Treceți la conținutul principal

Iubiţi şi Câinii Vagabonzi

Iubiţi şi câinii vagabonzi! Cred că vă amintiţi de melodia lui Mihai Constantinescu şi nu se poate să nu zâmbeşti atunci când o asculţi. Melodia ne învaţă să iubim căţeii şi celelalte animale părăsite de stăpâni, să le hrănim, să le mângâiem, şi de ce nu să le adoptăm.

Totuşi, ce facem cu haitele de câini? Nu cred că poate spune cineva că în fiecare oraş din România nu sunt foarte mulţi câini vagabonzi! Aşa cum câteodată ţi-e frică să treci prin anumite cartiere deoarece sunt rău famate aşa unora le este frică să treacă printr-un anumit loc deoarece sunt foarte mulţi câini vagabonzi.

Un exemplu elocvent e strada Haţegului în cartier Ştrand unde o femeie mai bătrână hrăneşte o haită, nu exagerez, o haită de vreo 6-7 câini, poate şi mai mulţi. 
Nu de puţine ori mi s-a întâmplat să trec pe acolo şi să văd acei câini sărind la oameni aşa din senin. Ce se putea întâmpla dacă era un copil? Şi să nu ziceţi că aceşti câini nu sar la copiii deoarece ştiţi că-i bullshit!

Un alt loc e chiar aproape de blocul meu unde s-au aşiuat deja vreo trei câini maturi şi alţi doi pui. Plus că la container sunt foarte mulţi câini vagabonzi, unii zici câ-s câini ciobăneşti, mai mari ca nişte tauri. Chiar în seara asta am fost să duc gunoiul şi se băteau pe lângă container vreo 5 dulăi. Am fost cu smochina şi mă temeam să nu mă vadă! Oricum, cea mai bună metodă de-ai alunga e să te faci că iei o piatră de jos şi că o arunci înspre ei. Instinctul primar o să-i facă să fugă...pentru moment. Dar dacă e un copil prin jurul lor? Dacă e copilul tău?

Eu înţeleg pe iubitorii de animale, şi eu sunt unul dintre ei. Iubesc câinii şi mi-ar plăcea să am unul dar de la iubire la exagerare e altceva. Sunt o grămada de oameni care hrănesc aceşti câini, mai-mai să-i pupe şi-n fund dar nu se gândesc să-i adopte, să-i ţină în casă, să-i spele, să le ofere condiţii, astfel făcând o faptă bună în adevăratul sens al cuvântului. 

Am pe scară o băbuţă care tot dă drumul la un câine vagabond în bloc în fiecare seară. Săracul câine e bolnav, tuşeşte groaznic, asta de prin vară. Câinele se aşează la partier şi toată noaptea tuşeşte şi bineînţeles că băbuţa nu aude că doar stă la etajul 3 eu îl aud în fiecare seară, noapte, dimineaţă. Am întreba-o de ce nu duce căţelul la un veterinar? şi mi-a răspuns că fiu-su care-i veterinar la Bucureşti l-a consultat prin telefon, adică i-a ascultat tusea şi i-a zis că-i doar răcit...şi câinele îşi dă plămânii de pe la începutul verii.

Băbuţa dă dovadă de mare bunătate că în loc să adopte acel căţel îl hrăneşte, îl lasă în bloc să streseze vecinii, nu? Păi nu, mai rău face, astfel alimentând ura unora împotriva animalelor. O să se ajungă ca unul nervos să-l scoată în şuturi afară din bloc sau poate chiar şi mai rău.

Bravo acelora care îşi dedică timpul liber salvării şi îngrijirii câinilor vagabonzi şi ruşine acelora care doar îi hrăneşte fără a se gândi să-i adopte.

Sper să nu mă înţelegeţi greşit! Iubesc animalele dar nu atât de mult încât să nu mă gândesc mai întâi la siguranţa familiei mele, la copii mei, la mine!

Tu ai vreo vreo problemă cu câinii vagabonzi? Ai adopta unul?

Spune-ţi părerea civilizat!
Merci!

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct