De ce folosesc DuckduckGo ca şi motor de căutare

Cred că fiecare dintre noi foloseşte cel puţin o dată pe zi un motor de căutare. Că e Google, Yahoo, Bing, Ask, Yandex, etc., nu contează, chestia e că aceste site-uri ne fac viaţa mult mai uşoară. Dar fiecare are un search engine preferat. Până acum o lună preferatul meu era Google dar l-am înlocuit, fără regrete, cu un alt search engine numit DuckDuckGo. Nu pot să spun că nu folosesc şi Google din când în când dar cu timpul sper să renunţ de tot la el.

În Firefox şi Opera am setat ca motor de căutare implicit DuckDuckGo dar în Chrome am lăsat Google ca default. Oricum cel mai mult folosesc Firefox Nightly aşa că ....

Totuşi, de ce îmi place aşa mult acest motor de căutare? Ce are în plus faţă de celelalte?


  1. Securitate/Intimitate - acest motor de căutare nu urmăreşte şi nu salvează tot ceea ce faci online, tot ceea ce cauţi pe Internet aşa cum face Google, Bing sau Yahoo.  Google traks you. We don't. Mai ales acuma când Internetul se zbate şi încearcă să se strecoare printre legi ca ACTA, SOPA sau PIPA avem nevoie de mai multă intimitate ca niciodată.
  2. Toate rezultatele apar pe o singură pagină - cred că e mai uşor de urmărit rezultatele găsite de motorul de căutare. E ca la Twitter, cu cât dai mai mult de scroll cu atât apar mai multe rezultate.
  3. Fără reclame - la Google sau Bing ca să scapi de reclame trebuie să instalezi diferite extensii. Duckduckgo pur şi simplu nu are reclame. Punct.
  4. Zero click info - de exemplu dacă scrieţi Mihai Eminescu în căsuţa de căutare şi daţi search va apărea în primele rânduri direct nişte informaţii despre Eminescu, chiar poza lui, etc. Nu va trebui să daţi click pe un link (ca Wikipedia) pentru a afla informaţii despre un anume subiect.
  5. Sintaxa !bang - DDG are o opţiune foarte interesantă prin intermediul căreia poţi căuta pe diferite site-uri introducând în căsuţa de căutare sintaxa !paginaweb. De exemplu !wikipedia sibiu te va duce direct pe pagina Sibiului de pe Wikipedia. Se poate folosi pentru o mulţime de site-uri cum ar fi imdb, youtube, vimeo etc. O listă găsiţi aici.
  6. E altceva - parcă e mai simplu, e mai curat, e mai atractiv, e ... altceva. Câteodată avem nevoie de o schimbare.
Eu cred că merită o şansă. Nu ai nimic de pierdut dacă foloseşti din când în când acest motor de căutare. Încearcă-l şi tu!

DuckDuckGO

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei