Treceți la conținutul principal

Internet Explorer 9 e un Pas Înainte Venit din Păcate cam Târziu

Internet Explorer 9 (IE9) a fost lansat cu surle şi trâmbiţe şi este considerat de către cei de la Microsoft ca fiind cel mai bun browser în acest moment. Bineînţeles că e doar o afirmaţie subiectivă dar după ce am citit ici şi colo despre IE9 sincer nu cred că această afirmaţie e departe de adevăr. Ceea ce e clar de la bun început e faptul că Internet Explorer 9 trebuie, deci trebuie să înlocuiască IE6 care-i antic şi de demult. Toţi cei care au pe sistemele lor IE6, IE7 sau chiar IE8 ar trebui să upgradeze aceste versiuni cu noul IE9. Din păcate acest lucru este posibil doar pe Windows Vista şi Windows 7. Din păcate cei cu Windows XP nu se pot folosi de IE9 cu toate că acest sistem de operare deţine o cotă de piaţă mult mai mare decât Windows 7.

De ce ar trebui să instalezi Internet Explorer 9?

În general orice upgrade vine cu noi opţiuni şi se presupune că aduce îmbunătăţiri respectivului produs. Spun în general deoarece mai sunt şi cazuri în care un upgrade poate să-ţi dea sistemul peste cap sau chiar să nu îl poţi folosi deloc. Un exemplu în acest sens e chiar Windows Vista ce s-a dovedit a fi un mare fîs, un mare eşec.

Să revenim la IE9! Acest browser aduce noi opţiuni şi îmbunătăţiri pentru a putea suporta noile tehnologii existente ca HTML5 sau CSS3. Mai jos voi evidenţia câteva motive pentru care ar trebui să instalaţi acest browser:
  • IE9 este cu mult peste predecesorii săi din toate punctele de vedere
  • este mai rapid atunci când afişează o pagină de Internet deoarece are implementată funcţia de accelerare hardware (hardware acceleration)
  • este mult mai sigur decât predecesorii în ceea ce priveşte atacurile web
  • suportă HTML5 şi CSS3
  • are o nouă interfaţă gen Google Chrome
  • are opţiunea de search direct în bara de adrese, la fel ca la Google Chrome sau Firefox :)
Un dezavantaj mare, după cum am spus şi mai sus, e faptul că nu poate fi instalat pe Windows XP. Tocmai din această cauză nici eu nu l-am putut instala.

Sunt sigur că IE9 mai are şi alte opţiuni interesante dar pe care din păcate nu le pot evidenţia aici deoarece nu am reuşit să îl folosesc. Lista de mai sus am scris-o după ce am citit mai multe articole de pe diferite site-uri cum ar fi Ghacks.net.

Cu toate că IE9 aduce o grămada de îmbunătăţiri am impresia că s-a întâmplat cam târziu. De curând Internet Explorer a pierdut supremaţia in Europa în faţa browser-ului Firefox. Majoritatea care folosesc Google Chrome, Firefox sau Opera nu cred că se vor îndrepta cu totul spre IE9. Cel mult acest browser va fi folosit doar pentru unele aplicaţii care cer explicit folosirea Internet Explorer. De-altfel cei care crează pagini de internet, web developerii, nu se vor înţelege prea bine cu IE9, o explicaţie în acest sens găsiţi pe site-ul SixRevisions.

Eu sigur nu voi folosi acest browser deoarece folosesc Linux, de-altfel cei care au alt sistem de operare diferit de Windows nu va folosi IE9.

Acest update e binevenit şi e un pas înainte pentru Internet Explorer totuşi acest pas a venit cam târziu.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Imagini inedite cu Sibiu din Cel de-al Doilea Razboi Mondial

Rasfoind Reddit History am gasit intr-un subforum niste imagini inedite cu Sibiu in Cel de-al Doilea Razboi Mondial . E prima oara cand vad aceste imagini si mai ales imagini cu armata nazista marsaluind pe strazile unui oras din Romania in afara de Bucuresti.

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L