Treceți la conținutul principal

Maraton prin Sibiu

Zilele astea am facut un maraton al Sibiului. Am revazut unele locuri frumoase si interesante din Sibiu, am incercat un restaurant nou, am facut o gramada de poze, am petrecut momente frumoase cu cei dragi!
Dar daca doriti sa aflati mai multe despre cum mi-am petrecut aceste ultime 4 zile din concediul meu cititi va rog mai jos.

Joi am vizitat putin centrul orasului, Piata Mare si Piata Mica, impreuna cu musafirii mei. Din fericire vremea a fost frumoasa, soarele placut si putin vant care iti aducea cate o mireasma de mancare de pe la terase.

E foarte placut sa stai pe o banca si sa privesti porumbeii, parca domesticiti, care mananca firmiturile aruncate de turisti. Copii care se balacesc in fantana arteziana din mijlocul pietei, unii cu voia lor iar altii fara voie. Din cand in cand auzi pe langa tine diferite limbi si vezi turisti straini parca deja obisnuiti cu rucsacul in spatele lor.

Bulevardul Nicolae Balcescu e plin de oameni, terasele sunt pline de turisti si iti vine in minte intrebarea: Nu e criza economica? avand in vedere faptul ca preturile in centru sunt cam ridicate.
Din Piata Mica se aude un clopot, este ora fixa, ma gandesc la saracii turisti din turnul Bisericii Evanghelice care cred ca au asurzit deja. Nu e nimic, am patit-o si eu candva!

Privelistea e magnifica din Turnul Sfatului. Casele inghesuite iti da impresia ca defapt e o singura casa, un singur acoperis. De la un alt geam se poate vedea Piata Mica cu Podul Minciunilor sau Mincinosilor, terasele inghesuite (totul e inghesuit ca intr-un goblen). Piata Mare se poate vedea in toata splendoarea ei de pe un alt geam, cat si intreg Sibiul.

Aici gasesti denumiri diverse la restaurante si taverne, denumiri ce-ti aduc aminte de cartile lui Alexandre Dumas.

Celor care vor sa viziteze Sibiul le recomand un restaurant cu mancare excelenta, dar ce e drept si cam scumpa, La Turn.

Nu se poate sa vii in Sibiu si sa nu vizitezi Muzeul Satului (Muzeul Astra) fiind cel mai mare muzeu in aer liber din Europa. Veti vedea case vechi, traditionale romanesti, case de zeci sau sute de ani. Interioarele iti aduc aminte de Amintiri din copilarie, dar mie imi aduc aminte chiar de copilaria mea la tara. Unele case din satul bunicilor mei, Miorcani (unde s-a nascut poetul Ion Pillat sau olimpica Doina Ignat), se aseamana pana la perfectie cu casele din Muzeul Satului, deci astfel de case se mai pot vedea inca pe teritoriul tarii noastre.

Caraghios a fost un pensionar ce avea grija de casele din zona Fabricarea Uleiului. Lucreaza in Dumbrava (Muzeul Astra) de 10 ani si isi stia partitura pe de rost. A inceput sa ne explice fiecare casa din zona sa, fiecare intrument si sistem de fabricare a uleiului. Bineinteles ca s-a ales cu o bancnota de 10 lei. Ca bonus ne-a aratat o casa ce erata exact ca cladirea de pe bancnota de 10 lei (va puteti uita mai intai pe bancnota si apoi aici sa faceti o comparatie).

Gradina Zoologica e interesanta si bine amenajata, fata de cum am inteles ca era acum 2-3 ani. Animalele par fericite dar ce e mai frumos decat liberatea??

Printre toate acestea s-au adaugat si cateva reprize de shoping.

Mi-ar placea sa aud diferite pareri despre Sibiu de la cei care l-au vizitat.


Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd