Treceți la conținutul principal

Un subiect dificil

O sa discut despre un subiect pe care multi il evita sau se tem sa vorbeasca despre el: problema rromilor in tara noastra.
Acesta este un subiect sensibil si dificil pentru multi, nu pentru faptul ca oamenii nu ar discuta pe strada, in casele lor, cu prietenii sau colegii, ci pentru ca risti sa fii dat in judecata sau chiar bagat la puscarie pentru ca vorbesti de rau aceasta etnie.
Este exact ca pe timpul lui Ceausescu, in care iti era frica sa vorbesti despre dictator de rau deoarece riscai sa-ti bata Securitatea la usa, la fel e si acum. Ce credeti ca este diferit?Nimic!



M-am gandit sa scriu despre acest subiect de mai mult timp, dar sincer am tot ezitat, din frica, pentru ca nu stiu ce risc dar azi m-am decis dupa ce am citit acest post. Cred ca acest subiect al rromilor (evit sa zic tigan cu toate ca exista in DEX) daca il dezbati ai sansa sa fii declarat rasist sau sa se strige in gura mare discriminare! Nu sunt rasist, nu m-am nascut rasist dar exista sansa ca eu si multi altii sa devina rasisti din cauza a tot ceea ce se intampla in jurul nostru.

In Europa, defapt in institutiile europene, se tot vorbeste despre discriminarea rromilor in Rromania (cred ca asa o sa se numeasca tara noastra, cu doi de r) dar ei nu vad ca in Italia e mai rau dandu-se foc la corturi, in Franta rromii nu sunt acceptati, la fel si in alte tari europene. Eu consider ca noi cetatenii muncitori si cinstiti ai acestei tari suntem mai discriminati decat cei din etnia rroma.
Cum sunt discriminat?
  • daca as avea o fata si as marita-o la varsta de 12 ani as fi bagat la puscarie, ei fac asta dar se ascund dupa traditie
  • eu ca sa am un ban trebuie sa muncesc, ei primesc ajutoare sociale, fac cate 10 copii sa primesca si mai multi bani, ei nu muncesc pentru ca asa e traditia
  • eu daca fac pe un rrom tigan ma poate da in judecata, el daca ma face roman eu nu il pot da in judecata.
  • eu ca sa am un loc la facultate dau examen, platesc taxa, ei au locuri gratuite pe care nici macar nu se chinuie sa le ocupe
Credeti ca daca si-ar vedea de treaba si ar muncii iar mai "deranja" cineva? Cati rromi muncesc si cati stau degeaba?
Sunt si o gramada de rromi cinstiti, educati, harnici, tot respectul pentru ei, dar majoritatea pur si simplu nu vor sa munceasca, nu vor sa invete.
Se plang ca sunt discriminati, dar au aceleasi legi ca si noi si pe de-asupra mai au si multe alte beneficii. De ce nu le respecta?
Conducatorii lor se scalda in aur (aur donat de Petre Roman) si fac nunta de milioane de euro si multi dintre rromi nu au ce manca. Ce pot face eu cand chiar conducatorii, regii, imparatii lor autointitulati nu fac nimic pentru a-i integra, a le gasi un loc de munca, a-i da la scoala.

Eu, ca si multi altii, ma simt discriminat in propria mea tara, si asta ma doare!
Mai bine plec in alta tara sa ma simt acolo discriminat, numit tigan (de cate ori romanii au fost intitulati asa!! ) si marginalizat decat in propria mea tara.

Poate pe multi o sa-i deranjeze ce am scris, dar stiu ca multi sunt de acord cu mine! Imi pare rau ca ajungem sa gandim asa! Eu ma pot schimba, ei de ce nu ?

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.