Treceți la conținutul principal

Romania,a fii sau a nu fii!

Tocmai am citit in EVZ un articol despre Romania, unde se comenteaza un al articol din ziarul francez L'Express intitulat 5 bonnes raisons de visiter la Roumanie. Ma bucur ca in sfarsit se scrie ceva de bine in presa internationala, dar ma mahneste faptul ca tot turismul si rusticul tarii noastre este adus in prim plan ca un lucru bun, si nu faptul ca avem cea mai buna industrie, agricultura, economie, cel mai bun invatamant. Dar cum suntem noi romanii trebuie sa ne mandrim numai cu ceea ce avem.In articolul francez (preluat si de EVZ) sunt enumerate 5 motive pentru care ar trebui sa alegi Romania ca destinatie de vacanta. Asa ca, as vrea sa comentez si eu putin cele 5 motive, si poate sa adaug si eu cateva.

  1. Invazia turistilor inca nu a avut loc - intr-adevar, Romania nu a fost o destinatie placuta pentru ati petrece vacanta. Dar incet incet acest lucru s-a schimbat, din ce in ce mai multi turisti "invadeaza" tara, si asta-i un lucru bun pentru noi. Tin minte cand am venit in 2007 in Sibiu, pe pietonalul Nicolae Balcescu auzeam in stanga si-n dreapta numai germana. Anul acesta aud foarte mult franceza. Lucrurile incep sa se indrepte! Turistii straini stiu sa aprecieze ce-i vechi, ce are identitate, legendele romanesti si traditiile. Singura problema o reprezinta insasi turistii romani si turistii de week-end. Daca unii ar invata sa-si stranga gunoaiele dupa ei ar fii ceva, dar din pacate ce nu inveti in cei 7 ani de acasa, e mai greu sa inveti singur. Aici sunt mai multe de zic si o sa dedic acestui subiect un articol intreg, intr-o alta zi.
  2. Romania este o destinatie ieftina - pentru turisti poate e ieftina, dar pentru majoritatea romanilor e foarte scumpa. Am inteles ca in Sibiu preturile la cazare si preturile in general s-au dublat sau triplat din 2007 incoace, odata cu Capitala Culturala Europeana. Asta o simt si eu pe pielea mea!
  3. Un patrimoniu magnific - sunt atatea locuri minunate in Romania, numai bani si timp trebuie sa ai ca sa le vizitezi pe toate. De doi ani sunt in Sibiu si ma tot plimb prin imprejurimile orasului, si de m-as plimba in fiecare weekend cred ca de fiecare data as avea ceva diferit de vazut. Si Suceava e un loc minunat, Bucovina fiind un loc spiritual, parca rupta dintr-o carte de poveste. Romania este o tara minunata, dar...exista si un dar...pacat ca e locuita.
  4. Mozaic de influente si peisaje - de exemplu Sibiul este un mozaic de influente, multe nationalitati si religii. Peisajele de aici sunt magnifice, la inceputul verii intr-o singura zi poti sa faci baie la Ocna Sibiului si apoi sa schiezi la Balea Lac. Nu e magnific? Doar in Franta mai gasesti asa ceva!
  5. Strainii experti in Dracula - se pare ca da. Cam toti carora le zici de Romania se gandesc la Hagi, Ceausescu si Dracula. E bine macar ca ei nu au fost nevoiti sa dea 1 Leu pentru Dracula Park.
Ca o concluzie:
Come and visit Romania!!!!
Venez et visitez la Roumanie!!!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Imagini inedite cu Sibiu din Cel de-al Doilea Razboi Mondial

Rasfoind Reddit History am gasit intr-un subforum niste imagini inedite cu Sibiu in Cel de-al Doilea Razboi Mondial . E prima oara cand vad aceste imagini si mai ales imagini cu armata nazista marsaluind pe strazile unui oras din Romania in afara de Bucuresti.

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L