Treceți la conținutul principal

Sibiu nu e în Topul celor mai Vizitate Judeţe

Am citit în Evz un articol intitulat Top 5 cele mai vizitate judeţe din România şi am rămas surprins de topul realizat acolo, mai ales pentru faptul că Sibiu nu apare în top 10. Dar mai întâi să vă prezint topul lor:
Judeţul - Număr de înnoptări

1.Constanţa – 3.166.706
2.Bucureşti – 1.849.210
3.Braşov – 1.074.159
4.Vâlcea – 958.359
5.Bihor – 884.736
6.Prahova – 794.150
7.Mureş - 518.163
8.Timiş - 505.222
9.Caraş-Severin – 471.000
10.Suceava – 457.169
Dacă ieşi la o plimbare prin Sibiu nu se poate să nu vezi turişti prin centrul oraşului, pe la gară sau pe la Muzeul Satului. Aseară am ieşit la o plimbare şi cred că am văzut vreo trei grupuri de turişti care-şi făceau poze pe Podul Minciunilor din Piaţa Mică.

Sibiul e tot timpul vizitat şi majoritatea persoanelor  care tranzitează acest oraş se opresc la o cafea sau să se plimbe prin Piaţa Mare şi Piaţa Mică din centrul oraşului dar poate că nu rămân peste noapte aici şi tocmai de aceea nu apare în topul Institutului Naţional de Statistică (INS). Şi până la urmă de ce ai înnopta aici având în vedere că preţurile la pensiuni şi hoteluri sunt cam piperate cu toate că în oraş sunt în număr mare şi concurenţa e acerbă, unii preferă să rămână cu camerele goale decât să scadă preţurile.

Totuşi topul a fost creat pentru judeţe şi nu pentru oraşe. Astfel, e clar faptul că Sibiu nu are ce căuta în acest top pentru faptul că acest judeţ nu are niciun alt oraş semnificativ pe lângă oraşul de reşedinţă. Nu poţi să pui Agnita sau Sebeş pe acelaşi loc cu Gura Humorului sau Vatra Dornei unde dacă te duci pe-acolo chiar ai ce vedea, sau nu poţi compara împrejurimea Sibiului cu împrejurimile Braşovului cum nici nu poţi compara Braşovul cu Sibiul.

Acum la sfârşit îmi retrag cuvintele şi pot spune că nu mai sunt surprins că judeţul unde locuiesc, adică Sibiu, nu e în primele judeţe din ţară ca număr de persoane care au înnoptat aici. Oricât ar fi Sibiul de frumos, sau mai bine zis oricât ar fi centrul Sibiului de frumos, atâta timp cât satele de împrejur, oraşele din judeţ nu vor încerca să se mai cureţe puţin de noroi nu are nicio şansă acest judeţ.

Nu e de-ajuns să te lauzi doar cu munţii şi natura mai trebuie să te lauzi şi cu ceva creat de mâna omului...

Ce mai poţi vizita în judeţul Sibiu în afară de Sibiul în sine şi unde ai putea chiar să rămâi peste noapte?

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.