Treceți la conținutul principal

Noaptea Muzeelor în Sibiu

Anul ăsta am fost la Noaptea Muzeelor la Sibiu. Am avut în plan să văd trei muzee:
Dar din aceste trei muzee am reușit să văd doar primul. Muzeul de Istorie a Farmaciei era închis. Am văzut un reportaj acum câteva săptămâni în urmă, că din cauza lipsei banilor muzeul este mai tot timpul închis. Dacă vrei să-l vizitezi trebuie să faci parte dintr-un grup de cel puțin 10 persoane și trebuie programare.
Totuși, am crezut că acum este un bun moment să faci reclamă. Să lași muzeul deschis în Noaptea Muzeelor. Dar de unde? Era închis.

Muzeul de Istorie Naturală era închis, dar în grădina din fața lui erau expuși trei dinozauri. Atracția copiilor ... și nu numai. Muzeul merită să fie vizitat și am s-o fac cât de curând.

Muzeul de Istorie mi-a plăcut. Anul trecut nu am reușit să-l vizitez deoarece am fost la Brukenthal unde erau deschise multe galerii și mi-a trebuit vreo două ore să văd, pe fugă, tot. Anul ăsta din păcate au fost deschise doar două sau trei săli. Și alea cam sărăcăcioase în exponate.

Muzeul de Istorie e interesant. Clădirea în sine e frumoasă, cu camere la subsol, cu un turn, multe exponate ce merită văzute pe îndelete și nu în grabă cum a fost la Noaptea Muzeelor.

Am vizitat și Muzeul Brukenthal sau mai bine zis mica părticică din acel muzeu. De-altfel am fost și la Muzeul Franz Binder unde am văzut Mumia Egipteană. Le-am propus celor de la muzeu să-i facă o pagină pe Facebook acestei mumii deoarece puțini știu că la Sibiu este expusă o mumie egipteană adevărată. Astfel își vor face reclamă. La acest muzeu poți vedea și alte exponate adunate din toată lumea.

Am fost și la o expoziție de la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească dar având în vedere că era deschisă doar o sală am vizitat-o rapid.

Muzeele erau pline de oameni de peste tot. Chiar au intrat în vorbă cu noi niște bucureștence care nu știau unde e Muzeul Brukenthal. Am mers împreună până acolo. Pe tot parcursul drumului am lăudat Sibiul și le-am spus că e un oraș din care nu aș pleca.

Aici ai ce vedea!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.