Treceți la conținutul principal

Blog Action Day 2010

Toţi bloggerii din lume au şansa în luna Octombrie să discute, organizat, despre un subiect comun şi anume schimbările drastice ale climei Pământului. Anul trecut s-au înscris la acest eveniment 13606 bloggeri din 156 de ţări şi au scris fiecare pe blog articole despre schimbarea climei şi ce influenţe negative are aceasta asupra noastră sau despre diferite teme ecologice. La eveniment au luat parte şi diferite organizaţii non-guvernamentale şi chiar şi prim ministrul Marii Britanii Gordon Brown cât şi oficiali de la Casa Albă.

Am scris şi anul trecut despre acest eveniment şi pentru că sunt cât de cât ecologist am să scriu şi anul acesta. Oricum, mai este până în octombrie dar organizatorii deja au început să promoveze acest eveniment.

Evenimentul se numeşte Blog Action Day şi se ţine în fiecare an pe data de 15 octombrie. În fiecare an este un subiect comun şi de aceea organizatorii acestui eveniment global caută subiectul cel mai potrivit pentru acest an. Astfel, cei de la change.org au ales mai multe posibilie subiecte despre care se va vorbi întreaga lume şi roagă bloggerii şi internauţii să completeze un simplu chestionar.

Topicurile posibilie sunt următoarele:
  • apa - milioane de oameni nu au acces la apă potabilă cu toate că UN a declarat faptul că accesul la apă e un drept uman. Lipsa apei duce la numeroase boli cât şi la numeroase conflicte militare.
  • traficul de persoane vii - de la prostituţie până la sclavagism, mai mult de 27 de milioane de oameni sunt afectaţi de acest fenomen
  • femeia - cel mai discriminat grup din lume nu e vreo minoritate anume ci chiar femeia. Un procentaj mare de femei sunt discriminate în fiecare an pe tot Globul, de la cele mai moderne ţări până la cele mai sărace.
  • hrana naturală - industrializarea agriculturii a acaparat rezervele de hrană. În ţările moderne obezitatea a luat proporţii, iar în cele în curs de dezvoltare se fac experimente cu hrana modificate genetic.
  • foamete - chiar dacă mulţi dintre noi cred că hrana de zi cu zi e ceva normal şi mai facem şi figuri, peste 1 miliard de oameni un colţ de pâine e porţia de mâncare pe întreaga zi.
  • oceanele - pescuitul fără limite cât şi poluarea excesivă a apelor oceanelor duc la dispariţia a nenumărate specii de peşti. Dacă asta nu e de-ajuns poluarea cu ţiţei face ca viaţa oceanică în acel loc să nu mai fie posibilă niciodată.
Cam astea sunt principalele subiecte propuse pentru Blog Action Day!
Aveţi posibilitatea să alegeţi unul sau chiar mai multe subiecte dacă intraţi să completaţi acest chestionar.
Subiectul câştigător va fi anunţat în luna septembrie.




Powered by ScribeFire.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.