Treceți la conținutul principal

Cele Mai Folosite Programe in Ubuntu Linux

Folosesc Ubuntu de vreo doi ani şi în acest timp am instalat diferite programe, unele le-am folosit mai mult şi altele mai puţin sau chiar deloc dar de fiecare dată am fost impresioat de numărul mare de aplicaţii din care poţi alege. Mai jos am făcut o mică listă cu cele mai folosite programe de mine în Ubuntu Linux.

Le-am enumerat în funcţie de meniul principal (Main Menu) al sistemului de operare Ubuntu:
 Accesories:
- Avant Window Navigator - îl folosesc în fiecare zi şi l-am setat să se deschidă odată cu sistemul de operare.
- Elegant GNOME - e un program ce îţi schimbă thema actuală cu una mult mai faină
- Gedit - pentru scrierea şi deschiderea fişierelor txt
- Gnome Commander - un înlocuitor al Total Commander-ului din Windows. Cineva zicea odată că nu trece pe Linux deoarece nu are Total Commander dar defapt sunt o mulţime de alte programe asemănătoare şi care sunt şi free. Foloseam înainte şi Double Commander dar l-am dezinstalat.
- Terminal - linia de comandă a sistemului. Tot ceea ce ţine de instalare programe, căutare fişiere, upgradare sistem, fac cu acest program.

Games:
- Foobillard - un joc de biliard.
- Urban Terror - cu toate că nu apare în meniu îl am ca stand-alone şi de fiecare dată când mă plictisesc mai intru şi mai joc. E captivant şi foarte distractiv, e un fel de Counter Strike.




Graphics:
- Picasa - doar când vreau să uploadez poze pe internet.
- GIMP - de fiecare dată când editez o imagine. Nu mă prea pricep dar nici nu mă pasionează editarea imaginilor, crearea de wallpaper-uri etc.
- Wiewnior - cu acest program vizualizez pozele
- optipng, mogrify

Internet:
- Dropbox - îl folosesc pentru a face backup la profilul meu de pe browserul Firefox
- Firefox - browser-ul meu preferat.
- Opera - del de-al doi-lea browser pe care-l folosesc
- Chromium- îl folosesc de puţine ori. Nu prea îmi place şi mi se pare că nu merge la fel de rapid ca Firefox.
- Pidgin - instant messenger - sunt conectat în acelaşi timp şi cu ID-ul de la yahoo şi cu cel de la gmail.
- Transmission - torrent client - îl folosesc când vreau să scot de pe net ceva legal, bineînţeles :)
Office:
- OpenOffice Writer - un fel de Microsoft Word dar free.
- xpdf, Acrobat Reader

Programming:
- Eclipse - pentru C şi C plus plus.

Sound and Video:
- Amarok şi Clementine le folosesc pentru a asculta puţina muzică pe care o am pe calculator în format mp3
- Brasero - pentru a arde CD-uri şi DVD-uri.
- SMPlayer - pentru a vedea filme (VLC nu-mi place deloc)

System Tools:
- Bleachbit - pentru a curăţa calculatorul de prostii...
- Ubuntu Tweak
- Back In Time şi Deja Dup pentru a face backup la sistem dar din păcate nu prea am obiceiul să fac des acest lucru.

Cam astea sunt în mare programele pe care le folosesc cel mai des şi pe care o să le instalez de fiecare dată după ce pus o versiune nouă de Ubuntu.

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct