Maraton prin Sibiu

Zilele astea am facut un maraton al Sibiului. Am revazut unele locuri frumoase si interesante din Sibiu, am incercat un restaurant nou, am facut o gramada de poze, am petrecut momente frumoase cu cei dragi!
Dar daca doriti sa aflati mai multe despre cum mi-am petrecut aceste ultime 4 zile din concediul meu cititi va rog mai jos.

Joi am vizitat putin centrul orasului, Piata Mare si Piata Mica, impreuna cu musafirii mei. Din fericire vremea a fost frumoasa, soarele placut si putin vant care iti aducea cate o mireasma de mancare de pe la terase.

E foarte placut sa stai pe o banca si sa privesti porumbeii, parca domesticiti, care mananca firmiturile aruncate de turisti. Copii care se balacesc in fantana arteziana din mijlocul pietei, unii cu voia lor iar altii fara voie. Din cand in cand auzi pe langa tine diferite limbi si vezi turisti straini parca deja obisnuiti cu rucsacul in spatele lor.

Bulevardul Nicolae Balcescu e plin de oameni, terasele sunt pline de turisti si iti vine in minte intrebarea: Nu e criza economica? avand in vedere faptul ca preturile in centru sunt cam ridicate.
Din Piata Mica se aude un clopot, este ora fixa, ma gandesc la saracii turisti din turnul Bisericii Evanghelice care cred ca au asurzit deja. Nu e nimic, am patit-o si eu candva!

Privelistea e magnifica din Turnul Sfatului. Casele inghesuite iti da impresia ca defapt e o singura casa, un singur acoperis. De la un alt geam se poate vedea Piata Mica cu Podul Minciunilor sau Mincinosilor, terasele inghesuite (totul e inghesuit ca intr-un goblen). Piata Mare se poate vedea in toata splendoarea ei de pe un alt geam, cat si intreg Sibiul.

Aici gasesti denumiri diverse la restaurante si taverne, denumiri ce-ti aduc aminte de cartile lui Alexandre Dumas.

Celor care vor sa viziteze Sibiul le recomand un restaurant cu mancare excelenta, dar ce e drept si cam scumpa, La Turn.

Nu se poate sa vii in Sibiu si sa nu vizitezi Muzeul Satului (Muzeul Astra) fiind cel mai mare muzeu in aer liber din Europa. Veti vedea case vechi, traditionale romanesti, case de zeci sau sute de ani. Interioarele iti aduc aminte de Amintiri din copilarie, dar mie imi aduc aminte chiar de copilaria mea la tara. Unele case din satul bunicilor mei, Miorcani (unde s-a nascut poetul Ion Pillat sau olimpica Doina Ignat), se aseamana pana la perfectie cu casele din Muzeul Satului, deci astfel de case se mai pot vedea inca pe teritoriul tarii noastre.

Caraghios a fost un pensionar ce avea grija de casele din zona Fabricarea Uleiului. Lucreaza in Dumbrava (Muzeul Astra) de 10 ani si isi stia partitura pe de rost. A inceput sa ne explice fiecare casa din zona sa, fiecare intrument si sistem de fabricare a uleiului. Bineinteles ca s-a ales cu o bancnota de 10 lei. Ca bonus ne-a aratat o casa ce erata exact ca cladirea de pe bancnota de 10 lei (va puteti uita mai intai pe bancnota si apoi aici sa faceti o comparatie).

Gradina Zoologica e interesanta si bine amenajata, fata de cum am inteles ca era acum 2-3 ani. Animalele par fericite dar ce e mai frumos decat liberatea??

Printre toate acestea s-au adaugat si cateva reprize de shoping.

Mi-ar placea sa aud diferite pareri despre Sibiu de la cei care l-au vizitat.


Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux