Treceți la conținutul principal

Da' Ma Lasi?!

In ultima vreme s-a inmultit numarul de atacuri tip phishing si eu pot sa zic ca am simtit-o pe pielea mea.
Nu cred ca este saptamana sa nu primesc cate doua sau trei e-mail-uri in care mi se cer date personale sau confirmarea unor date.
Infractorii din spatele acestor e-mail-uri decurc la diferite metode cum ar fi directionarea pe o pagina html care sa trimita printr-un script datele confidentiale preluate de la utilizator sau mesaje cu hyperlink catre serverul in care se inregistreaza numele de utilizator, parola de acces si seria cardului.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Cand primiti astfel de e-mail-uri trebuie sa va intrebati mai intai Sunt client al acestei banci?, apoi sa va aduceti aminte ca nimeni de la vreo banca nu va cere datele dvs personale prin e-mail.
Daca deschideti acel e-mail sigur veti gasi cel putin un element care sa va atraga suspiciunea.

Spre exemplu am sa iau un e-mail cica trimis de Banca Transilvania si in care mi se cere actualizarea semnaturii digitale cu toate ca eu nu am avut niciodata banking online la aceasta banca. O a doua chestie e faptul ca in mesaj apare romania in loc de Romania si nu cred ca cei de la banca sunt chiar atat de batuti in cap incat sa faca o astfel de greseala.
Alta chestie e faptul ca eu nu mi-am dat niciodata e-mail-ul de yahoo la BT.

Cele mai multe mesaje le primesc de la Raiffeisen Bank dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai sus. E-mail-uri cu subiecte ca Termen limita actualizarea datelor personale 25 august 2009 nu se poate sa le crezi mai ales ca inainte cu o zi ai mai primit un acelasi e-mail care-ti cerea actualizarea datelor pana pe 27 august. Si cum sa-ti trimita o chestie atat de importanta cu doar doua zile inainte de data limita?

Dar cel mai bine e nici macar sa nu deschideti astfel de e-mail-uri, stergeti-le imediat. Cum v-am mai spus nicio banca nu va cere datele dvs personale prin e-mail.

O buna metoda e sa bagati in yahoo (daca folositi acest service de e-mail) filtre astfel:
- click pe Options si apoi alegeti Filtres.
- Add si completati campurile de acolo. De exemplu la From header contains scrieti Banca Transilvania sau Raiffeisen.
- Alegeti de la Then Move the massage to
: Trash sau intr-un folder special pentru asa ceva ca apoi sa puteti reclama aceasta tentativa de frauda.
Dati click pe Add filter!

Sper sa va ajute scest post!

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct