Treceți la conținutul principal

Pista (Măsii de) Ciclabilă

Pista Ciclabilă, sau cum se zice pe aici prin Sibiu, Pista pentru Biciclete, este pentru Biciclete. Nu e nimic dacă unii se plimbă pe ea dar măcar ar fi fost frumos dacă ei ar fi puţin mai atenţi. Adică, atunci când te plimbi cu gagica şi asculţi manele sau poate Lady Gaga pe speakerul de la telefon ar fi de bun simţ să nu ocupi toată pista, mergi pe partea dreaptă şi nu în zig-zag ca chişătu boului. Măcar atunci când auzi pe unu urlând Pârtie! sau Dreapta!Dreapta! dă-te la o parte, nu sta anchilozat pe mijlocul pistei. 

Atunci când te plimbi mai uită-te din când în când şi în spate, poate, poate vine un biciclist amărât şi poate că e şi începător şi nu are reflexe supraomeneşti să se ferească de tine atunci când îi sari în faţă. Dacă ai trotuar şi lângă trotuar este şi pista măsii ciclabilă încearcă să nu alegi tocmai pista...Roşu înseamnă stop pentru pietoni şi mai ales când e şi desenată o bicicletă pe acel fundal roşu. Ştiu că mamele îşi duc cărucioarele pe pistă că e mai comod şi mai plăcut dar dacă tu ca mamă nu eşti atentă nu te aştepta de la altu să fie atent. Fii cu ochii în patru, poate e vreun biciclist beat sau nebun şi ferească Dumnezeu dacă intră în cărucior.


Trebuie să convieţuim, să ne respectăm şi să ne acceptăm reciproc. Fi mai atent aşa cum sunt şi eu. Nu îţi spune nimeni să nu te plimbi pe pistă dar cum am mai spus fă-o mai la dreapta, sau mai în lateral. E mai uşor să te fereşti tu ca pieton decât unu cu bicicleta. Dacă tot Sibiul are numai străzi înguste pe unde nu poţi trece cu bicicleta şi pe trotuare te înjură lumea măcar lăsaţi bicicliştii să se bucure cât de cât pe pista destinată lor!

Nu sunt biciclist profesionist, mai ies din când în când la plimbare cu o bicicletă împrumutată dar de fiecare dată observ ceea ce am spus mai sus. Mai merg şi eu pe pista ciclabilă, ca pieton, dar sunt tot timpul atent, mă feresc înainte de a clanxona biciclistul, ştiu şi înţeleg că acela e teritoriul lui aşa că trebuie să-l respect.


Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.