Treceți la conținutul principal

Respect reciproc

Mai demult am scris un articol în care vă îndreptam atenţia spre câteva cursuri universitare online gratuite şi am observat că multe persoane au intrat pe acel articol. Înseamnă că lumea e interesată şi caută informaţie şi în altă parte în afară de propria universitate/facultate. Ăsta-i un lucru bun deoarece astfel se poate face o comparaţie între modul de predare al profesorilor noştri şi alţi profesori de la alte universităţi din ţară sau străinătate. Cred că e de datoria studenţilor de a îndruma profesorii spre un alt mod de predare, dacă e cazul. E datoria studenţilor de a scoate în evidenţă sau de a da un feedback în ceea ce priveşte calitatea predării profesorilor lor. Ştiu, riscul în România e mare să rămâi cu restanţe dacă îndrăzneşti să conteşti un profesor sau un laborant universitar. Poate de-asta nu mulţi o fac ... Se cere respect, respect şi iar respect. Dar ...

... respectul trebuie să fie reciproc!

Dacă o să priviţi cum predau profesorii de la Stanford, M.I.T., Harvard, Yale, sigur o să înţelegeţi ce vreau să zic. Totuşi, ceea ce predă profesorul nu este de-ajuns, şi nici nu trebuie să fie, studentul trebuie să facă foarte multă muncă individuală, să se documenteze din cărţi, de pe Internet, din reviste. Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă. Aşa şi aici, profesorul îţi arată calea, te luminează când este nevoie, dar nu încearcă să te înveţe totul într-un singur curs.

Poate că unii profesori universitari ar trebui să-şi schimbe modul de predare, să evolueze, să înţeleagă faptul că scrisul după dictare fără o explicaţie temeinică nu-şi are rostul. Să înţeleagă că el e acolo la dispoziţia studentului şi nu invers. Să accepte orice feedback ca pe un pas spre îmbunătăţire şi nu ca pe un atac la persoană.

Majoritatea profesorilor universitari se laudă că au fost pe la diferite facultăţi din vestul Europei. Totuşi, înţeleg că nu au învăţat nimic din sistemul lor de predare. Poate că nici nu s-au chinuit să înveţe ceva de acolo ci doar au fost ca să dea bine la CV. Cine ştie?

Asta-i părerea mea. Nu fac referire la niciun profesor pe care l-am avut în timpul facultăţii deoarece nu e frumos să zic acuma după ce am terminat. Dacă ziceam trebuia atunci când eram student, nu acum.

P.S. începusem intenţionam să scriu despre altceva aici dar m-a luat valul şi am scris despre altceva.

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct