Treceți la conținutul principal

The Power of Music

Filmuleţul de mai jos m-a făcut să-mi aduc aminte de ceea ce îmi povestea bunicul meu despre experienţele lui din Cel De-al Doilea Război Mondial. Îmi plăcea la nebunie să-l aud cum povesteşte, seara, înainte de culcare. Poate din acest motiv sunt pasionat de cel De-al Doilea Război Mondial!
Pot spune că bunicul meu a avut mare noroc în război având în vedere că a trecut de două ori pe lângă moarte. Mi-a povestit că prima oară, atunci când armata română se retrăgea din calea ruşilor, era să fie omorât de un obuz de la mortier. În timp ce câteva mortiere ruseşti îşi scuipau obuzele românii se retrăgeau în fugă deoarece camioanele nu reuşeau să intre pe străzile mocirloase, pline de glod. Bunicul meu era foarte obosit, ca toţi ceilalţi soldaţi de-altfel. Pe lângă el a trecut o căruţă ce ridica răniţii sau pecei care chiar nu  mai puteau să meargă din cauza oboselii. A vrut şi el să se prindă de căruţă şi să meargă astfel măcar câţiva zeci de metrii până ce-şi trăgea sufletul. Chiar în momentul când a vrut să se agaţe conducătorul a dat bice cailor. Bunicul nu a mai reuşit şi a căzut în noroi. Uitându-se parcă cu jale la mijlocul de transport a auzit un şuierat şi un obuz a căzut chiar lângă cal. Căruţa s-a răsturnat cu tot cu oamenii din ea, posibil că au murit câţiva. Calul a fost făcut pulbere!

A doua oară nu a fost chiar atât de norocos. Spun asta deoarece într-o confruntare cu ruşii a fost împuşcat în partea stângă, pe lângă rinichi, glonţul intrând printr-o parte şi ieşind pe cealaltă. L-a văzut pe rusul care l-a împuşcat, ăla putea să îl împuşte şi a doua oară dar nu a făcut-o! Cu greu s-a refugiat într-o tranşee. A pierdut mult sânge stând acolo dar până la urmă a fost găsit de un sergent neamţ şi de un român. A fost dus la un infirmier apoi prin Crimeea cu vaporul la Constanţa.

De fiecare dată eram fascinat atunci când îmi povestea asta.Şi acum mai sunt deoarece dacă bunicul meu nu avea norocul acela eu acum nu mai existam :)

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.