Treceți la conținutul principal

Testul Celor Trei Site

Nu de puţine ori mi se întâmplă să merg la cumpărături în supermarket-uri şi să mă refugiez câteva minute la raionul cu cărţi de citit. Unele le iau şi le răsfoiesc fără a căuta ceva anume, iar azi am procedat la fel. Am luat o carte şi am început să citesc un capitol, acest capitol se numea Testul celor trei site.

Mi-a plăcut foarte mult povestioara aceasta şi de aceea vreau să vă o împărtăşesc şi vouă, chiar dacă mai este pe Internet. De-altfel, vreau să menţionez că povestea de mai jos am copiat-o de pe site-ul Povestioarele Mele.

In Grecia antica Socrate (469-399 iC), era foarte mult laudat pentru intelepciunea lui. 
Intr-o zi, marele filozof s-a intalnit intamplator cu o cunostinta care alerga spre el agitat si care i-a spus:
„Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum, despre unul dintre studentii tai?"
„Stai o clipa", ii replica Socrate. „Inainte sa-mi spui, as vrea sa treci printr-un mic test. Se numeste Testul celor Trei."
„Trei?"
„Asa este," a continuat Socrate. „Inainte sa-mi vorbesti despre studentul meu, sa stam putin si sa testam ce ai de gand sa-mi spui.
Primul test este cel al Adevarului. Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?"
„Nu," spuse omul. „De fapt doar am auzit despre el."
„E-n regula," zise Socrate. „Asadar, in realitate, tu nu stii daca este adevarat sau nu.
Acum sa incercam testul al doilea, testul Binelui.
Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?"
„Nu, dimpotriva..."
„Deci," a continuat Socrate,...vrei sa-mi spui ceva rau despre el, cu toate ca nu esti sigur ca este adevarat?"
Omul a dat din umeri, putin stanjenit.
Socrate a continuat. „ Totusi mai poti trece testul, pentru ca exista a treia proba – filtrul Folosintei (daca e de folos).
Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu imi este de folos?"
„Nu, nu chiar..."
„Ei bine," a conchis Socrate,...daca ceea ce vrei sa-mi spui nu este nici Adevarat, nici de Bine, nici macar de Folos (Util), atunci de ce sa-mi mai spui?”
Omul era invins si s-a rusinat.
Iata de ce Socrate a fost un mare filozof si era atat de mult respectat.

Cred că această povestioară ar trebui să o citească fiecare român. Cum la noi bârfa e sport naţional poate această povestioară ar fi ca o pildă din care noi, toţi, ar trebuii să învăţăm. 

Chiar e adevărat tot ce se scrie prin Can Can, Click sau ce se arată la Happy Hour? Sau în general la TV se spune numai adevărul? Jurnalistul caută, cercetează la trei surse informaţia pe care o deţine? EU NU CRED!

Chiar în ţara asta nu există nimic bun despre care să se vorbească, chiar ne interesează numai scandalurile, certurile, bătăile, crimele, furturile? EU NU CRED!

Şi până la urmă chiar tot ce se zice pe la TV şi se scrie prin ziare ne este de folos? Ţie îţi este de folos informaţia că Pepe şi Zăvoranca, că Iri şi Monica nu se mai înţeleg şi se ţigănesc pe la emisiuni de TV? EU NU CRED!

Aşa că, dragi concetăţeni, oare nu e mai bine să ne vedem fiecare de propria ogradă, de propria viaţă, de propriul destin? EU CRED CĂ DA!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.