Treceți la conținutul principal

BitTorrent sync

BitTorrent Sync (BTSync) este un program care realizează sincronizarea fişierelor pe mai multe dispozitive. E un fel de Dropbox din punct de vedere a funcționalității numai că sincronizarea nu se face printr-un server terţ. BitTorrent Sync mai are avantajul că poate manipula foarte uşor fişiere de dimensiuni mari (mai ales dacă sincronizarea se face de pe mai multe dispozitive) deoarece se foloseşte tehnologia arhicunoscută de la torrente prin care un fişier se copie pe bucăţi de la mai multe surse. Implicit descărcarea se face mult mai uşor.

Eu am reuşit să instalez BitTorrent Sync pe numai două dispozitive (atâtea am): două laptopuri cu Linux. Pe un laptop e pus Ubuntu şi pe celălalt e Deepin Linux. De aceea vreau să vă explic, în câteva rânduri, cum să instalaţi acest program în Linux. O să încerc şi pe Windows dar mai încolo ...

BitTorrent Sync poate fi downloadat de pe site-ul BitTorrent. Există versiunea pentru Windows, Mac şi Linux. Descărcaţi versiunea în funcţie de ce sistem de operare aveţi.Pe un laptop am descărcat versiunea pentru i386 şi pe un alt laptop versiunea pentru x64.
După ce dezarhivaţi versiunea corectă de program copiaţi executabilul btsync într-un folder creat de voi sau chiar în orice alt folder din /home.

Pentru a porni BitTorrent Sync trebuie să scrieţi în terminal

./btsync
Pentru a vizualiza interfaţa dintre utilizator şi btsync trebuie să deschideţi un browser şi să tastaţi la adresă: http://localhost:8888/ sau http://IP-ul:8888.


De-acum e foarte uşor de adăugat şi sincronizat diferite fişiere. Se apasă pe butonul Add Folder şi se alege un folder sau un fişier. Se scrie codul secret care va fi ulterior folosit pe celălalt dispozitiv. Pe al doi-lea sau al X-ulea dispozitiv se apasă pe acelaşi buton Add Folder şi la câmpul Secret se adaugă cheia copiată din primul dispozitiv.

În câteva secunde sau minute (depinde de câte fişiere aveţi) se va realiza sincronizarea.

Eu cred că acest program merită încercat mai ales dacă deţii mai multe dispozitive.

Alte link-uri: Webupd8.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: