Treceți la conținutul principal

Cum sa joci Chicken Invaders in Ubuntu 9.04

Mi-am adus aminte de zilele studentiei cand jucam ca un nebun Chicken Invaders si mi l-am instalat pe Ubuntu. Mai jos va voi explica, si sper sa explic cat mai bine, cum sa instalati acest joc in Linux.
 
1. Prima oara download-ati jocul de aici si salvati fisierul pe Desktop.
 
2. Deoarece fisierul este unul specific sistemului de operare Windows avem nevoie de un emulator. De aceea vom instala programul Wine.
 
3. Intrati in Applications ->Add/Remove... si in fereastra care apare la Search scrieti wine .

4. Selectati programul intitulat Wine Microsoft Windows Compatibility Layer si apoi Apply Changes.
    - instalarea se poate face si prin System -> Administration -> Synaptic Package Manager dar si prin Terminal.

5. Dupa ce am instalat Wine cu ajutorul Terminal-ului (ALT+F2 si scrieti gnome-terminal) mergeti in directorul Desktop astfel:
     cd /home/user/Desktop/     
si apoi scrieti:
     wine ChickenInvadersInstaller130.exe  (puteti scrie wine si prima litera "C" si apoi sa apasati tasta TAB, denumirea programului se va completa automat daca e singurul program din folder care incepe cu litera "C". Daca mai sunt si altele va aparea denumirile tuturor programelor care incep cu acea litera ).
Dupa acesti pasi va aparea o fereastra de instalare. Urmati pasii de acolo si alegeti sa va puna un shortcut in Meniul de start.

Sper ca nu am uitat nimic.
Daca am uitat ceva va rog sa-mi spuneti ca sa corectez.
Distractie placuta!




Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.