Treceți la conținutul principal

Închide Ubuntu cu EasyShutDown

De multe ori am folosit comanda shutdown direct din Terminal. Mai ales atunci când am vrut ca sistemul să se închidă la o anumită oră sau după un anumit timp.

Închide sistemul imediat:
sudo shutdown -h now
sau închid sistemul în 20 minute:
sudo shutdown -h +20
Aceste comenzi mi le-am pus în .bashrc ca şi alias pentru că e mai uşor de ţinut minte.

Dacă nu sunteţi adepţii comenzilor în Terminal puteţi folosi programul EasyShutDown. Acest program este foarte uşor de folosit după ce-l instalaţi. Tot ceea ce face e să planifice după cât timp să se închidă sistemul. De-altfel se integrază perfect în Ubuntu Unity.


Programul se downloadează de pe Launchpad şi se poate instala cu dublu click pe fişierul *.deb sau direct din Terminal:

sudo dpkg -i easyshutdown_0.6_all.deb
Există şi versiunea complexă al acestui program, numită ComplexShutdown.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: