Treceți la conținutul principal

Fă Orice Extensie Firefox Compatibilă cu Orice Versiune

Una dintre extensiile mele preferate în Firefox este BarTab. Eu am obiceiul să închid Firefox-ul cu multe tab-uri deschise ca să le am disponibile şi după ce redeschid browser-ul. Totuşi, cu atât de multe tab-uri deschise nu este riscul să rămân fără RAM având în vedere că am doar 1GB? Nu prea, deoarece acest add-on îţi permite să menţii tab-ul deschis dar fără să consume memorie. Mai mult, atunci când redeschizi browser-ul toate tab-urile sunt dezactivate, de aici rezultă faptul că Firefox se va deschide mult mai rapid.

Din păcate acest add-on nu mai este disponibil pentru Firefox cu versiuni mai mari de 3.6. Dar asta nu ne împiedică să folosim această extensie făcând un mic artificiu, sau mai bine zis un pic de hacking :).

Pentru a face orice extensie de Firefox compatibilă cu orice versiune trebuie să urmăm câţiva paşi. Ca exemplu luăm add-on-ul Bartab:
  1. Downloadaţi add-on-ul BarTab, sau orice alt add-on, cu click dreapta şi Save Link As...
  2. Deschideţi fişierul *.xpi cu orice manager de arhive şi extrageţi DOAR fişierul install.rdf
  3. Deschideţi acest fişier rdf cu Notebad (Windows) sau Gedit (Linux) şi căutaţi em:maxVersion şi înlocuiţi versiunea de acolo cu versiunea voastră de browser.
  4. Introduceţi install.rdf înapoi în arhivă 
  5. Ulimul pas e să introduceţi fişierul .xpi în browser.
De fapt ultimul pas e să restartaţi browserul Firefox. O să observaţi că toate tab-urile vor fi dezactivate în afară de un singur tab.

Sper să funcţioneze şi la voi această metodă.

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: