Treceți la conținutul principal

Mi-am Luat un Notebook Acer Aspire One

Ieri am făcut comanda pentru un Acer Aspire One de la Emag şi mâine o să-mi ajungă acasă. Abia aştept să văd cum se mişcă cu Windows 7 mai ales că nu am folosit niciodată acest sistem de operare. Dacă nu o să fiu mulţumit o să instalez Windows XP. Bineînţeles că de pe acest notebook nu va lipsi un sistem Linux. Încă nu m-am decis ce să pun, Ubuntu sau Linux Mint.

Acest notebook l-am luat pentru soţie de aceea pun Windows că dacă îl luam numai pentru mine puneam fără regrete Linux şi ca să încerc senzaţii noi aş fi pus un Arch Linux sau Fedora.

Deci, abia aştept să ajungă notebook-ul acasă ... O să revin aici cu mai multe detalii şi impresii despre acest notebook.

Editat pe 28.12.2011:

Acest netbook mi-a  ajuns acasa in sfarsit. Sunt putin dezamagit de Emag si Fan Curier deoarece cei de la Emag au specificat ca pachetul va ajunge la mine pe data de 24 Decembrie 2011 deoarece am facut comanda pe 22 Dec. Cei de la Fan Curier mi-au adus pachetul doar pe 27 Dec. Cred ca cei de la firma de curierat nu au lucrat pe 24. In fine, nu am putut sa pun cadoul sub brad dar asta e. Le-am facut o reclamatie celor de la Emag dar nu am primit inca un raspuns.

Cand am primit pachetul si l-am desfacut am ramas surprins cat de mic e netbook-ul, nu ma asteptam sa fie chiar asa de mic. Dupa ce l-am lasat sa se incalzeasca l-am deschis si pentru prima oara am intrat pe sistemul de operare Linpus. Sincer nu e chiar asa de rau, e chiar dragut. Wireless-ul si LAN-ul a mers din prima, nu a trebuit sa instalez niciun driver. Apoi am incercat un Fedora Linux de pe un usb stick bootabil. A mers perfect. Totusi, a trebuit sa instalez Windows 7.

Mi-a luat o zi intreaga sa instalez Windows 7 cu un stick bootabil (am folosit programul Novicorp WinToFlash 0.7), sa downloadez toate driverele si sa le instalez. Am incercat sa ma obisnuiesc cu W7 dar destul de diferit de Windows XP, deci o sa-mi ia putin mai mult timp. Ma refer la partea administrativa a sistemului de operare si nu la folosirea lui, ca utilizator e OK dar ca si administrator e mai dificil la inceput.

Netbook-ul s-a comportat foarte bine cu toate driverele instalate. Driverele le puteti downloada de pe pagina oficiala Acer. Download-ul merge foarte greu.

Camera web incorporata e OK, nu cred ca e chiar necesar sa fie mai performanta decat e ca doar nu vrei sa vezi porii din pielea celui cu care vorbesti online. Tastatura e compacta si la inceput mai greu de folosit dar cu timpul o sa-ti dai seama ca e gandita destul de bine in ceea ce priveste productivitatea.

Ce imi pare rau totusi e faptul ca nu se mai pot adauga RAMi. 2GB RAM e minimum necesar rularii Windows-ului 7.

Pe viitor intentionez sa instalez o distributie de Linux, cred ca Ubuntu e cel mai indicat.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.