Treceți la conținutul principal

Viața în Cămin Episodul 1

Cred că am mai spus că am stat în anii de studenție (5 la număr) prin cămine, internate și gazdă. Bineînțeles că cel mai frumos a fost la cămin, căminul de băieți, că am stat și într-un cămin mixt cu camere de două persoane dar atmosfera de studenție parcă nu a fost la fel ca în Căminul 2 - căminul de băieți.

Defapt nu cred că pot să le numesc camere ci debarale. Debaralele din Căminul 3 - cămin mixt. Unii studenți aveau mult mai mulți colegi de cameră
dacă pui la număr și gândacii. Un singur duș pe palier și apă doar dimineața și seara. Când aveai chef să faci un duș și mai ales când erai grăbit să ajungi la facultate nu puteai să faci pe palier la tine că era dușul ocupat, de parcă pe toți atunci îi apuca. Era chiar enervant când ajungeai în fața ușii și din interiorul cabinii se auzeau gemete, gemete de ambele sexe. Normal că nu mai faci duș acolo pentru următoarele 2, 3 luni, te abonezi la un alt palier.

Nu vă închipuiți ce era pe la WC-uri. De parcă unii ar avea în loc de fund stropitori. Nimereau orice numai gaura WC-ului nu. Trebuia să le fi predat la școală cum să nimerească o gaură. Sau asta nu se învață ci doar se simte?

Când făcea vreo unul mâncare se răspândea mirosul pe tot palierul: Andrei face cartofi prăjiți!, Cristi face ochiuri...Dar nu aveai ce face, trebuia să rabzi, asta e! Nu-ți convine stai în chirie!

Chestiile astea de mai sus mi se păreau de acceptat, dar era mai greu când aveai vecini handicapați, cretini, urangutani.
Cam așa erau vecinii din 109! Nu exagerez , erau duși cu capu, se apucau din senin și făceau ca urangutanii prin cameră, nu conta de oră, noapte, zi, cred că urlau și prin somn. Bineînțeles că defapt urlau hormonii în ei, cu toate că aveau prietene.

Cum puteam să uit de administratorul de rețea? Veșnicul student, certat cu cartea, afaceristul căminului și nu numai, muncitor polivalent și drink-uitorul suprem. Când pica netu sau pur și simplu ți-l oprea măria sa trebuia să mergi la el și să-l rogi, să-l iei cu lugu lugu și de ce nu? să-i plătești că-ți oferea ceva gratis și obligatoriu.

Baieramele de neuitat din cămin. Prezenți la datorie toți bețivii din cămin, din celelalte cămine și de prin oraș. Gălăgioși, cu PET-ul de bere în mănă făcând-o poștă, cu țigările în gură de le fumau până ce simțeau scrumul cum le atinge buzele își găseau totdeauna refugiul pe scările și palierul căminului. Bineînțeles că nu încăpeau toți în debara. Ca la orice baieram erau și băieți și fete, fetele reprezentând 5% dintre invitați și alea aduse de pe centură. Ce fete normale ar umbla cu din ăștia?

Și la final cireașa de pe tort sau oare drojdia din bere!?! Portarul, omul de nădejde în cămin atunci când ai o problemă aici era exact invers. La baierame el era spiritul petrecerii, dansa macarena cu studenții și agăța gagicile de centură. Înnainte să-ți rezolve o problemă cerea ca și combustibil o sticlă de bere, chiar și mai mult, te citea din ochi dacă aveai sau nu bani.
Poate că exagerez, sunt portari și portari. Au fost câțiva de treabă dar și mulți spurcați. Nu m-ar mira să-i găsesc încă pe acolo, înrădăcinați în fața TV-ului din cașcarabeta de sub scări.

Oricum, le doresc la toți sănătate pentru că experiențele din cămin m-au călit pentru viață. Sunt sigur că oameni din ăștia o să mai întâlnesc!
Am înțeles că acum căminul este renovat și modernizat, sper să fie așa!

Data viitoare o să vă povestesc despre Căminul 2 :).


Dar ca să termin pe un ton optimist vă pun câteva poze să vedeți că se poate și mai rău decât în căminele noastre. Un cămin din China :Sursa pozelor.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!