Treceți la conținutul principal

Instalare Opera 10 RC in Ubuntu Opera 10 RC installation

Opera 10 Release Candidate (RC) a aparut in sfarsit pentru toate distributiile majore de Linux cat si pentru Windows. Varianta finala va fi lansata pe 1 septembrie 2009.

Opera 10 se presupune a fi cu 40% mai rapid decat Opera 9.6, cu o interfata noua si mai usor de navigat.Opera 10 RC poate fi download-at de pe sit-ul oficial http://www.opera.com/browser/next/.

Utilizatorii Linux pot downloada versiunea specifica sistemului lor de aici.

Este de ajuns sa download-ati pe PC-ul vostru o versiune arhivata tar.bz2 sau tar.gz si sa o dezarhivati sau urmati pasii de mai jos:

- deschideti consola (Terminal) si scrieti:

wget http://snapshot.opera.com/unix/rc-4570/intel-linux/opera-10.00-4570.gcc3-shared-qt3.i386.tar.gz
tar xvzf opera-10.00-4570.gcc3-shared-qt3.i386.tar.gz
cd opera-10.00-4570.gcc3-shared-qt3.i386
./opera


Give it a try!;)

Comentarii

 1. Dar totusi are o multime de probleme Opera asta. Spre exemplu, in ultima versiune (10 RC) tot nu e suportat complet CSS3. Alte chestii... spre exemplu stii de ce in widgetul "Sharing is caring" de pe blogul tau, dupa butonul de twitter, celelalte butoane sunt puse pe un rand nou, doar pe opera? Din cauza unui nenorocit de caracter :) (motiv pentru care am schimbat codul si nu mai folosesc BigTweet pentru share pe Twitter) - ce pana si in Internet Explorer 6 e redat corect.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai dreptate, nu am fost vazut faptul ca apare asa de nasol widgetul Sharing is caring!

  Ce imi place e ca merge mai bine decat Firefox pe sistemul meu, adica scroll-ul merge perfect, usor dar in firefox 3.5.2 (swiftfox imi face niste probleme) cand dau scroll merge greu.

  Oricum, nu lepad Firefox pentru Opera!

  P.S. merci pentru vizita!

  RăspundețiȘtergere
 3. Instaleaza extensia asta pentru Firefox si nu vei mai avea probleme: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5846 (seteaz-o pe profilul verde ;) )

  RăspundețiȘtergere
 4. Am instalat si chiar merge foarte bine!
  Merci mult!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: