Treceți la conținutul principal

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

În week-end am văzut un film fascinant, un film cum nu am mai fost văzut de mult timp. M-am fost săturat de filme americane aşa că m-am uitat, la recomandarea sinceră a unui coleg, la filmul Le fabuleux destin d'Amélie Poulain.

În acest film e vorba despre o fată născută în suburbiile din nordul Parisului care după ce devine majoră se angajează la o cafenea în Paris. La 30 August 1997, Amélie Poulain, acesta fiind numele ei, găseşte o comoară ascunsă de un copil cu mult timp în urmă (cam 50 de ani în urmă) în zidul apartamentului. Amelie decide să-l caute pe acel copil, devenit acum un om matur în toată regula, şi să-i returneze acea cutie cu amintiri. Îl găseşte şi văzându-i chipul şi emoţiile trăite de acel om la revederea acelei cutii, Amelie se decide să devină protectoarea celor respinşi.Pe parcursul întregului film ea reuşeşte să aducă bucurie în sufletele unor oameni chinuiţi de amintiri neplăcute, de oameni umiliţi şi ajunge la rândul ei să găsească iubirea.

Acest film TREBUIE văzut! Eu l-am urmărit de pe un DVD cu subtitrarea în franceză, iar filmul e franţuzesc! Dar cu toate acestea am înţeles tot şi mi-a plăcut atât de mult...

Mai jos aveţi o melodie din acest film care mie mi se pare superbă:


Comentarii

 1. m-am uitat si eu la el, dar nu am inteles mare lucru (poate pentru ca nu aveam sub in lb romana)

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu mai stiu putin franceza si poate de asta mi-a fost mai usor sa inteleg...

  RăspundețiȘtergere
 3. wow, Vasi! ce ciudat! tocmai am postat niste muzica pe blog - tipul care a compus soundtrack-ul pentru Amelie, Goodbye Lenin si alte cateva filme.

  Si da, Amelie este un film absolut minunat!

  RăspundețiȘtergere
 4. CrocoNews m-a adus pe blogul tau si am ramas impresionata...placut de cele cateva posturi pe care am apucat sa le citesc si mi-a placut tare mult povestea vietii tale...De ce m-am oprit sa comentez la Amélie? Pentru ca si mie mi-a placut filmul, chiar daca l-am vazut in varianta originala si fara subtitrare...vorbesc de subtitrare in limba romana care evident n-aveam cum sa o gasesc pe un DVD in Canada! Si ca sa revin la film...eu zic ca trebuie vazut 'cu sufletul' ca sa-l intelegi in intregime...Asa sa fie oare?
  Promit sa-ti citesc toate posturile...ca sa ma conving ca am descoperit inca o persoana caruia scrie pentru ca ii place si caruia ii face bine de cate ori isi asterne gandurile pe hartie( chiar daca acum hartia e virtuala!)

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna ziua doamna Luminita,
  Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase!
  Da, Amelie e chiar un film frumos! Si mie mi l-a recomandat un coleg care a venit din Canada unde a stat 10 ani! El imi tot zicea ca il vede o data la 6 luni si de fiecare data simte, parca, ca nu l-a vazut niciodata!

  Imi pare bine ca m-ati gasit si promit si eu ca o sa va citesc blogul!

  RăspundețiȘtergere
 6. Si eu iti multumesc ca mi te-ai alaturat...si mai vreau sa-ti spun ceva: hai sa lasam formalitatile deoparte si sa ne spunem pe nume...! Ok? Pentru ca de acum incolo o sa mai ai un cititor fidel care iti va lasa si comentarii...Eu stiu ca uneori chiar daca ni se permite sa ne tutuim cu o persoana mai in varsta...acest lucru ni se pare ciudat si mereu suntem tentati sa nu o facem...Eu insa te asigur ca nu ma deranjeaza deloc acest lucru... Mai mult de 10 ani am fost "teacher"...si elevilor le placea sa-mi spuna asa pentru ca nu trebuiau sa foloseasca acel lung apelativ..."doamna pro-fe-soa-ra"!Spunandu-mi "teacher" era ca si cum mi-ar fi spus pe nume!

  RăspundețiȘtergere
 7. Bine,
  O sa-ti zic Luminita de acuma!
  Bine ca mi-ati spus...scuze, bine ca mi-ai spus! ;)

  RăspundețiȘtergere
 8. Ok...acum e mai bine...De cate ori mi se spune "doamna" am impresia ca am 100 de ani!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. Bine,
  O sa-ti zic Luminita de acuma!
  Bine ca mi-ati spus...scuze, bine ca mi-ai spus! ;)

  RăspundețiȘtergere
 10. Buna ziua doamna Luminita,
  Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase!
  Da, Amelie e chiar un film frumos! Si mie mi l-a recomandat un coleg care a venit din Canada unde a stat 10 ani! El imi tot zicea ca il vede o data la 6 luni si de fiecare data simte, parca, ca nu l-a vazut niciodata!

  Imi pare bine ca m-ati gasit si promit si eu ca o sa va citesc blogul!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!