Labor omnia vincit improbus!

30 sept. 2009

Oare cum ar fi viața fără ingineri?


   V-ați întrebat vre-odată cum ar fi lumea acum fără tehnologie, fără electricitate?Eu cred că ar fi foarte plictisitor și foarte greu. Tot ce avem legat de tehnologie se datorează milioanelor de ingineri din întreaga lume. E adevărat că ei sunt creatorii acestor lucruri inovatoare din jurul nostru care fac să ne îmbunătățească viața și să ne-o simplifice, dar în aceeași măsură sunt și creatorii unor lucruri malefice (bomba atomică).

Dacă vreți să vă faceți o idee poate cum ar fi fost lumea fără ingineri priviți desenele de mai jos:


29 sept. 2009

27 sept. 2009

Dar eu cu cine votez?


Se zice că românii se pricep cel mai bine la fotbal și la politică dar eu nu cred asta. Cred că e o afirmație ironică și nu una care să aibă legătură cu realitatea.
Dacă ne-am fi priceput la fotbal am fi avut o echipă națională puternică și un campionat care să concureze cu campionatele din Spania, Germania sau Anglia.
Dacă ne-am fi priceput la politică nu am mai fi avut la conducerea țării aceeași comuniști de înainte de 1989, am fi reformat clasa politică și am ști să învățăm din experiențele altor țări.

Google Street View-ce ciudățenii poți să vezi


Mai jos puteți găsi mai multe imagini interesante, comice sau chiar înfricoșătoare din Google Street View.

M-am plimbat și eu virtual prin câteva orașe ca New York, Washington, Paris sau Londra în speranța că poate găsesc vreo imagine de genul acestora, dar nicio șansă.

Unele imagini sunt distorsionate și din această cauză unele persoane sau lucruri par parcă rupte dintr-un film horror.


24 sept. 2009

23 sept. 2009

UPC și RDS test speed


Comparație între UPC Botoșani și RDS Sibiu:
Mare diferență nu este dar mie mi s-a părut că merge mai bine internetul pe UPC. Frate-miu mi-a zis că foarte rar a picat net-ul și că e mulțumit. Sincer, eu nu prea sunt mulțumit de RDS dar aștept până când o firmă seriosă o să vină în Sibiu, cu o ofertă mai bună.

Am folosit SpeedTest.net.

22 sept. 2009

Rington-uri comice


Deoarece am fost plecat de acasă vreo trei zile nu am reușit să pun niciun post nou pe blog așa că pun acum unul dar foarte scurt.
Am fost acasă la părinți, în Botoșani și am avut și niște treabă prin Suceava care este acum un mare șantier. Multe lucruri nu s-au schimbat în cele două orașe de acum 3 luni de când am fost eu ultima oară. Dar poate că am să scriu despre asta în altă zi!

Acum vreau doar să vă distrez cu câteva rington-uri pe care mi le-a indicat frate-miu:

19 sept. 2009

Viața în Cămin Episodul 1


Cred că am mai spus că am stat în anii de studenție (5 la număr) prin cămine, internate și gazdă. Bineînțeles că cel mai frumos a fost la cămin, căminul de băieți, că am stat și într-un cămin mixt cu camere de două persoane dar atmosfera de studenție parcă nu a fost la fel ca în Căminul 2 - căminul de băieți.

Defapt nu cred că pot să le numesc camere ci debarale. Debaralele din Căminul 3 - cămin mixt. Unii studenți aveau mult mai mulți colegi de cameră

18 sept. 2009

Cel mai Înfricoşător Film


Trailer-ul unui nou film ce va fi lansat în cineva pe data de 25 septembrie. Se spune că este cel mai înfrisoşător film din toate timpurile. Filmul se numeşte Paranormal Activity!
Urmăriţi-l şi spuneţi-mi ce credeţi!

17 sept. 2009

16 sept. 2009

Destresant just a quick post


Dacă se întamplă să vii de la serviciu mai obosit ca de obicei și totuși vrei să te relaxezi în fața calculatorului încearcă acest site : http://www.dothedaft.com/.

Aici poți compune muzică ce sigur te va unje la inimă și sigur îți va aduce un zâmbet pe buze.

Aveți grijă să dați click pe backing beats pentru a avea o muzică de fundal. Tot ceea ce va trebui voi să faceți e să apăsați tastele.

Enjoy!

Primul Laptop Imaginat în 1937


Probabil că prima imagine a unui instrument ce seamănă cu un laptop a fost decoperită într-o revistă foarte veche cu Flash Gordon de un anume Mr. Mende Petreski din Macedonia.
Mr. Petreski se uita într-o zi prin colecția sa de reviste cu benzi desenate și a remarcat într-un număr un desen ce reprezenta un obiect ce avea o formă foarte familiară în zilele noastre: forma unui laptop.

Imaginea îl reprezintă pe Nemilosul Ming folosind un instrument ce seamănă cu un laptop și-l folosește pentru a vorbi cu liderul său.

15 sept. 2009

13 sept. 2009

Rezolvare Românească


La o fabrică mare directorul actual este înlocuit cu un al director mai tânăr. Când cei doi se întâlnesc în birou cel bătrân îi zice celui tânăr:

- Îți dau un sfat! De fiecare dată cînd o să ai probleme în conducerea fabricii să-ți aduci aminte că în sertarul din partea dreaptă sus ai trei plicuri numerotate cu 1, 2 și 3. Ia-le în ordine și citește-le!

12 sept. 2009

Toleranți la Infracțiuni cugetări


Ieri, vorbind cu un coleg de muncă de origine maghiară, mi-a zis că românii sunt toleranți la infracțiune.
Mi-a povestit cum într-o zi tatăl lui venind de la câmp a văzut cum un bărbat vroia să fure un cal priponit pe imaș. Știind că acel cal

11 sept. 2009

Spiderman Adevărat Real Spiderman


Sunt sigur că majoritatea dintre voi ați văzut filmul Spiderman. Unora poate v-a plăcut, altora poate nu, depinde de preferințe. Multe efecte speciale, dar asta ne place tuturor să vedem într-un film modern.

Filmul de mai jos e cu oameni adevărați, oameni normali, nu mutanți sau cine mai știe ce. La capitolul cățărări sigur îl întrece pe Spiderman.
Priviți...

9 sept. 2009

Taxă de Respirație


Românii ar putea plăti o taxă pentru emisiile de dioxid de carbon rezultate din consumul propriu de gaze, electricitate şi transport. (Gândul)

Cum? Oare nu citesc eu bine??Deci, stai să înțeleg! O să fim obligați să plătim pentru dioxidul de carbon (codoi - CO2) rezultat din consumul de energie. Ăștia ori îs proști, ori îs proști, din două - una. Adică tot pe mine, săracul consumator de gaz plătit la preț dublu sau chiar triplu față de ceilalți locuitori din UE, mă pune să plătesc. Marii consumatori, deci marii poluatori, nici măcar nu sunt trași cumva la răspundere. Normal e să începi cu ăia care poluează într-adevăr, nu eu care îmi fac fasole la aragaz sau că stau cu laptopul în priză.

Ăștia pe la Parlamentul European nu au ce face și inventează legi imbecile. Mie mi se pare că îs duși cu pluta. Dioxid de carbon se elimină și prin propria noastră respirație. Poate o să ne trezim mâine-poimâine cu taxă pentru respirație, nici o beșină nu o să poți da că o să plătești taxe suplimentare.

Degeaba se recurge în Europa la astfel de legi tâmpite, dacă SUA, China, Rusia și celelalte țări care sunt cele mai poluante din lume nu fac niciun demers în scăderea consumului de gaze cu efect de seră. Poluarea nu are granițe!!

Vai de capu nostru!!

Lupta Interioară


Într-o seară, un bătrân indian îi explica nepotului său ce luptă teribilă se dă în interiorul fiecărei persoane.

Si îi spune așa:

Există în fiecare dintre noi doi lupi.
(La noi, la creștini, cei doi lupi sunt îngerii, cel de pe umărul drept și cel de pe umărul stâng.)

Lupul Răului: El este furia, gelozia, invidia, tristețea, regretele, aroganța, vinovăția, inferioritatea, minciuna, orgoliul, superioritatea și egocentrismul..

Lupul Binelui: El este bucuria, pacea, iubirea, speranța, liniștea, modestia, bunătatea, bunăvoința, generozitatea, adevărul și compasiunea.

După o clipă de gândire nepoțelul îl întreabă:

Bunicule, care lup câștigă?

La care bătrânul îi răspunde simplu:

CEL PE CARE ÎL HRĂNEȘTI!


Sursa.

8 sept. 2009

Cum Să Vezi Filme Online Update


UPDATE: Pentru un articol mult mai actual click aici.

M-am decis să mai pun câteva sit-uri de pe care poţi vedea filme gratis online. Asta după ce am văzut că mulţi vizitatori intră pe acest blog după ce introduc cuvintele cheie: ”filme gratis online” în motoarele de căutare si intră pe postul meu mai vechi de aici.


  1. Flickthat
  2. Free-tv-video-online
  3. Greatstufftv
Din păcate unele filme sunt pe serverul de la Megavideo.com şi poţi urmări cam 70 de minute. Dar o metodă de a vedea tot filmul e ca atunci când va apărea mesaul că aţi depăşit timpul de vizionare trebuie doar să daţi reload la pagina web şi să începeţi filmul de acolo de unde aţi rămas. Cel puţin pentru mine a mers faza aceasta. Sper să meargă şi pentru voi.

Injecţii, Injecţii, Injecţii injecţii


Din păcate azi nu am putut să merg la serviciu deoarece nu m-am simţit prea bine. Dacă stau să mă gândesc pot să zic că nu m-am simţit DELOC bine, chiar foarte rău. Nu am putut să dorm toată noaptea din cauza febrei şi a durerilor de burtă. Dimineaţa când a sunat ceasul să merg la serviciu abia m-am putut ridica din pat. Aşa că m-am decis să nu merg la serviciu. Dar am fost la medicul de familie şi mi-a dat o reţetă si concediu câteva zile.

Tot timpul mi-a fost frică de doctori, dar mulţumesc lui Dumnezeu că nu prea am avut de-a face cu ei. Nu am stat nicio zi în spital şi nici nu vreu. Dar oare cine vrea?? Numai când aud cuvântul injecţie parcă simt un val rece pe spinare şi mi se ridică părul pe mâini. Îmi imaginez ace lungi care intră în carne până la os, că rămâne acul în carne sau că se rupe... Imaginaţie bolnavă! Poate dacă totuşi nu prea am mers la medic măcar ar trebui să merg la un psiholog cu imaginaţia asta a mea sadică.

Ţin minte că în clasa a VIII-a, când au venit să ne facă vaccinul în mâna stangă (nu ştiu pentru ce era) nu am avut nimic, m-am şi mirat atunci. Dar după vreo câteva săptămâni au mai venit o dată să ne facă înc-o injecţie în picior.

Vroiam atunci să par că nu mi-e frică, că nu e nicio problemă, dar în sinea mea eram că...at la fund. Ne-a luat în ordine alfabetică, aşa că eu eram la sfârşit, şi ne-a bagat într-o încăpere câte doi. Până să ajungă la mine am vazut cum ieşeau colegii unul câte unul cu feţele schimonosite de durere, şchiopătând, unii plângând. Bineînţeles că mie mi s-a făcut şi mai tare frică.

Na! că a venit şi rândul meu. Am intrat cu un alt coleg care locuia într-un sat aproape de Botoşani, Manoleşti Vale. Doctoriţele ne-au pus să ne daăm pantalonii jos, aşa că i-am dat şi m-am pus apoi pe scaun. Colegul cam ezita, poate că îi era frică. Măcar nu eram singurul. Doctoriţa insista, el se echiva! Pănă la urmă băiatul a cedat şi a început să-şi dea pantalonii încet în jos. Am înţeles imediat de ce ezita! Pentru că avea chiloţii ciuruiţi (nu ştiu din ce cauză). Eu, ca un nesimţit ce eram atunci, am început să râd. Rădeam cu o aşa poftă până când acel râs colorat s-a transformat în plâns atunci cănd am simţit acul, parcă de 1 km, intrând în piele, apoi ăn carne, atincăndu-mi osul, rupăndu-se şi ţâşnind sânge peste tot.

Nu, glumesc, a intrat ăn funcţiune din nou mintea mea bolnavă atunci când îmi amintesc de ace! Defapt am început să plâng pentru că mă şi durea dar şi pentru că m-a luat cumva prin surprindere. Trebuia să aştepte să termin de râs ca apoi să mă înţepe! Doctorii ăştia!!

Ce m-a enervat a fost faptul că acel coleg nici măcar nu a scâncit. Cine râde la urmă râde mai bine! Dar apreciez faptul că el nu a râs de mine pentru că am plâns dar nici eu nu am mai spus colegilor despre găurile lui din chiloţi. Poate pentru că şi eu mai aveam, dar măcar bine că nu mi le-a vazut nimenea!


Azi am fost la doctorul de familie, m-a consultat şi mi-a prescris o reţetă. Vroia să-mi dea concediu 5 zile să fac nişte analize dar am refuzat deoarece nu pot lăsa lucrul atâtea zile. Până la urmă mi-a dat pe două dar mâine am să merg la lucru pentru că am atâtea de făcut...cu toate că nu sunt 100% OK. Din 5 zile, s-a facut 2, dar defapt e o singură zi.

Pe lângă faptul că am dat mulţi bani pe reţetă, trebuie să merg sa-mi fac analize (când o să am timp)mai am şi de recuperat la serviciu. Sper măcar ca la noapte să pot dormi!

6 sept. 2009

Rezultate Sondaj


Acum câteva zile am pus pe blog un sondaj cu subiectul:
What browser do you like/use?
Din păcate au fost doar 15 voturi (aș fi vrut mai multe):
  • 13 voturi pentru Firefox
  • 2 voturi pentru Opera

5 sept. 2009

So beautiful but so unreal


UPDATE: acest post nu mai este valabil ...

Dacă nu aș știi că se poate face așa ceva pe calculator, aș fi crezut că portretele de mai jos sunt adevărate.

Pentru a vedea întreaga listă de portrete intrați pe sit-ul Designrfix.com . Vedeți că la postul respectiv sunt două pagini.
Veți vedea niște portrete excelente, uimitoare, incredibile...

Google Reader și Greasemonkey un cuplu excelent


De ceva vreme am început și eu ca tot omu' să folosesc Google Reader în locul add-on-ului de la Firefox Brief. Îmi plăcea Brief deoarece era integrat în browser și nu mânca resurse, față de alte programe stand alone cum ar fi Liferea sau Akregator.
Am vrut să încerc și Google Reader, să văd cum e, cum se comportă, ce opțiuni am la el.


După ce l-am încercat m-am decis să-l folosesc numai pe acesta și să dezinstalez Brief.
Un motiv e faptul că pot integra în Google Reader multe scripturi Greasemonkey care-ți pot face utilizarea mult mai ușoară și plăcută.
Sfătuiesc pe toți utilizatorii browser-ului Firefox să folosească add-on-ul Greasemonkey deoarece nu o să regretați. Pentru mine cred că este pe primul loc în extensiile de la Firefox.

Printre scripturile Greasemonkey excelente pentru Google Reader pot enunța:
- Google Reader Optimized - mărește zona de citire pe cât posibil
- Smart Google Reader Subscribe Button - adaugă o iconiță de feed în partea dreaptă sus a paginii pentru abonarea la un RSS printr-un singur click (creat de românul Mihai Parparita)
- GReader Favicon Alerts - se afișează în favicon numărul articolelor necitite
- Google Reader - Colorful List View

Un add-on excelent care se bazează pe același Greasemonkey este Better GReader.

Pentru a găsi mai multe scripturi instalați și Greasefire care automat vă indică scripturile specifice pentru o anumită pagină de internet.

Sunt abonat la peste 100 de feed-uri și bineînțeles că nu le pot citit pe toate, mai ales că unele sit-uri au și câte 20 de articole pe zi. Dar titlurile care mă interesează și poate vreau să le citesc mai târziu le pot trimite direct cu scriptul Google Reader to Instapaper pe sit-ul Instapaper.com unde le am salvate.

Cu toate că mă repet, vă recomand cu toată căldura Greasemonkey și Google Reader.

Un site unde puteți găsi foarte multe tips and tricks despre GReader este Lifehacker.com

4 sept. 2009

On the Wings of Wine Pe aripile vinului


Nu știu dacă să ma amuze sau să mă întristeze acest scurt metraj.
O mare parte din el relevă realitatea cruntă în care trăiesc mulți oameni de pe la țară.
Știți versurile alea: Alcoolul este viața și viața e alcoolul!
Multumesc lui Bogdan C. (Colegu) ca mi-a dat acest filmuleț!

UE Shit Laws


Magazinele din Uniunea Europeană nu vor mai avea voie să cumpere becuri incandescente de 100 W sau alte corpuri de iluminat mate, deşi le vor putea vinde în continuare pe cele din stoc, potrivit unei decizii a Comisiei Europene care va intra în vigoare de la 1 septembrie, anunţă NewsIn. Interdicţia de comercializare a becurilor incandescente ar putea duce la economii de 40 TWh/an în cadrul comunităţii europene, echivalent cu aproape consumul anual de electricitate al României.


Becurile ineficiente din punct de vedere energetic vor dispărea integral de pe piaţă din 2016, iar cele mai des folosite, de 25 W şi de 40 W, nu vor mai fi comercializate din 2012.Comisia Europeană a adoptat formal în martie două norme ce vizează îmbunătăţirea eficienţei energetice a corpurilor de iluminat, prin care becurile incandescente ineficiente vor fi scoase progresiv de pe piaţă şi vor fi înlocuite de alternative îmbunătăţite între 1 septembrie 2009 şi 31 decembrie 2012. Măsura are ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Se estimează că gospodăriile din UE vor economisi în medie, în urma acestei măsuri, între 25 euro şi 50 euro pe an, chiar dacă costul becurilor ecologice este mai ridicat decât cel al becurilor cu incandescenţă.
SURSA.
Lăsînd la o parte faptul că zgomotul indus în reţea de sursele în comutaţie ale becurilor economice va duce la pierderi mult mai mari de bani decît "economia de energie", mă seacă faptul că nu sînt lăsat să aleg. Dacă vreau să consum 50kWh pe zi, o să-i consum, pentru că eu plătesc pentru ei!
Mă apucă dracii cînd aud că dacă economiseşti energie electrică se poluează mai puţin. Total GREŞIT. Gîndire de om tîmpit, limitat în gîndire şi bine îndoctrinat de cei cu interese. Termocentralele tot atîa cărbune vor hali, indiferent dacă-mi bag ceva în priză sau nu. Hidrocentralele cu ce vor polua? Că o să curgă mai multă apă? Aşa se întîmplă cînd politicienii sînt idioţi. Rîdem noi de Becali, dar ăla măcar are capul pe umeri şi încă mai judecă drept.În băşita asta de Uniune Europeană ţi se limitează libertăţile din ce în ce mai mult.
O să ajungem nişte sclavi idioţi, fără putere proprie de judecată. Dacă iniţial se zicea că se face uniunea măsii pentru a putea face concurenţă Statelor Unite, acum sînt din ce în ce mai convins că, de fapt, Statele Unite au creat UE, cu scopul de a-şi elimina un redutabil adversar politic şi economic. O să mîncăm toate jegurile de polimeri de plastic şi cauciuc, pentru că ţăranii şi agricultorii sînt împinşi cu bună ştiinţă spre prăpastie. Pentru ce? Pentru ca nişte nenorociţi să poate crea ei alimente "eco", pe care le vînd la preţuri nesimţite şi care sînt ecologice doar pe hîrtie. Hai să fim serioşi.
[By Rață]


Ce Replică să Dau?


La chiuveta de la toaletă. Mă spălam pe mâini, după ce tocmai am ieşit de la WC.
Femeia de serviciu intră şi ca orice om civilizat şi având în vedere că o cunoşteam îi zic:
Eu: Neaţa!
Ea: Neaţa!
Eu: Ce faceţi?
Ea: Spăl WC-uri!

Nu am mai zis nimic şi am ieşit ca din puşcă!

Voi ce i-aţi fi fost replicat?

3 sept. 2009

Psihologia Românilor de la Burebista până azi


Noi românii suntem un popor aparte, un popor mai special decât toate celelalte popoare din Europa. Poate că istoria a avut un impact asupra noastră, faptul că tot timpul am fost într-un continuu front (diferite razboaie străine ce s-au ținut pe teritoriul nostru) și continuu atacați de diferite popoare: romani, tătari, turci, polonezi, unguri, nemți și nu în ultimul rând ruși. Am împrumutat cam tot ceea ce e rău de la fiecare popor și prea puțin dintre cele bune.

Mulți zic că perioada comunistă ne-a îndobitocit dar nu mulți știu că noi suntem așa de la începutul istoriei noastre.
Burebista și-a incendiat podgoriile pentru ca supușii lui să nu se mai înnece în băutură. Vlad Țepeș a folosit arma arhicunoscută - țeapa- impotriva hoților, tâlharilor și criminalilor deoarece o altă metodă de educare eficientă nu se prea putea aplica. Și poate mai sunt astfel de exemple dar din păcate nu sunt istoric.

Acum citesc o carte scrisă în 1937 de Constantin Rădulescu-Motru Psihologia Poporului Român.
Dacă o citiți și voi veți observa că nimic nu s-a schimbat în mentalitatea, comportamentul și voința românilor și cum zicea și scriitorul nimeni nu poate prevedea dacă această voință se va realiza prea curând; ceva mai mult: dacă se va realiza vreodată.


Scriitorul zice că trăsătura caracteristică a românului este individualismul și că nu-i place tovărășia. El vrea să fie de capul lui. Stăpân absolut la el în casă. Cu o părticică de proprietate cât de mică, dar care să fie a lui. Din această cauză el înclină puțin spre anarhie. Acest individualism românesc însă nu implică spiritul de inițiativă în viața economică și prea puțin spiritul de independență în viața politică și socială, cele două însușiri prin care se caracterizează individualismul popoarelor culte apusene și care constituie sufletul burghez.


Marea majoritate a populației satelor românești n-are într-însa nici o asemănare cu sufletul burghez. Din mijlocul ei nu ies indivizi întreprinzători, care să-și riște odihna și avutul pentru a se îmbogăți prin mijloace neîncercate. Populația satelor românești, dimpotrivă, stă sub tradiția muncii colective. Fiecare sătean face ceea ce crede că va face toată lumea. N-are curajul să înceapă o muncă, decât la termenele fixate prin obicei. A ieși din rândul lumii este, pentru săteanul român, nu un simplu risc, ci o nebunie. De aceea slabele rezultate date de școlile primare rurale la noi. Copilul de sătean învață în școală să fie cu inițiativă, fiindcă școala noastră este croită pe modelul școlilor burgheze apusene, dar cu toate sfaturile primite, copilul de sătean când iese din școală se supune tradiției colective: el muncește cum a pomenit la el în sat, din moși strămoși.

O idee interesantă este despre neperseverenţa lucrului început. Românul este greu până se apucă de ceva, că de lăsat se lasă uşor, zice Ion Creangă. Activitatea românului o compară mulţi cu un foc de paie. Omul din Apus face opere durabile, românul improvizează....[...]. Este reală la român, dar nu la orice fel de lucru. El începe greu şi se lasă uşor, dar sunt lucruri pe care românul dacă le începe nu le mai lasă niciodată. Un român propietar de pământ este cel mai perseverent muncitor agricol.....

Neperseverenţa la lucru a apărut în sec. 19, deodată cu înnoirea organizaţiei statului român. Aceste înnoiri de organizare au deschis drum mulţimii de politicieni şi de slujbaşi la stat. S-au făcut, din “politică” şi din “slujbă”, profesiuni de muncă uşoară, care în scurtă vreme au concurat cu succes pe toate celelalte profesiuni.....
S-a spus că românul este nedisciplinat în munca pe terenul economic. Popoarele din Apus păstrează muncii un ritm regulat ca de ceasorinc, poporul român cunoaşte munca dezordonată. Românul nu munceşte metodic, ci în salturi, are lungi perioade de odihnă , iar la nevoie dă în brânci şi face muncă de sclav. Apoi românul n-are spirit comercial......
Nu e ţară de oameni mai curajoşi ca ţara noastră. Românii sunt eroi, când sunt în grup. În front, la război, la revoltă....curajul românului n-are pereche.....Dar românul izolat e blând ca mielul. Când îi bate cineva din picior, el tace.
Dar şi religios este românul. De ochii satului însă. Românul este religios, dar câtă vreme vede pe toată lumea că este religioasă. Rar excepţii la care religiozitatea să fie pornită din fundul inimii, de acolo de unde porneşte sentimentul personalităţii.....

Mulți români se apucă de o școală pe care nici măcar nu sunt în stare să o termine. Pentru ași întări ideea scriitorul aduce date statistice (pagina 22).

Sufletului românesc i s-au mai atribuit încă alte multe caracteristici. S-a spus că este nedisciplinat în ceea ce privește munca pe terenul economic. Pe când celelalte popoare din Apus păstrează muncii un ritm regulat, ca de ceasornic, poporul român cunoaște munca dezordonată, sub formă mai mult de joc. Românul nu muncește metodic, ci în salturi; are lungi perioade de odihnă, iar la nevoie dă pe brânci și face muncă de sclav. Apoi, ca de o altă caracteristică a sufletului românesc, s-a vorbit de lipsa spiritului comercial. Marea majoritate a populației de sat, în România, nu știe valora lucrurile după valoarea lor de schimb, ci numai după valoarea lor subiectivă de uz.
De asemenea este cheltuitor cu timpul, într-o măsură cum nu sunt popoarele din Apus. Timpul este pentru român orice, numai monedă nu. La târg stă și se tocmește ceasuri întregi pentru un lucru de nimic. Tot așa la petrecere, pierde zile și nopți întregi.
Pe lângå aceste caracteristici, care sunt defavorabile, i se mai atribuie sufletului românesc multe altele, favorabile. Se spune despre el că este primitor, tolerant, iubitor de dreptate, religios.Se merită citită această carte și vă sfătuiesc să o faceți și voi, mai ales ca să vedeți dacă ne-am schimbat în bine sau în rău, sau cel puțin dacă am rămas la fel.
Aici puteți citi cartea online!

Zâmbărețul Galben The Yellow Smile


O comedie emoționantă despre doi parinți, total nepricepuți la calculatoare, care încearcă să comunice prin Yahoo Messenger cu fiul lor care se află în America.

Acest filmuleț îmi aduce aminte de părinții mei.
Metoda cea mai bună a lor de a îmi închide PC-ul atunci când eu plecam în oraș și-l lăsam deschis era de a-l scoate de tot din priză.The Yellow Smiley Face ( © PortableFilmFestival.com ) from Nixie on Vimeo.


Mulțumesc lui Bogdan, colegu'!

2 sept. 2009

O zi Obișnuită


Cam așa se derulează o zi din viața noastră. Aceeași monotonie în fiecare zi!
Dați click pentru o imagine mai clară asupra vieții noastre:

Image and video hosting by TinyPic

1 sept. 2009

Trimite la 5 Prieteni


Bănuiesc că v-ați săturat de toate acele mass message-uri de pe Yahoo sau de pe e-mail-uri în care vi se trimitea câte o prostie și vă îndemna să trimiteți la 5, 10, 100 de prieteni că dacă nu o să cadă cerul pe voi sau că nu o să aveți noroc toată viața...bla, bla, bla.

Din păcate unele nenorociri chiar se împlinesc. Urmăriți filmulețul de mai jos :):

Crede în Dumnezeu, dar Leagă-ţi Cămila


A fost odată un bărbat ce se întorcea spre casă împreună cu cămila lui după ce a fost la târg. Deoarece a avut o zi înfloritoare s-a decis să oprească la o moschee să-i mulţumească lui Alah pentru asta.

Şi-a lăsat cămila în afara clădirii şi a intrat în moschee unde a petrecut câteva ore bune rugându-se lui Alah, multumindu-I şi promiţându-I că va fi un musulman cumsecade, că va ajuta săracii şi că va fi stâlpul comunităţii sale.

Când a terminat rugăciunile şi a ieşit din moschee se întunecase deja afară şi spre surprinderea lui cămila sa dispăruse!

Imediat s-a enervat şi cu răutate şi-a ridicat pumnul ameninţător spre cer strigând:

Alah, Trădătorule! Cum ai putut să-mi faci una ca asta? Mi-am pus toată încrederea în Tine şi Tu mă înjunghii pe la spate?

Un învăţat trecând pe lângă el şi auzindu-l i-a zis:

Ai încredere în Dumnezeu, dar leagă-ţi cămila!

Defapt această povestioară poate fi interpretată ca o pildă pentru cei care cred că credinţa lor este de ajuns pentru a răzbate prin viaţă. Într-adevăr inocența este un scut împotriva răutăților dar unele măsuri de protecție trebuie luate.
Dacă lași borcanul cu miere de albine deschis s-ar putea ca a doua zi să fie plin de furnici!

O pildă sufi.