Treceți la conținutul principal

Rezolvare Românească

La o fabrică mare directorul actual este înlocuit cu un al director mai tânăr. Când cei doi se întâlnesc în birou cel bătrân îi zice celui tânăr:

- Îți dau un sfat! De fiecare dată cînd o să ai probleme în conducerea fabricii să-ți aduci aminte că în sertarul din partea dreaptă sus ai trei plicuri numerotate cu 1, 2 și 3. Ia-le în ordine și citește-le!Zicând aceste vorbe fostul director pleacă. Noul directoraș se instalează și începe lucrul. Totul merge bine, fabrica o duce bine, muncitorii la fel. Cum nimic nu ține la nesfârșit această bunăstare se termină. Muncitorii devin nemulțumiți și ajung să facă grevă.


Directorul neștiind ce să facă se duce în birou, deschide sertarul din partea dreaptă sus și ia primul plic. Îl desface și-l citește: Dă vina pe conducerea anterioară!

Tînărul se duce în fața muncitorilor și le explică cât de incopetenți au fost cei de înainte, că nu au făcut nimic, că au furat și defapt din cauza lor s-a ajuns în acest stadiu.
Muncitorii creduli au pus botul și s-au dus fiecare la posturile lor de muncă.
De data asta directorul a scăpat.

După ceva timp în care totul a decurs normal, fabrica a intrat din nou într-un moment de cumpănă. Bineînțeles că nu știa ce să facă așa că a luat cel de-al doilea plic.
Fă-ți autocritică!

Directorul așa a făcut, a ieșit în fața muncitorilor și a explicat că el trebuia să aibă mai mare grijă la cei din jurul lui, că trebuia să facă aia și cealaltă...
Muncitorii îngăduitori l-au iertat și au plecat toți la muncă.

Din nou, fabrica a intrat într-un moment de cumpănă, producția nu mai mergea din cauza vânzărilor slabe. Directorul, bineînțeles, s-a dus la cel de-al treilea plic și l-a desfăcut. Acolo scria:

Scrie și tu trei plicuri, lasă-le și pleacă!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.