Un subiect dificil

O sa discut despre un subiect pe care multi il evita sau se tem sa vorbeasca despre el: problema rromilor in tara noastra.
Acesta este un subiect sensibil si dificil pentru multi, nu pentru faptul ca oamenii nu ar discuta pe strada, in casele lor, cu prietenii sau colegii, ci pentru ca risti sa fii dat in judecata sau chiar bagat la puscarie pentru ca vorbesti de rau aceasta etnie.
Este exact ca pe timpul lui Ceausescu, in care iti era frica sa vorbesti despre dictator de rau deoarece riscai sa-ti bata Securitatea la usa, la fel e si acum. Ce credeti ca este diferit?Nimic!M-am gandit sa scriu despre acest subiect de mai mult timp, dar sincer am tot ezitat, din frica, pentru ca nu stiu ce risc dar azi m-am decis dupa ce am citit acest post. Cred ca acest subiect al rromilor (evit sa zic tigan cu toate ca exista in DEX) daca il dezbati ai sansa sa fii declarat rasist sau sa se strige in gura mare discriminare! Nu sunt rasist, nu m-am nascut rasist dar exista sansa ca eu si multi altii sa devina rasisti din cauza a tot ceea ce se intampla in jurul nostru.

In Europa, defapt in institutiile europene, se tot vorbeste despre discriminarea rromilor in Rromania (cred ca asa o sa se numeasca tara noastra, cu doi de r) dar ei nu vad ca in Italia e mai rau dandu-se foc la corturi, in Franta rromii nu sunt acceptati, la fel si in alte tari europene. Eu consider ca noi cetatenii muncitori si cinstiti ai acestei tari suntem mai discriminati decat cei din etnia rroma.
Cum sunt discriminat?
  • daca as avea o fata si as marita-o la varsta de 12 ani as fi bagat la puscarie, ei fac asta dar se ascund dupa traditie
  • eu ca sa am un ban trebuie sa muncesc, ei primesc ajutoare sociale, fac cate 10 copii sa primesca si mai multi bani, ei nu muncesc pentru ca asa e traditia
  • eu daca fac pe un rrom tigan ma poate da in judecata, el daca ma face roman eu nu il pot da in judecata.
  • eu ca sa am un loc la facultate dau examen, platesc taxa, ei au locuri gratuite pe care nici macar nu se chinuie sa le ocupe
Credeti ca daca si-ar vedea de treaba si ar muncii iar mai "deranja" cineva? Cati rromi muncesc si cati stau degeaba?
Sunt si o gramada de rromi cinstiti, educati, harnici, tot respectul pentru ei, dar majoritatea pur si simplu nu vor sa munceasca, nu vor sa invete.
Se plang ca sunt discriminati, dar au aceleasi legi ca si noi si pe de-asupra mai au si multe alte beneficii. De ce nu le respecta?
Conducatorii lor se scalda in aur (aur donat de Petre Roman) si fac nunta de milioane de euro si multi dintre rromi nu au ce manca. Ce pot face eu cand chiar conducatorii, regii, imparatii lor autointitulati nu fac nimic pentru a-i integra, a le gasi un loc de munca, a-i da la scoala.

Eu, ca si multi altii, ma simt discriminat in propria mea tara, si asta ma doare!
Mai bine plec in alta tara sa ma simt acolo discriminat, numit tigan (de cate ori romanii au fost intitulati asa!! ) si marginalizat decat in propria mea tara.

Poate pe multi o sa-i deranjeze ce am scris, dar stiu ca multi sunt de acord cu mine! Imi pare rau ca ajungem sa gandim asa! Eu ma pot schimba, ei de ce nu ?

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei