Zece lucruri pe care nepotii nostrii nu le vor cunoaste

Am gasit pe Net o lista cu lucrurile pe care urmasii nostrii nu le vor cunoaste, poate nici nu vor fi auzit de ele peste 80 de ani de-acum innainte. Aceasta lista vreau sa o redau si aici si poate sa va spuneti parerea despre acest lucru.


Lista este realizata de niste cercetatori francezi si banuiesc ca defapt se refera la nepotii francezilor, poate ca nu va fi veridica aceasta lista nepotilor nostrii. Nu de alta, dar ceea ce li se pare francezilor depasit pentru unii dintre noi este la moda, trandy sau cool. Asa ca unele lucruri enumerate mai jos sunt sigur ca nu vor disparea din viata romanilor.Cel putin sper asta!

  • Hartia igienica - in Japonia multe institutii folosesc un WC numit washlet (un mic jet de apa care curata partile murdare si un ventilator care le usuca) . Avand in vedere ca Romania e cam cu 100 de ani in spatele Japoniei in ceea ce priveste tehnologia este clar ca peste 80 de ani tot hartie igienica o sa folosim.
  • Gustul rosiilor - in Franta deja a disparut. Dupa un an petrecut la Paris, prietena mi-a zis ca acolo rosiile nu au acelasi gust ca in Romania, defapt nu au niciun gust. Si nu numai rosiile si-au pierdut proprietatea cea mai de pret ci si celelalte legume si fructe. Imi aduc aminte de cuvintele unui american, pe care le-am auzit la TV: Nu am cunoscut adevaratul gust al rosiilor pana sa vin in Romania!
  • Iarna si industria frigului - incalzirea globala ar putea transforma iernile in toamne blande. Paltonul nu va mai avea sens decat numai pe la Polul Nord. Ce observ e ca la noi din ce in ce mai mult primavara si toamna este eliminata, avem veri calduroase si ierni friguroase. Deci, nu aruncati paltoanele, poate o sa-i faceti pe nepoti sa economiseasca niste bani.
  • Vagonul de dormit - cica aici se nasc prietenii efemere. Chiar nu stiu pentru ca nu am intrat, nu am vazut pana acum un vagon de dormit. Dar intr-adevar, in Franta un TGV (Train Grande Vitesse) parcurge distante mari in cateva ore. Poate cand si cetatenii nostrii vor invata sa se comporte civilizat intr-un tren, fara sa taie scaunele, sa scuipe sau sa bea alcool, vom avea si noi un astfel de tren. Dar cum e putin probabil, banuiesc ca nepotii nostrii tot in aceleasi trenuri ca si acum vor calatori.
  • Tastatura calculatorului - deja am inceput sa vorbim cu PC-urile, unii ca-s nebuni altii ca au software-uri speciale. Deci e probabil sa dispara tastatura clasica.
  • Odihna de duminica/pensia - e demult disparuta. Cand cei 11 copii iti urla ca nu au ce manca te duci si duminica la munca. Ai vrut echipa de fotbal, ia si antreneaz-o pana la epuizare! Cat de pensie, ce sa zic? In acest moment un roman munceste pentru doi pensionari, credeti ca se va schimba ceva?
  • Gripa porcina - peste 80 de ani poate se va afla adevarul. Cine a plasat virusul in lume?De ce?Cati au murit? Dar pana atunci si vinovatii vor putrezii in cavouri.
  • Modemul - va diparea peste vreo 10 ani. Nepotii nostrii nici nu vor stii ca a existat.
  • Democratia - odata cu Globalizarea e inevitabil ca democratia sa nu dispara. Cineva va trebui sa ia fraiele in mainile sale si nu va putea institui ordine decat prin dictatura.


Finalul, defapt concluzia, este ca si noi am putea intocmi liste cu lucruri pe care bunicii nostri le considerau fundamentale, iar in zilele noastre nu mai iseamna nimic. Vorbiti despre cinste sau despre patriotism si veti vedea cum veti fi etichetati imediat drept demodati…

Sursa.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei