Stochează Fişiere Online cu Wuala

Din ciclul stochează fişiere online cu ... azi o să vă zic câteva cuvinte despre Wuala.

Folosesc acest serviciu de câteva luni bune, poate chiar de un an dacă nu mă înşel şi nu am avut nicio problemă până acum. Dacă aş face un clasament între Wuala, Dropbox şi Minus cred că acest serviciu ar fi plasat pe locul doi:
  • Dropbox
  • Wuala
  • Minus
Wuala este disponibil ca şi aplicaţie de instalat pentru Windows, Mac şi Linux. Eu l-am folosit doar în Ubuntu Linux şi pot spune că e foarte uşor de instalat şi configurat. Bineînţeles că trebuie să creaţi un cont pentru a vă putea loga şi a putea uploada fişiere pe serverul online.


Interfaţa programului este uşor de folosit şi destul de intuitivă, mai jos aveţi un video în care se prezintă pe scurt beneficiile utilizării acestui serviciu.

Wuala este scris în Java deci trebuie să aveţi Java instalat pe sistemul vostru. Dar asta nu cred că este o problemă deoarece Java se instalează uşor şi rapid.

Pentru cei care sunt puţin mai paranoici cu cloud computing-ul şi care cred că angajaţii Wuala ar putea răscolii prin fişierele personale trebuie să menţionez faptul că datele din WualaDrive (drive-ul Wuala care este montat în sistem odată cu deschiderea programului) sunt criptate. Această opţiune nu este valabilă spre exemplu la Dropbox by default.

Wuala îţi dă posibilitatea să te abonezi la diferite grupuri de unde să downloadezi diferite fişiere. Spre exemplu eu m-am abonat la grupul Ubuntu de unde pot downloada orice versiune de Ubuntu. Poţi căuta diferite grupuri la care să de abonezi.


Cu Wuala poţi face mai multe dar primul lucru pe care trebuie să-l faceţi e să vă creaţi cont, să instalaţi aplicaţia şi să începeţi să uploadaţi fişiere...

Baftă!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux