Treceți la conținutul principal

Instalare Aimp3 în Ubuntu Linux

Deoarece nu sunt un meloman înrăit nu am multe fişiere audio pe hard disk şi alea pe care le am îs vechi şi antice, copiate ca track-uri de pe CD-uri şi transformate în mp3. Dar din când în când le mai ascult atunci când sunt logat pe Windows. Dacă sunt pe Windows bineînţeles că nu am cum să folosesc playerele mele preferate din Ubuntu, adică Moc Player şi DeadBeef, aşa că folosesc un alt player audio şi anume Aimp3. Acest player îl folosesc în Windows de câţiva ani de când l-am găsit prima oară pe site-ul freewaresoftware.com (un site cu programe gratuite).

Mai jos o să explic puţin cum puteţi instala Aimp 3 în Ubuntu Linux, dar se poate şi pe alte distribuţii cu condiţia de a avea instalat Wine. Asta în caz că nu sunteţi mulţumiţi de niciun player nativ Linux ... ceea ce e greu de crezut.

Downloadaţi Aimp3 de aici şi salvaţi-l pe Desktop. Deschideţi fişierul *.exe cu Wine ca în imaginea de mai jos:

Instalaţi programul, dar fiţi atenţi ce selectaţi pe-acolo... şi selectaţi să pună un shortcut pe Desktop. Înainte de a deschide Aimp3 deschideţi Wine Config: Terminal ->winecfg şi faceţi paşii de mai jos:


Eu prefer să deschid programul Aimp3 din Terminal:

 wine /home/irinel/.wine/drive_c/Program\ Files/AIMP3/AIMP3.exe 

Dacă se blochează deschideţi Htop şi daţi kill la program apoi deschideţi-l din nou.

Cam atât! Audiţie plăcută!

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: