Treceți la conținutul principal

De ce folosesc DuckduckGo ca şi motor de căutare

Cred că fiecare dintre noi foloseşte cel puţin o dată pe zi un motor de căutare. Că e Google, Yahoo, Bing, Ask, Yandex, etc., nu contează, chestia e că aceste site-uri ne fac viaţa mult mai uşoară. Dar fiecare are un search engine preferat. Până acum o lună preferatul meu era Google dar l-am înlocuit, fără regrete, cu un alt search engine numit DuckDuckGo. Nu pot să spun că nu folosesc şi Google din când în când dar cu timpul sper să renunţ de tot la el.

În Firefox şi Opera am setat ca motor de căutare implicit DuckDuckGo dar în Chrome am lăsat Google ca default. Oricum cel mai mult folosesc Firefox Nightly aşa că ....

Totuşi, de ce îmi place aşa mult acest motor de căutare? Ce are în plus faţă de celelalte?


  1. Securitate/Intimitate - acest motor de căutare nu urmăreşte şi nu salvează tot ceea ce faci online, tot ceea ce cauţi pe Internet aşa cum face Google, Bing sau Yahoo.  Google traks you. We don't. Mai ales acuma când Internetul se zbate şi încearcă să se strecoare printre legi ca ACTA, SOPA sau PIPA avem nevoie de mai multă intimitate ca niciodată.
  2. Toate rezultatele apar pe o singură pagină - cred că e mai uşor de urmărit rezultatele găsite de motorul de căutare. E ca la Twitter, cu cât dai mai mult de scroll cu atât apar mai multe rezultate.
  3. Fără reclame - la Google sau Bing ca să scapi de reclame trebuie să instalezi diferite extensii. Duckduckgo pur şi simplu nu are reclame. Punct.
  4. Zero click info - de exemplu dacă scrieţi Mihai Eminescu în căsuţa de căutare şi daţi search va apărea în primele rânduri direct nişte informaţii despre Eminescu, chiar poza lui, etc. Nu va trebui să daţi click pe un link (ca Wikipedia) pentru a afla informaţii despre un anume subiect.
  5. Sintaxa !bang - DDG are o opţiune foarte interesantă prin intermediul căreia poţi căuta pe diferite site-uri introducând în căsuţa de căutare sintaxa !paginaweb. De exemplu !wikipedia sibiu te va duce direct pe pagina Sibiului de pe Wikipedia. Se poate folosi pentru o mulţime de site-uri cum ar fi imdb, youtube, vimeo etc. O listă găsiţi aici.
  6. E altceva - parcă e mai simplu, e mai curat, e mai atractiv, e ... altceva. Câteodată avem nevoie de o schimbare.
Eu cred că merită o şansă. Nu ai nimic de pierdut dacă foloseşti din când în când acest motor de căutare. Încearcă-l şi tu!

DuckDuckGO

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.