Noaptea Muzeelor în Sibiu

Anul ăsta am fost la Noaptea Muzeelor la Sibiu. Am avut în plan să văd trei muzee:
Dar din aceste trei muzee am reușit să văd doar primul. Muzeul de Istorie a Farmaciei era închis. Am văzut un reportaj acum câteva săptămâni în urmă, că din cauza lipsei banilor muzeul este mai tot timpul închis. Dacă vrei să-l vizitezi trebuie să faci parte dintr-un grup de cel puțin 10 persoane și trebuie programare.
Totuși, am crezut că acum este un bun moment să faci reclamă. Să lași muzeul deschis în Noaptea Muzeelor. Dar de unde? Era închis.

Muzeul de Istorie Naturală era închis, dar în grădina din fața lui erau expuși trei dinozauri. Atracția copiilor ... și nu numai. Muzeul merită să fie vizitat și am s-o fac cât de curând.

Muzeul de Istorie mi-a plăcut. Anul trecut nu am reușit să-l vizitez deoarece am fost la Brukenthal unde erau deschise multe galerii și mi-a trebuit vreo două ore să văd, pe fugă, tot. Anul ăsta din păcate au fost deschise doar două sau trei săli. Și alea cam sărăcăcioase în exponate.

Muzeul de Istorie e interesant. Clădirea în sine e frumoasă, cu camere la subsol, cu un turn, multe exponate ce merită văzute pe îndelete și nu în grabă cum a fost la Noaptea Muzeelor.

Am vizitat și Muzeul Brukenthal sau mai bine zis mica părticică din acel muzeu. De-altfel am fost și la Muzeul Franz Binder unde am văzut Mumia Egipteană. Le-am propus celor de la muzeu să-i facă o pagină pe Facebook acestei mumii deoarece puțini știu că la Sibiu este expusă o mumie egipteană adevărată. Astfel își vor face reclamă. La acest muzeu poți vedea și alte exponate adunate din toată lumea.

Am fost și la o expoziție de la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească dar având în vedere că era deschisă doar o sală am vizitat-o rapid.

Muzeele erau pline de oameni de peste tot. Chiar au intrat în vorbă cu noi niște bucureștence care nu știau unde e Muzeul Brukenthal. Am mers împreună până acolo. Pe tot parcursul drumului am lăudat Sibiul și le-am spus că e un oraș din care nu aș pleca.

Aici ai ce vedea!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux