Stochează Fişiere Online cu Dropbox

Scriam într-un alt articol despre un serviciu numit Min.us prin care poţi uploada, stoca şi împărtăşii cu alţii diferite fişiere online. Din păcate Min.us nu are opţiunea de a sincroniza fişierele de pe hard-disk cu fişierele de pe serverul online. Acest lucru poate fi un impediment dacă, spre exemplu, vreţi să salvaţi profilul de la Firefox pe un server online şi apoi să-l recuperaţi sau să-l folosiţi pe un alt calculator sau laptop.

Aici intervine Dropbox care e un serviciu online de stocare, de sicronizare şi împărtăşire de fişiere.

Ca şi o comparaţie cu Min.us pot spune că din punct de vedere al spaţiului de stocare Dropbox e în urmă având doar 2GB gratis faţă de 10GB. Dar ceea ce îl face a fi imbatabil în acest moment e faptul că poţi sicroniza automat ce fişiere sau foldere doreşti. De-altfel poţi împărtăşii cu cine doreşti orice fişier doar copiind link-ul aferent acelui fişier.

Eu folosesc acest serviciu în Ubuntu Linux dar este disponibil şi pentru Windows sau Mac. Pot spune deschis faptul că Dropbox face parte din lista de programe ce trebuie instalate obligatoriu pe un sistem.

Cu Dropbox se pot face mult mai multe chestii pe care nu are rost să le înşir aici având în vedere că o simplă căutare pe Google va arăta mii de rezultate relevante.

Pe Cnet.ro sunt explicate foarte bine avantajele acestui serviciu.

Eu zic să încercaţi acest serviciu şi să salvaţi pe serverele Dropbox fişiere care trebuie să le folosiţi oriunde aţi merge sau care trebuie să fie pe diferite calculatoare. Sau de ce nu să faceţi backup cu Dropbox.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei