Treceți la conținutul principal

Castelul Bran

Vineri, 17 septembrie 2010, am avut ocazia să văd unul dintre cele mai cunoscute castele din România, Castelul Bran. Împreună cu întreaga echipă de la Continental am organizat un Team Event şi prin bunăvoinţa companiei am primit o zi liberă dar şi bani de buzunar. De mult timp doream să vizitez acest castel, iar acum am reuşit să-l tai de pe listă. Un alt castel tăiat e Castelul Corvinilor de la Hunedoara dar a mai rămas Castelul Peleş de văzut.

Ne-am adunat toţi de dimineaţă în faţa gării şi am pornit la drum în 5 maşini pe E68. Drumul e foarte bun, se vede că s-a lucrat la el. Mi-aduc aminte că acum 3 ani era plin de semafoare, gropi, cratere, mă mir de cum au putut să facă o stradă să ţină mai mult de 6 luni.

La Şercaia am făcut dreapta şi de-aici aventura începe. Drumul e dezastruos!! E plin de gropi de parcă nu s-a mai lucrat de zeci de ani la acest drum. Şi cred că asta-i cauza. Dacă nu eşti atent poţi să-ţi laşi acolo toate cele patru roţi dacă nu şi maşina. Tanti Ţuţi, sau Tanti Poşetuţă, cum îmi place mie să-i zic, mai întâi ar trebui să urgenteze reparaţia drumurilor şi nu să cheltuie 1 milion de euro pe o prăpădită de frunză....

Vă spun, dacă mergeţi pe acest traseu Sibiu - Şercaia - Bran să fiţi atenţi la drum cu toate că e greu atunci când priveliştea de pe marginea drumului e superbă. De aceea câteodată e mai bine să fii pasager!

Am ajuns la Bran şi am început să explorăm castelul. Biletul e cam scump, părerea mea, 20 de lei de persoană. Dar poate sunt eu un zgârie-brânză! 

Părerea mea e că e un castel frumos, înghesuit, cu mobilă frumoasă, cu o istorie frumoasă dar cu toate acestea nu l-aş mai vizita a doua oară. În primul rând pentru faptul că peste tot erau elogii pentru familia regală de parcă ea ar fi construit acest castel. Puteai vizita numai camerele regilor dar nu am văzut nicio cameră a slujitorilor, să văd cum dormeau şi cum trăiau acei slujitori. Un lucru neplăcut a fost atunci când am văzut pe jos blana unui urs :), sincer nu m-am simţit bine în piele mea.

Mi-a plăcut mult mai mult Castelul Corvinilor decât Bran. Poate că m-a impresionat mai mult podul primului castel, instoria lui decât istoria Branului. Oricum, se merită vizitat măcar o dată în viaţă!

După Bran am fost la Braşov să mâncăm ceva la un restaurant. Am fost la unul de prin centru, din Piaţa Sfatului. Preţurile erau cam piperate şi nici ceea ce am mâncat eu nu mi-a plăcut. Ciorba de fasole e mult mai bună la cantina de la firmă decât de la un restaurant cu pârţuri cum e .... mai bine nu zic. 

În general a fost relaxantă această vizită şi e plăcut atunci când o întreagă echipă iese la o mică excursie!
Bran si Brasov

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct