Treceți la conținutul principal

The Power of Music

Filmuleţul de mai jos m-a făcut să-mi aduc aminte de ceea ce îmi povestea bunicul meu despre experienţele lui din Cel De-al Doilea Război Mondial. Îmi plăcea la nebunie să-l aud cum povesteşte, seara, înainte de culcare. Poate din acest motiv sunt pasionat de cel De-al Doilea Război Mondial!
Pot spune că bunicul meu a avut mare noroc în război având în vedere că a trecut de două ori pe lângă moarte. Mi-a povestit că prima oară, atunci când armata română se retrăgea din calea ruşilor, era să fie omorât de un obuz de la mortier. În timp ce câteva mortiere ruseşti îşi scuipau obuzele românii se retrăgeau în fugă deoarece camioanele nu reuşeau să intre pe străzile mocirloase, pline de glod. Bunicul meu era foarte obosit, ca toţi ceilalţi soldaţi de-altfel. Pe lângă el a trecut o căruţă ce ridica răniţii sau pecei care chiar nu  mai puteau să meargă din cauza oboselii. A vrut şi el să se prindă de căruţă şi să meargă astfel măcar câţiva zeci de metrii până ce-şi trăgea sufletul. Chiar în momentul când a vrut să se agaţe conducătorul a dat bice cailor. Bunicul nu a mai reuşit şi a căzut în noroi. Uitându-se parcă cu jale la mijlocul de transport a auzit un şuierat şi un obuz a căzut chiar lângă cal. Căruţa s-a răsturnat cu tot cu oamenii din ea, posibil că au murit câţiva. Calul a fost făcut pulbere!

A doua oară nu a fost chiar atât de norocos. Spun asta deoarece într-o confruntare cu ruşii a fost împuşcat în partea stângă, pe lângă rinichi, glonţul intrând printr-o parte şi ieşind pe cealaltă. L-a văzut pe rusul care l-a împuşcat, ăla putea să îl împuşte şi a doua oară dar nu a făcut-o! Cu greu s-a refugiat într-o tranşee. A pierdut mult sânge stând acolo dar până la urmă a fost găsit de un sergent neamţ şi de un român. A fost dus la un infirmier apoi prin Crimeea cu vaporul la Constanţa.

De fiecare dată eram fascinat atunci când îmi povestea asta.Şi acum mai sunt deoarece dacă bunicul meu nu avea norocul acela eu acum nu mai existam :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.