Treceți la conținutul principal

Stochează Fişiere Online cu Wuala

Din ciclul stochează fişiere online cu ... azi o să vă zic câteva cuvinte despre Wuala.

Folosesc acest serviciu de câteva luni bune, poate chiar de un an dacă nu mă înşel şi nu am avut nicio problemă până acum. Dacă aş face un clasament între Wuala, Dropbox şi Minus cred că acest serviciu ar fi plasat pe locul doi:
  • Dropbox
  • Wuala
  • Minus
Wuala este disponibil ca şi aplicaţie de instalat pentru Windows, Mac şi Linux. Eu l-am folosit doar în Ubuntu Linux şi pot spune că e foarte uşor de instalat şi configurat. Bineînţeles că trebuie să creaţi un cont pentru a vă putea loga şi a putea uploada fişiere pe serverul online.


Interfaţa programului este uşor de folosit şi destul de intuitivă, mai jos aveţi un video în care se prezintă pe scurt beneficiile utilizării acestui serviciu.

Wuala este scris în Java deci trebuie să aveţi Java instalat pe sistemul vostru. Dar asta nu cred că este o problemă deoarece Java se instalează uşor şi rapid.

Pentru cei care sunt puţin mai paranoici cu cloud computing-ul şi care cred că angajaţii Wuala ar putea răscolii prin fişierele personale trebuie să menţionez faptul că datele din WualaDrive (drive-ul Wuala care este montat în sistem odată cu deschiderea programului) sunt criptate. Această opţiune nu este valabilă spre exemplu la Dropbox by default.

Wuala îţi dă posibilitatea să te abonezi la diferite grupuri de unde să downloadezi diferite fişiere. Spre exemplu eu m-am abonat la grupul Ubuntu de unde pot downloada orice versiune de Ubuntu. Poţi căuta diferite grupuri la care să de abonezi.


Cu Wuala poţi face mai multe dar primul lucru pe care trebuie să-l faceţi e să vă creaţi cont, să instalaţi aplicaţia şi să începeţi să uploadaţi fişiere...

Baftă!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.