Treceți la conținutul principal

Alătură-te Grupului FreeCycle Sibiu

Grupul Freecycle® Sibiu este deschis tuturor celor care vor să folosească bunurile a căror refolosire este mai indicată decât aruncarea la gunoi. Fie că este vorba de un scaun, un fax, un pian, un calculator (sau părţi din el), o carte sau o uşă veche, eşti liber să pui mesajul tău pe grupul Freecycle dar după ce te-ai înscris. Sau poate doreşti să primeşti tu ceva! O regulă principală: tot ce se oferă trebuie să fie gratuit.
Acest grup face parte din reţeaua Freecycle, o organizaţie nonprofit şi o acţiune a persoanelor interesate în menţinerea lucrurilor bune afară din depozitele de deşeuri. Vizitează freecycle.org pentru a găsi alte oraşe şi informaţii despre acţiune!
Aătură-te nouă!
Cam aşa sună textul de întâmpinare al grupului Freecycle Sibiu. Despre acest grup şi despre această idee, de a oferi pe gratis anumite bunuri celor care au nevoie mai mare decât noi, am auzit chiar de la colegul meu Marius Bârsan care e chiar şi iniţiatorul grupului Freecycle SIBIU cât şi al blogului Freecyclesibiu. Mie mi se pare o idee genială să poţi oferi obiecte de care nu mai ai nevoie celor care chiar le-ar putea folosi zi de zi în loc să le arunci la gunoi. Spre exemplu ţineam de ceva vreme un monitor Daewoo de 14 inchi fără să-l folosesc (m-a ţinut cam 5 ani şi încă era bun). Când am intrat pe acest grup chiar după câteva zile am dat monitorul pe gratis cuiva care avea nevoie de un monitor cât de mic dar să fie funţional. Sentimentul e unic atunci când oferi ceva pe gratis!

Conceptul de Freecycle totuşi e demult timp, de prin 2003, când un tip pe nume Deron Beal a anunţat înfiinţarea Reţelei Freecycle câtorva prieteni şi unor reţele nonprovit din SUA. Astfel Freecycle s-a născut! Din 2003 până azi acest concept s-a răspândit în mai mult de 85 de ţări printre care şi România. În fiecare ţară există mai multe grupuri specifice unor anumite oraşe, aşa cum şi în România sunt mai multe grupuri freecycle.
Motto-ul acestui grup ar putea fi people helping people şi changing the world one gift at a time.

Mai multe detalii despre acest concept puteţi afla pe sit-ul oficial http://www.freecycle.org/ şi dacă sunteţi din Sibiu vă puteţi înscrie în grup dacă aveţi un ID de Yahoo.

Din păcate nu este un grup înfiinţat şi în Botoşani dar spre ca cineva de acolo, din oraşul meu natal, v-a decide să facă acest lucru. Oricum, cei din Timişoara, Piatra Neamţ, Târgovişte, Oradea, Reşiţa, Cluj-Napoca, Ploieşti, Bucureşti, Craiova, Braşov, Constanţa, Iaşi şi Sibiu au posibilitatea de a se înscrie fără probleme.

Multă baftă şi dăruiţi că nu e greu!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.