Treceți la conținutul principal

Instalare Aimp3 în Ubuntu Linux

Deoarece nu sunt un meloman înrăit nu am multe fişiere audio pe hard disk şi alea pe care le am îs vechi şi antice, copiate ca track-uri de pe CD-uri şi transformate în mp3. Dar din când în când le mai ascult atunci când sunt logat pe Windows. Dacă sunt pe Windows bineînţeles că nu am cum să folosesc playerele mele preferate din Ubuntu, adică Moc Player şi DeadBeef, aşa că folosesc un alt player audio şi anume Aimp3. Acest player îl folosesc în Windows de câţiva ani de când l-am găsit prima oară pe site-ul freewaresoftware.com (un site cu programe gratuite).

Mai jos o să explic puţin cum puteţi instala Aimp 3 în Ubuntu Linux, dar se poate şi pe alte distribuţii cu condiţia de a avea instalat Wine. Asta în caz că nu sunteţi mulţumiţi de niciun player nativ Linux ... ceea ce e greu de crezut.

Downloadaţi Aimp3 de aici şi salvaţi-l pe Desktop. Deschideţi fişierul *.exe cu Wine ca în imaginea de mai jos:

Instalaţi programul, dar fiţi atenţi ce selectaţi pe-acolo... şi selectaţi să pună un shortcut pe Desktop. Înainte de a deschide Aimp3 deschideţi Wine Config: Terminal ->winecfg şi faceţi paşii de mai jos:


Eu prefer să deschid programul Aimp3 din Terminal:

 wine /home/irinel/.wine/drive_c/Program\ Files/AIMP3/AIMP3.exe 

Dacă se blochează deschideţi Htop şi daţi kill la program apoi deschideţi-l din nou.

Cam atât! Audiţie plăcută!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.