Treceți la conținutul principal

Puţin de Ubuntu în Windows XP

Am mai spus-o şi o mai spun Îmi place Ubuntu Linux! Dar cu toate acestea am lăsat şi Windows XP-ul instalat pe laptop deoarece soţia nu ştie, sau mai bine zis nu vrea să se complice cu Ubuntu. Astfel cu dual boot împac şi varza şi capra, sau ursu şi ursoaica. Totuşi nu folosesc deloc Windows XP-ul dar totuşi dacă l-aş folosi sigur aş schimba skinul ăla plictisitor şi antic pe care ăl ştim cu toţii.

Cea mai bună metodă de a folosi Windows dar în acelaşi timp să simţi oarecum puţin din aerul Ubuntu e să instalezi skin-ul Ubuntu Light. Acest skin e o replică a themei din Ubuntu numită Ambiance.

Pentru a instala skinul trebuie mai întâi să instalaţi un patch pentru a schimba fişierul uxtheme.dll. Acest lucru îl puteţi face dacă instalaţi UXtheme Multi Patcher sau alt program de acest gen.

E normal că mai sunt şi unele bug-uri în acest skin, bug-uri vizuale nu de securitate, cum ar fi faptul că bara de instalare va arăta la fel ca în XP.

Oricum, se merită instalat doar ca să aveţi o mică mică idee cum e Ubuntu Linux. Dacă o să vă placă nu ezitaţi să încercaţi pe-adevăratelea :) această distribuţie de Linux.


Sursa OMGUbuntu.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.