Treceți la conținutul principal

Solidaritate


Peste câteva zile o să ajungă viitura de pe Dunăre şi în România. Autorităţile, ca de obicei, zic că totul e sub control dar, ca de obicei, debitul foarte mare de pe fluviu o să-i ia prin surprindere şi o să le pună mari probleme. Cu toate că de două săptămâni ştiu că o să vină viitura şi au văzut ce poate să facă în Germania sau Ungaria.
De câteva zile se chinuie să întărească o bucată de dig. Sper să ţină şi să nu se rupă. Dar nu prea am încredere în munca şi autorităţilor de acolo ca şi din orice alt judeţ din România.

Toate digurile trebuie refăcute, regândite. Dacă nu sunt bani pentru noi diguri măcar la ananghie oamenii trebuie să se mobilizeze şi din mână în mână să pună saci cu nisip acolo unde este nevoie. De multe ori am văzut că asta nu se întâmplă.

Şi acum îmi aduc aminte de inundaţiile din Moldova de acum 3 sau 4 ani. Sătenii împreună cu jandarmii se chinuiau să întărească un dig pentru a-şi proteja satul, iar consăteni de-a lor erau la pescuit la câţiva metrii depărtare. Când a întrebat reporterul de ce nu vin să ajute la diguire unul dintre ei, cu zâmbetul pe buze a zis ceva de genul: Apăi, casa mea e pe deal. Nu ajunge apa la ea. Şi şi-a continuat de pescuit în timp ce consătenii lui, disperaţi, nici nu se puteau odihni că venea apa peste ei.

Ăsta-i doar un caz. Dar mai sunt multe alte cazuri în care românul de rând şi-a arătat solidaritatea. Ca şi atunci când sate întregi au rămas înzăpezite şi mulţi bătrâni au rămas captivi sub nămeţi în propriile case şi au venit jandarmii să-i salveze. Cei care nu aveau casele înzăpezite se încălzeau la o cinzacă sau la o tablă în barul din sat dar niciunul, NICIUNUL, nu s-a deplasat cu reporterii emisiunii România, te iubesc! să ajute pe săracii sinistraţi. Sinistraţi care erau vecini de-ai lor. Şi multe alte cazuri ...

Apăi să nu ne mai mirăm că totul merge anapoda în ţara noastră! Guvernanţii se pot da peste cap de zece ori şi să se transforme în greuceni ai României şi să facă totul ca la carte că tot degeaba. Într-o ţară unde nu există solidaritate între cetăţenii ei nimic nu e. Unde dragoste nu e, nimic nu e. Poate când vom învăţa, şi aici mă includ şi pe mine, să fim mai empatici cu cei în nevoi şi necazuri, atunci când vom învăţa ceea ce este compasiunea, atunci când vom învăţa să dăruim şi să ajutăm, poate că atunci ne va fi puţin mai bine.

P.S. imaginea de mai sus e din Germania ...

Comentarii

 1. cei de care zici tu mi se par oameni pierduti, nu mai pot fi intorsi. important este sa nu reactioneze si cei tineri tot la fel.
  totul porneste de sus, unde presedintele, spre ex., jigneste anumite clase sociale. si sa nu pomenim de razboiul bugetari vs corporatisti. toti suntem romani si trebuie sa ne ajutam. faza e ca sunt filmati 5 oameni dintr-un sat la birt in timp ce satul le este inundat asta, dar astia 5 sunt acolo mereu. sunt doar niste alcoolici, care traiesc pentru a bea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut,


  Dar totusi si cei de sus ajung acolo plecand din popor. Pana la urma baza populatiei conteaza. Politicienii sunt doar o oglindire a poporului.


  Problema in Romania e ca legea numarul 1 este "Fiecare pentru el!". Inca nu stim sa traim intr-o comunitate dar mai avem timp, sper, sa invatam.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!