Treceți la conținutul principal

Pista (Măsii de) Ciclabilă

Pista Ciclabilă, sau cum se zice pe aici prin Sibiu, Pista pentru Biciclete, este pentru Biciclete. Nu e nimic dacă unii se plimbă pe ea dar măcar ar fi fost frumos dacă ei ar fi puţin mai atenţi. Adică, atunci când te plimbi cu gagica şi asculţi manele sau poate Lady Gaga pe speakerul de la telefon ar fi de bun simţ să nu ocupi toată pista, mergi pe partea dreaptă şi nu în zig-zag ca chişătu boului. Măcar atunci când auzi pe unu urlând Pârtie! sau Dreapta!Dreapta! dă-te la o parte, nu sta anchilozat pe mijlocul pistei. 

Atunci când te plimbi mai uită-te din când în când şi în spate, poate, poate vine un biciclist amărât şi poate că e şi începător şi nu are reflexe supraomeneşti să se ferească de tine atunci când îi sari în faţă. Dacă ai trotuar şi lângă trotuar este şi pista măsii ciclabilă încearcă să nu alegi tocmai pista...Roşu înseamnă stop pentru pietoni şi mai ales când e şi desenată o bicicletă pe acel fundal roşu. Ştiu că mamele îşi duc cărucioarele pe pistă că e mai comod şi mai plăcut dar dacă tu ca mamă nu eşti atentă nu te aştepta de la altu să fie atent. Fii cu ochii în patru, poate e vreun biciclist beat sau nebun şi ferească Dumnezeu dacă intră în cărucior.


Trebuie să convieţuim, să ne respectăm şi să ne acceptăm reciproc. Fi mai atent aşa cum sunt şi eu. Nu îţi spune nimeni să nu te plimbi pe pistă dar cum am mai spus fă-o mai la dreapta, sau mai în lateral. E mai uşor să te fereşti tu ca pieton decât unu cu bicicleta. Dacă tot Sibiul are numai străzi înguste pe unde nu poţi trece cu bicicleta şi pe trotuare te înjură lumea măcar lăsaţi bicicliştii să se bucure cât de cât pe pista destinată lor!

Nu sunt biciclist profesionist, mai ies din când în când la plimbare cu o bicicletă împrumutată dar de fiecare dată observ ceea ce am spus mai sus. Mai merg şi eu pe pista ciclabilă, ca pieton, dar sunt tot timpul atent, mă feresc înainte de a clanxona biciclistul, ştiu şi înţeleg că acela e teritoriul lui aşa că trebuie să-l respect.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: