Treceți la conținutul principal

Sibiu nu e în Topul celor mai Vizitate Judeţe

Am citit în Evz un articol intitulat Top 5 cele mai vizitate judeţe din România şi am rămas surprins de topul realizat acolo, mai ales pentru faptul că Sibiu nu apare în top 10. Dar mai întâi să vă prezint topul lor:
Judeţul - Număr de înnoptări

1.Constanţa – 3.166.706
2.Bucureşti – 1.849.210
3.Braşov – 1.074.159
4.Vâlcea – 958.359
5.Bihor – 884.736
6.Prahova – 794.150
7.Mureş - 518.163
8.Timiş - 505.222
9.Caraş-Severin – 471.000
10.Suceava – 457.169
Dacă ieşi la o plimbare prin Sibiu nu se poate să nu vezi turişti prin centrul oraşului, pe la gară sau pe la Muzeul Satului. Aseară am ieşit la o plimbare şi cred că am văzut vreo trei grupuri de turişti care-şi făceau poze pe Podul Minciunilor din Piaţa Mică.

Sibiul e tot timpul vizitat şi majoritatea persoanelor  care tranzitează acest oraş se opresc la o cafea sau să se plimbe prin Piaţa Mare şi Piaţa Mică din centrul oraşului dar poate că nu rămân peste noapte aici şi tocmai de aceea nu apare în topul Institutului Naţional de Statistică (INS). Şi până la urmă de ce ai înnopta aici având în vedere că preţurile la pensiuni şi hoteluri sunt cam piperate cu toate că în oraş sunt în număr mare şi concurenţa e acerbă, unii preferă să rămână cu camerele goale decât să scadă preţurile.

Totuşi topul a fost creat pentru judeţe şi nu pentru oraşe. Astfel, e clar faptul că Sibiu nu are ce căuta în acest top pentru faptul că acest judeţ nu are niciun alt oraş semnificativ pe lângă oraşul de reşedinţă. Nu poţi să pui Agnita sau Sebeş pe acelaşi loc cu Gura Humorului sau Vatra Dornei unde dacă te duci pe-acolo chiar ai ce vedea, sau nu poţi compara împrejurimea Sibiului cu împrejurimile Braşovului cum nici nu poţi compara Braşovul cu Sibiul.

Acum la sfârşit îmi retrag cuvintele şi pot spune că nu mai sunt surprins că judeţul unde locuiesc, adică Sibiu, nu e în primele judeţe din ţară ca număr de persoane care au înnoptat aici. Oricât ar fi Sibiul de frumos, sau mai bine zis oricât ar fi centrul Sibiului de frumos, atâta timp cât satele de împrejur, oraşele din judeţ nu vor încerca să se mai cureţe puţin de noroi nu are nicio şansă acest judeţ.

Nu e de-ajuns să te lauzi doar cu munţii şi natura mai trebuie să te lauzi şi cu ceva creat de mâna omului...

Ce mai poţi vizita în judeţul Sibiu în afară de Sibiul în sine şi unde ai putea chiar să rămâi peste noapte?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!