Treceți la conținutul principal

Şcoala de Şoferi

De ceva vreme mă bate gândul să dau pentru carnetul de conducere. Am tot amânat-o şi-am lungit-o dar cred că-i de-ajuns, trebuie să intru şi eu în rând cu lumea sau cel puţin în rând cu colegii mei de serviciu. Toţi colegii şi toate colegele mele au carnet şi toţi mă împing de la spate să fac acest pas, chiar şi soţia, naşii, prietenii...

După ce am terminat liceul nu am avut bani să dau pentru carnet dar nici nu aveam motivaţia necesară deoarece ştiam că nu o să-mi permit să-mi cumpăr o maşină, chiar şi-o rablă. Nu am fost niciodată pasionat de maşini, de motoare, nu realizez ce înseamnă să ai o maşină de 100 de cai putere, o fi mult, o fi puţin? Nu am nicio treabă cu maşinile! 

Cu toate că sunt reduceri pentru studenţi eu nu am profitat de asta când eram la facultate. Scuza obişnuită: nu am avut bani, dar ăsta-i adevărul. Erau zile când mâncam numai iaurt cu pâine, cartofi prăjiţi la greu. Chiar mi-aduc aminte bine dialogul cu colegii de cameră: Ce facem azi de mâncare? Cartofi prăjiţi! Dar mâine? Cartofi prăjiţi? Şi poimâine? Ghici! Cartofi prăjiţi! ... Eram nişte pârliţi dar care împărţeam mâncareafiecăruia cu ceilalţi şi mâncam din aceeaşi farfurie. Venea unu de-acasă cu plasa de rafi plină cu mâncare calculată de părinţi ca fiind pentru o săptămână pentru o persoană dar noi o terminam în două zile. Vremuri grele dar faine! Acum vă daţi seama de ce nu am dat de carnet!

No, apăi a venit vremea să încerc şi eu. Ideea e că nu ştiu ce firmă de şcoală de şoferi să aleg din Sibiu. Mulţi mi-au zis că instructorii în general sunt cam nesimţiţi şi nu-şi fac datoria cum trebuie, nu ştiu să explice, încep să urle, unii se uită după fundurile gagicilor, alţii...cine ştie?! poate după fundurile băieţilor...Chiar nu am idee ce firmă să aleg! Aveţi voi vreo idee?

Oricum, nu sunt disperat să iau carnetul din prima aşa că dacă văd că face vreun instructor figuri sau nu-şi face datoria să-mi explice calm şi pe înţelesul meu sunt alte căi de a rezolva problemele având în vedere că dau o grămada de bani pe cursuri. Cu o reclamaţie poţi rezolva multe, dacă nu merge cu una, poate două? Sau trei! Sau ... câte sunt nevoie!

Deci, ce şcoală de şoferi îmi recomandaţi?

Comentarii

 1. cred ca cel mai bine ar fi ca dupa ce iei carnetu sa si conduci. ca altfel se cam uita...

  RăspundețiȘtergere
 2. instructorul iti exlica cumsa manevrezi o masina si nu te invata reguli de circulatie. iti recomand sa citesti mai intai acea 'cartzulie' cu reguli de circulatie apoi mergi la un instructor si o sa vezi ca nu mai are de ce sa urle, in schimb o sa te stie invatat si tot o sa se uite dupa gagici.
  app sa nu mananci cartofi prajiti in masina :) poate cand ne intalnim trantim si o friptura alaturi :D

  RăspundețiȘtergere
 3. o masina cu 100 cai putere e ca sotia in pat:)))...ma bucur ca te-ai hotarit sa dai pt permis si-ti urez mult succes...ovidiu(deko)

  RăspundețiȘtergere
 4. @tykryt
  Salut,
  dupa ce iau carnetul o sa ma orientez spre un Logan sau Sandero :P
  @ZeroViu(Adi)
  Salut,
  O sa fac rost de acea cartulie...
  @Ovidiu
  Salut,
  ce mai faci? poate pe la anu am sa te plimb putin cu masina ;) :)))

  RăspundețiȘtergere
 5. 1. Dacă o să nimereşti instructor bun, te va învăţa cum să te fereşti de proşti pe stradă, regulile le poate învăţa oricine.
  2. Caii putere sînt irelevanţi. Ideal e să înveţi să mergi cu o maşină cu putere mică, îţi va fi mult mai uşor pe urmă. Gîndeşte-te că a mea are 45 de cai şi ai văzut cum conduc. În caz că nu:
  http://www.youtube.com/watch?v=tM6OVyTRLrc
  3. După ce-ţi iei permisul, trebuie să conduci, preferabil cu cineva care are permis în dreapta. Vei primi sfaturi la obiect sau subiective, dar care te vor ajuta.

  RăspundețiȘtergere
 6. cum zice tykryt - se uita - e drept ..
  nu am condus de 2 ani jumate (adica de cand am terminat scoala ) si acum mi-e destul de greu ....

  RăspundețiȘtergere
 7. Emanuel,
  cum iau permisul vreau sa-mi iau o masina...
  ;)

  RăspundețiȘtergere
 8. cum zice tykryt - se uita - e drept ..
  nu am condus de 2 ani jumate (adica de cand am terminat scoala ) si acum mi-e destul de greu ....

  RăspundețiȘtergere
 9. cred ca cel mai bine ar fi ca dupa ce iei carnetu sa si conduci. ca altfel se cam uita...

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!