Treceți la conținutul principal

UE Shit Laws

Magazinele din Uniunea Europeană nu vor mai avea voie să cumpere becuri incandescente de 100 W sau alte corpuri de iluminat mate, deşi le vor putea vinde în continuare pe cele din stoc, potrivit unei decizii a Comisiei Europene care va intra în vigoare de la 1 septembrie, anunţă NewsIn. Interdicţia de comercializare a becurilor incandescente ar putea duce la economii de 40 TWh/an în cadrul comunităţii europene, echivalent cu aproape consumul anual de electricitate al României.


Becurile ineficiente din punct de vedere energetic vor dispărea integral de pe piaţă din 2016, iar cele mai des folosite, de 25 W şi de 40 W, nu vor mai fi comercializate din 2012.Comisia Europeană a adoptat formal în martie două norme ce vizează îmbunătăţirea eficienţei energetice a corpurilor de iluminat, prin care becurile incandescente ineficiente vor fi scoase progresiv de pe piaţă şi vor fi înlocuite de alternative îmbunătăţite între 1 septembrie 2009 şi 31 decembrie 2012. Măsura are ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Se estimează că gospodăriile din UE vor economisi în medie, în urma acestei măsuri, între 25 euro şi 50 euro pe an, chiar dacă costul becurilor ecologice este mai ridicat decât cel al becurilor cu incandescenţă.
SURSA.
Lăsînd la o parte faptul că zgomotul indus în reţea de sursele în comutaţie ale becurilor economice va duce la pierderi mult mai mari de bani decît "economia de energie", mă seacă faptul că nu sînt lăsat să aleg. Dacă vreau să consum 50kWh pe zi, o să-i consum, pentru că eu plătesc pentru ei!
Mă apucă dracii cînd aud că dacă economiseşti energie electrică se poluează mai puţin. Total GREŞIT. Gîndire de om tîmpit, limitat în gîndire şi bine îndoctrinat de cei cu interese. Termocentralele tot atîa cărbune vor hali, indiferent dacă-mi bag ceva în priză sau nu. Hidrocentralele cu ce vor polua? Că o să curgă mai multă apă? Aşa se întîmplă cînd politicienii sînt idioţi. Rîdem noi de Becali, dar ăla măcar are capul pe umeri şi încă mai judecă drept.În băşita asta de Uniune Europeană ţi se limitează libertăţile din ce în ce mai mult.
O să ajungem nişte sclavi idioţi, fără putere proprie de judecată. Dacă iniţial se zicea că se face uniunea măsii pentru a putea face concurenţă Statelor Unite, acum sînt din ce în ce mai convins că, de fapt, Statele Unite au creat UE, cu scopul de a-şi elimina un redutabil adversar politic şi economic. O să mîncăm toate jegurile de polimeri de plastic şi cauciuc, pentru că ţăranii şi agricultorii sînt împinşi cu bună ştiinţă spre prăpastie. Pentru ce? Pentru ca nişte nenorociţi să poate crea ei alimente "eco", pe care le vînd la preţuri nesimţite şi care sînt ecologice doar pe hîrtie. Hai să fim serioşi.
[By Rață]


Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct