Treceți la conținutul principal

Ieftinul CISS

Acum doi ani mi-am cumpărat o multifuncţională Epson Stylus SX105 de la un supermarket pe care nici măcar nu vreau să-l numesc deoarece au preţuri cam mari la alimente...În fine, imprimanta a costat cam 200 de lei şi după mine nu e o sumă fabuloasă având în vedere că e 3 în 1, adică imprimantă, scanner şi xerox. Apăi, cu toate că nu a costat mult, ca de obicei, cea mai scumpă parte a imprimantei e tuşul, adică cerneala. Având în vedere că e color am de fiecare dată nevoie să cumpăr patru, PATRU cartuşe cu cerneală ceea ce e ucigător la buzunar. Dacă aş lua cartuşe originale m-aş lăsa păgubaş şi mi-aş trage la imprimantă la o firmă specializată. Din fericire sunt cartuşe echivalente mult mai ieftine dar totuşi având în vedere că sunt patru, PATRU :) cartuşe suma este destul de consistentă.

O modalitate de a economisi bani e să creezi tu însuţi un sistem de refilare automată cu cerneală luată la bidon care-i mai ieftină. Eu unul am încercat asta şi vă spun sincer că e o modalitate enervantă, murdară şi stresantă. Dacă urmăriţi link-ul de mai sus şi paşii aferenţi o să vedeţi că e bătaie de cap...Mai bine nu!

Dar întotdeauna sunt soluţii şi mai simple şi mai ieftine. Sunt pe piaţă sisteme de alimentare continuă cu cerneală (CISS- Continuous Ink Supply Systems) ce te pot scoate din impas. Pe lângă faptul că este practic, adică nu trebuie să scoţi de fiecare dată cartuşul din imprimantă ci alimentarea se face din nişte rezervoare externe, calitatea imprimării e aceeaşi. Cerneala e mult mai ieftină, clar, fiind în cantitate mai mare.

Am căutat pe net şi am găsit pentru imprimanta mea acest CISS şi preţul mi se pare rezonabil. Apăi eu dau pentru maxim 10ml de cerneală cam 25 de lei X 4 cartuşe ar face 100 lei şi pe sit-ul de mai sus aş da 150 pentru 100ml pe cartuş adică 400 ml în total.

Cred că am să-mi cumpăr şi eu un CISS...

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.