Treceți la conținutul principal

Schimbare limbaj tastatura in Ubuntu

In caz ca doriti sa scrieti un document cu caractere dintr-o alta limba in Ubuntu Linux si nu stiti cum sa setati tastatura sa foloseasca caractere din limba respectiva, va rog sa cititi mai jos!


Spre exemplu daca ati instalat Ubuntu in limba engleza, implicit veti avea tastatura in limba engleza (USA). Daca doriti sa scrieti un document cu diacritice e foarte simplu sa setati tastatura in limba romana, sau de ce nu in limba franceza, sau indiana, etc.

Cautati un loc liber in panoul de sus al ecranului si dati click dreapta.
Selectati + Add to Panel... si dati Add la Keyboard Indicator.
Va aparea pe panou spre exempluUSA,
depinde ce limbaj aveti implicit:

Dati click dreapta pe obiectul nou aparut pe panou si alegeti Keyboard Preferences.La Layouts alegeti tara sau limba caracterelor pe care vreti sa le folositi.
Cand doriti sa treceti de la o limba la alta dati click stanga direct pe Keyboard Indicator.

Multa bafta!
Inspirat de aici.

Tags: ,

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: