Treceți la conținutul principal

Stochează Fişiere Online cu Wuala

Din ciclul stochează fişiere online cu ... azi o să vă zic câteva cuvinte despre Wuala.

Folosesc acest serviciu de câteva luni bune, poate chiar de un an dacă nu mă înşel şi nu am avut nicio problemă până acum. Dacă aş face un clasament între Wuala, Dropbox şi Minus cred că acest serviciu ar fi plasat pe locul doi:
  • Dropbox
  • Wuala
  • Minus
Wuala este disponibil ca şi aplicaţie de instalat pentru Windows, Mac şi Linux. Eu l-am folosit doar în Ubuntu Linux şi pot spune că e foarte uşor de instalat şi configurat. Bineînţeles că trebuie să creaţi un cont pentru a vă putea loga şi a putea uploada fişiere pe serverul online.


Interfaţa programului este uşor de folosit şi destul de intuitivă, mai jos aveţi un video în care se prezintă pe scurt beneficiile utilizării acestui serviciu.

Wuala este scris în Java deci trebuie să aveţi Java instalat pe sistemul vostru. Dar asta nu cred că este o problemă deoarece Java se instalează uşor şi rapid.

Pentru cei care sunt puţin mai paranoici cu cloud computing-ul şi care cred că angajaţii Wuala ar putea răscolii prin fişierele personale trebuie să menţionez faptul că datele din WualaDrive (drive-ul Wuala care este montat în sistem odată cu deschiderea programului) sunt criptate. Această opţiune nu este valabilă spre exemplu la Dropbox by default.

Wuala îţi dă posibilitatea să te abonezi la diferite grupuri de unde să downloadezi diferite fişiere. Spre exemplu eu m-am abonat la grupul Ubuntu de unde pot downloada orice versiune de Ubuntu. Poţi căuta diferite grupuri la care să de abonezi.


Cu Wuala poţi face mai multe dar primul lucru pe care trebuie să-l faceţi e să vă creaţi cont, să instalaţi aplicaţia şi să începeţi să uploadaţi fişiere...

Baftă!

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: