Treceți la conținutul principal

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Instalare Sopcast Player în Windows

Mai întâi downloadăm programul Sopcast Player de pe site-ul oficial. Player-ul se instalează foarte uşor, ca orice alt program. Aveţi grijă totuşi să aveţi debifată opţiunea de instalare a toolbar-ului cât şi a motorului de căutare, după cum puteţi vedea mai jos:


După instalare deschideţi programul si alegeti un post TV din lista de programe. Lista implicită are doar câteva posturi româneşti dar se pot adăuga şi altele urmând paşii de mai jos.

Instalare Sopcast Player în Linux

În Linux (Ubuntu dar am încercat şi în Rogentos) folosesc mai mult programul TV-MAXE (indicaţii de instalare în link) care are o listă implicită de programe dar se poate întâmpla ca vreun server din lista de programe să nu meargă. Rezolvarea am scris-o mai jos.

Am instalat pe Ubuntu şi Sopcast Player direct din PPA:
sudo add-apt-repository ppa:ferramroberto/sopcast
sudo apt-get update
sudo apt-get install sopcast-player


dar se poate downloada şi de pe site.

În acest moment avem instalat Sopcast Player în Windows şi în Linux. Ca să avem un exemplu o să iau HBO ca şi post TV de urmărit online. Deci, putem vedea HBO de pe site-uri gen Cool-tv (Windows), de pe TV-Maxe  (Linux) şi de pe Sopcast Player (Windows şi Linux) sau folosind linia de comandă (Linux).

Cum adaug canale noi în Sopcast Player?


Pe mine mă enervează la culme să mă uit direct din browser la TV, mai ales dacă trebuie să folosesc Internet Explorer. Aşa că folosesc pe cât de mult posibil Sopcast Player. Am creat un video special pentru acest articol si-l puteţi vedea mai jos dar o să enumăr în acest articol şi paşii pe care i-am urmat. Din păcate calitatea video nu e aşa de bună dar trebuie să mă înţelegeţi deoarece e primul meu video făcut cu un program de înregistrare a desktop-ului:În video am folosit Sopcast Player pentru Linux dar acelaşi principiu îl puteţi folosi şi în Windows. Ceea ce trebuie să faceţi e să deschideţi un site gen cool-tv cu orice browser şi să vă uitaţi peste cod aşa cum am făcut-o eu în video. Veţi găsi sigur adresa serverului pentru postul TV pe care-l vreţi să-l urmăriţi.

UPDATE 06.04.2013
Dacă nu merge cu click dreapta şi Inspect Element puteţi să deschideţi Sursa Paginii web şi căutaţi cuvintele sop://broker.sopcast.com.

Acea adresă de sopcast trebuie introdusă în Sopcast şi dacă merge o puteţi salva introducând-o la Bookmarks.

Cu această metodă scăpaţi de Internet Explorer dar mai ales puteţi urmări oricând orice post TV care e transmis prin serviciul sopcast atunci când nu merge cel din programele pe care le folosiţi de obicei.

Sper să vă ajute această metodă.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Imagini inedite cu Sibiu din Cel de-al Doilea Razboi Mondial

Rasfoind Reddit History am gasit intr-un subforum niste imagini inedite cu Sibiu in Cel de-al Doilea Razboi Mondial . E prima oara cand vad aceste imagini si mai ales imagini cu armata nazista marsaluind pe strazile unui oras din Romania in afara de Bucuresti.

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L