Treceți la conținutul principal

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Instalare Sopcast Player în Windows

Mai întâi downloadăm programul Sopcast Player de pe site-ul oficial. Player-ul se instalează foarte uşor, ca orice alt program. Aveţi grijă totuşi să aveţi debifată opţiunea de instalare a toolbar-ului cât şi a motorului de căutare, după cum puteţi vedea mai jos:


După instalare deschideţi programul si alegeti un post TV din lista de programe. Lista implicită are doar câteva posturi româneşti dar se pot adăuga şi altele urmând paşii de mai jos.

Instalare Sopcast Player în Linux

În Linux (Ubuntu dar am încercat şi în Rogentos) folosesc mai mult programul TV-MAXE (indicaţii de instalare în link) care are o listă implicită de programe dar se poate întâmpla ca vreun server din lista de programe să nu meargă. Rezolvarea am scris-o mai jos.

Am instalat pe Ubuntu şi Sopcast Player direct din PPA:
sudo add-apt-repository ppa:ferramroberto/sopcast
sudo apt-get update
sudo apt-get install sopcast-player


dar se poate downloada şi de pe site.

În acest moment avem instalat Sopcast Player în Windows şi în Linux. Ca să avem un exemplu o să iau HBO ca şi post TV de urmărit online. Deci, putem vedea HBO de pe site-uri gen Cool-tv (Windows), de pe TV-Maxe  (Linux) şi de pe Sopcast Player (Windows şi Linux) sau folosind linia de comandă (Linux).

Cum adaug canale noi în Sopcast Player?


Pe mine mă enervează la culme să mă uit direct din browser la TV, mai ales dacă trebuie să folosesc Internet Explorer. Aşa că folosesc pe cât de mult posibil Sopcast Player. Am creat un video special pentru acest articol si-l puteţi vedea mai jos dar o să enumăr în acest articol şi paşii pe care i-am urmat. Din păcate calitatea video nu e aşa de bună dar trebuie să mă înţelegeţi deoarece e primul meu video făcut cu un program de înregistrare a desktop-ului:



În video am folosit Sopcast Player pentru Linux dar acelaşi principiu îl puteţi folosi şi în Windows. Ceea ce trebuie să faceţi e să deschideţi un site gen cool-tv cu orice browser şi să vă uitaţi peste cod aşa cum am făcut-o eu în video. Veţi găsi sigur adresa serverului pentru postul TV pe care-l vreţi să-l urmăriţi.

UPDATE 06.04.2013
Dacă nu merge cu click dreapta şi Inspect Element puteţi să deschideţi Sursa Paginii web şi căutaţi cuvintele sop://broker.sopcast.com.

Acea adresă de sopcast trebuie introdusă în Sopcast şi dacă merge o puteţi salva introducând-o la Bookmarks.

Cu această metodă scăpaţi de Internet Explorer dar mai ales puteţi urmări oricând orice post TV care e transmis prin serviciul sopcast atunci când nu merge cel din programele pe care le folosiţi de obicei.

Sper să vă ajute această metodă.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.