Treceți la conținutul principal

Respect reciproc

Mai demult am scris un articol în care vă îndreptam atenţia spre câteva cursuri universitare online gratuite şi am observat că multe persoane au intrat pe acel articol. Înseamnă că lumea e interesată şi caută informaţie şi în altă parte în afară de propria universitate/facultate. Ăsta-i un lucru bun deoarece astfel se poate face o comparaţie între modul de predare al profesorilor noştri şi alţi profesori de la alte universităţi din ţară sau străinătate. Cred că e de datoria studenţilor de a îndruma profesorii spre un alt mod de predare, dacă e cazul. E datoria studenţilor de a scoate în evidenţă sau de a da un feedback în ceea ce priveşte calitatea predării profesorilor lor. Ştiu, riscul în România e mare să rămâi cu restanţe dacă îndrăzneşti să conteşti un profesor sau un laborant universitar. Poate de-asta nu mulţi o fac ... Se cere respect, respect şi iar respect. Dar ...

... respectul trebuie să fie reciproc!

Dacă o să priviţi cum predau profesorii de la Stanford, M.I.T., Harvard, Yale, sigur o să înţelegeţi ce vreau să zic. Totuşi, ceea ce predă profesorul nu este de-ajuns, şi nici nu trebuie să fie, studentul trebuie să facă foarte multă muncă individuală, să se documenteze din cărţi, de pe Internet, din reviste. Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă. Aşa şi aici, profesorul îţi arată calea, te luminează când este nevoie, dar nu încearcă să te înveţe totul într-un singur curs.

Poate că unii profesori universitari ar trebui să-şi schimbe modul de predare, să evolueze, să înţeleagă faptul că scrisul după dictare fără o explicaţie temeinică nu-şi are rostul. Să înţeleagă că el e acolo la dispoziţia studentului şi nu invers. Să accepte orice feedback ca pe un pas spre îmbunătăţire şi nu ca pe un atac la persoană.

Majoritatea profesorilor universitari se laudă că au fost pe la diferite facultăţi din vestul Europei. Totuşi, înţeleg că nu au învăţat nimic din sistemul lor de predare. Poate că nici nu s-au chinuit să înveţe ceva de acolo ci doar au fost ca să dea bine la CV. Cine ştie?

Asta-i părerea mea. Nu fac referire la niciun profesor pe care l-am avut în timpul facultăţii deoarece nu e frumos să zic acuma după ce am terminat. Dacă ziceam trebuia atunci când eram student, nu acum.

P.S. începusem intenţionam să scriu despre altceva aici dar m-a luat valul şi am scris despre altceva.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Imagini inedite cu Sibiu din Cel de-al Doilea Razboi Mondial

Rasfoind Reddit History am gasit intr-un subforum niste imagini inedite cu Sibiu in Cel de-al Doilea Razboi Mondial . E prima oara cand vad aceste imagini si mai ales imagini cu armata nazista marsaluind pe strazile unui oras din Romania in afara de Bucuresti.

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L