de şomaj din România.

Media notelor date de mine a ieşit: 7.714285714

Un criteriu care din păcate nu e introdus în evaluarea oraşelor e chiar împrejurimile acelui oraş. E foarte important ca oricând ai chef să te poţi urca în maşină şi să mergi undeva aproape la un grătar, la un pescuit, la o cabană, la munte...La Sibiu poţi face toate acestea. Cum zicea un sibian unui neamţ: În Sibiu în aceeaşi zi poţi schia pe munte la Bâlea ca apoi să mergi să faci baie în lacurile sărate de la Ocna.

Aşa că intraţi şi voi, sibieni dar nu numai, pe evz.ro şi votaţi oraşul preferat! Sunt conştient că Sibiul nu o să câştige dar măcar o să iasă între primele 5 locuri.

Intraţi aici ca să votaţi!

Hristos a Înviat!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.