Voiam ...

Voiam să scriu ceva despre profesorii şi elevii din ziua de azi după ce am citit acest articol din EVZ, intitulat Extemporal la dirigenţie: ”Ce sunt eu, curvă sau târfă?”, dar mi-am zis că nu are rost. Orice aş zice nimic nu se va schimba! Apa trece, pietrele rămân sau Câinii latră, ursul trece... .

Orice am zice adevărul e că nu numai profesorii sunt de vină de actualul stadiu al învăţământului ci şi elevii din ce în ce mai dezinteresaţi şi nesimţiţi, părinţi ce nu pot sau nu au chef să-şi educe copiii, să le ofere cei 7 ani de-acasă. Pe lângă astea mai e şi Sistemul ce promovează numai pupincuriştii şi lucrează doar pe metoda PCR (Pile, Cunoştinţe şi Relaţii).

Copiii vin mai întâi cretinizaţi de acasă, tocmai de către părinţii care îi ignoră şi nu le pasă ce face cel mic. Părinţii îi trimit la şcoală şi cred că s-au absolvit de responsabilitate, că de-acum copii lor o să vină dăştepţi acasă. Dar ei nu se chinuie să le ofere cât de puţină educaţie de-acasă. Astfel copii devin din ce în ce mai impertinenţi, şmecheri şi mai e un pas mic până la insultarea profesorilor sau chiar bătucirea lor.

Pe de altă parte unii profesori sunt dezinteresaţi, nu mai au vocaţie spre a preda, ceva de genul preoţilor! Dar profesorii sunt şi ei o ramură a angajaţilor de la stat care cred că locurile lor sunt veşnice şi că ei deţin puterea supremă.

În fine, de amândouă părţile, amândouă taberele trebuie să facă ceva să fie mai bine, şi profesorii şi elevii. Ar mai fi o gramada de spus, dar e cam târziu şi nici nu vreau să jignesc pe careva...

Totuşi, voi ce credeţi? Cine e vinovat pentru astfel de evenimente?

P.S. Voiam...să nu scriu mult dar m-a luat valul :)

P.S.2: Citiţi, vă rog, despre sistemul educaţional din Finlanda. Oare când o să ajungem şi noi acolo?

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux