Treceți la conținutul principal

Stochează Fişiere Online cu Dropbox

Scriam într-un alt articol despre un serviciu numit Min.us prin care poţi uploada, stoca şi împărtăşii cu alţii diferite fişiere online. Din păcate Min.us nu are opţiunea de a sincroniza fişierele de pe hard-disk cu fişierele de pe serverul online. Acest lucru poate fi un impediment dacă, spre exemplu, vreţi să salvaţi profilul de la Firefox pe un server online şi apoi să-l recuperaţi sau să-l folosiţi pe un alt calculator sau laptop.

Aici intervine Dropbox care e un serviciu online de stocare, de sicronizare şi împărtăşire de fişiere.

Ca şi o comparaţie cu Min.us pot spune că din punct de vedere al spaţiului de stocare Dropbox e în urmă având doar 2GB gratis faţă de 10GB. Dar ceea ce îl face a fi imbatabil în acest moment e faptul că poţi sicroniza automat ce fişiere sau foldere doreşti. De-altfel poţi împărtăşii cu cine doreşti orice fişier doar copiind link-ul aferent acelui fişier.

Eu folosesc acest serviciu în Ubuntu Linux dar este disponibil şi pentru Windows sau Mac. Pot spune deschis faptul că Dropbox face parte din lista de programe ce trebuie instalate obligatoriu pe un sistem.

Cu Dropbox se pot face mult mai multe chestii pe care nu are rost să le înşir aici având în vedere că o simplă căutare pe Google va arăta mii de rezultate relevante.

Pe Cnet.ro sunt explicate foarte bine avantajele acestui serviciu.

Eu zic să încercaţi acest serviciu şi să salvaţi pe serverele Dropbox fişiere care trebuie să le folosiţi oriunde aţi merge sau care trebuie să fie pe diferite calculatoare. Sau de ce nu să faceţi backup cu Dropbox.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.