Instalare Aimp3 în Ubuntu Linux

Deoarece nu sunt un meloman înrăit nu am multe fişiere audio pe hard disk şi alea pe care le am îs vechi şi antice, copiate ca track-uri de pe CD-uri şi transformate în mp3. Dar din când în când le mai ascult atunci când sunt logat pe Windows. Dacă sunt pe Windows bineînţeles că nu am cum să folosesc playerele mele preferate din Ubuntu, adică Moc Player şi DeadBeef, aşa că folosesc un alt player audio şi anume Aimp3. Acest player îl folosesc în Windows de câţiva ani de când l-am găsit prima oară pe site-ul freewaresoftware.com (un site cu programe gratuite).

Mai jos o să explic puţin cum puteţi instala Aimp 3 în Ubuntu Linux, dar se poate şi pe alte distribuţii cu condiţia de a avea instalat Wine. Asta în caz că nu sunteţi mulţumiţi de niciun player nativ Linux ... ceea ce e greu de crezut.

Downloadaţi Aimp3 de aici şi salvaţi-l pe Desktop. Deschideţi fişierul *.exe cu Wine ca în imaginea de mai jos:

Instalaţi programul, dar fiţi atenţi ce selectaţi pe-acolo... şi selectaţi să pună un shortcut pe Desktop. Înainte de a deschide Aimp3 deschideţi Wine Config: Terminal ->winecfg şi faceţi paşii de mai jos:


Eu prefer să deschid programul Aimp3 din Terminal:

 wine /home/irinel/.wine/drive_c/Program\ Files/AIMP3/AIMP3.exe 

Dacă se blochează deschideţi Htop şi daţi kill la program apoi deschideţi-l din nou.

Cam atât! Audiţie plăcută!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux