Castelul Bran

Vineri, 17 septembrie 2010, am avut ocazia să văd unul dintre cele mai cunoscute castele din România, Castelul Bran. Împreună cu întreaga echipă de la Continental am organizat un Team Event şi prin bunăvoinţa companiei am primit o zi liberă dar şi bani de buzunar. De mult timp doream să vizitez acest castel, iar acum am reuşit să-l tai de pe listă. Un alt castel tăiat e Castelul Corvinilor de la Hunedoara dar a mai rămas Castelul Peleş de văzut.

Ne-am adunat toţi de dimineaţă în faţa gării şi am pornit la drum în 5 maşini pe E68. Drumul e foarte bun, se vede că s-a lucrat la el. Mi-aduc aminte că acum 3 ani era plin de semafoare, gropi, cratere, mă mir de cum au putut să facă o stradă să ţină mai mult de 6 luni.

La Şercaia am făcut dreapta şi de-aici aventura începe. Drumul e dezastruos!! E plin de gropi de parcă nu s-a mai lucrat de zeci de ani la acest drum. Şi cred că asta-i cauza. Dacă nu eşti atent poţi să-ţi laşi acolo toate cele patru roţi dacă nu şi maşina. Tanti Ţuţi, sau Tanti Poşetuţă, cum îmi place mie să-i zic, mai întâi ar trebui să urgenteze reparaţia drumurilor şi nu să cheltuie 1 milion de euro pe o prăpădită de frunză....

Vă spun, dacă mergeţi pe acest traseu Sibiu - Şercaia - Bran să fiţi atenţi la drum cu toate că e greu atunci când priveliştea de pe marginea drumului e superbă. De aceea câteodată e mai bine să fii pasager!

Am ajuns la Bran şi am început să explorăm castelul. Biletul e cam scump, părerea mea, 20 de lei de persoană. Dar poate sunt eu un zgârie-brânză! 

Părerea mea e că e un castel frumos, înghesuit, cu mobilă frumoasă, cu o istorie frumoasă dar cu toate acestea nu l-aş mai vizita a doua oară. În primul rând pentru faptul că peste tot erau elogii pentru familia regală de parcă ea ar fi construit acest castel. Puteai vizita numai camerele regilor dar nu am văzut nicio cameră a slujitorilor, să văd cum dormeau şi cum trăiau acei slujitori. Un lucru neplăcut a fost atunci când am văzut pe jos blana unui urs :), sincer nu m-am simţit bine în piele mea.

Mi-a plăcut mult mai mult Castelul Corvinilor decât Bran. Poate că m-a impresionat mai mult podul primului castel, instoria lui decât istoria Branului. Oricum, se merită vizitat măcar o dată în viaţă!

După Bran am fost la Braşov să mâncăm ceva la un restaurant. Am fost la unul de prin centru, din Piaţa Sfatului. Preţurile erau cam piperate şi nici ceea ce am mâncat eu nu mi-a plăcut. Ciorba de fasole e mult mai bună la cantina de la firmă decât de la un restaurant cu pârţuri cum e .... mai bine nu zic. 

În general a fost relaxantă această vizită şi e plăcut atunci când o întreagă echipă iese la o mică excursie!
Bran si Brasov

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux