Treceți la conținutul principal

Cum e Să Fi Capricorn

Am găsit pe sit-ul Kappa.ro următoarea caracterizare a Capricornilor:

Trasaturile mai putin cunoscute ale Capricornilor
Capricornii sunt muncitori, demni de incredere si blegi. Acestia sunt intotdeauna buni la matematica, asta explica de ce sunt o asa mare bataie de cap. Rene Descartes a fost un matematician renumit, dar nu si un filosof prea bun, deci trebuie sa fi fost Capricorn. Cei mai multi politicieni sunt Capricorni, asta explica de ce tara noastra se afla mereu in impas. Nu e de mirare de ce politicienii au nevoie de forte de protectie in jurul lor in permanenta. Capricornii sunt o combinatie intre Leu si Fecioara. In cazul unui razboi nuclear, doar insectele si Capricornii vor gasi un mod de a supravietui. Noi, ceilalti, nu vrem sa traim intr-o astfel de lume. Capricornii au invatat de mici sa fie nesuferiti. Probabil ca de Craciun parintii le faceau cadouri carti despre drept, iar ei le studiau si subliniau punctele slabe ale legilor. Capricornii nu pot descrie concepte filosofice pentru ca acestea nu presupun ecuatii. Le place sa vorbeasca la telefon, insa nu-l deschid niciodata pentru ca nu au prieteni pe care sa-i sune. Capricornii cred ca Donald Trump este un vizionar. Cei mai multi oameni arestati pentru fraude fiscale au fost Capricorni.
Cum sunt Capricornii?
Introvertit, incapatanat si suspicios, Capricornul are multe complexe, dar le ascunde cu diplomatie. 
Ce "pasarele" are Capricornul?
Obsesia lui primordiala este aceea de a detine controlul. De-asta e mereu in garda si se straduieste continuu, incarcandu-se cu atatea responsabilitati. Toate actiunile lui au un scop. Iar scopul, oricare ar fi, e menit sa-i asigure controlul asupra oamenilor si situatiilor. Convins ca are mereu dreptate, se considera dator sa dea sfaturi si indrumari. Daca nu e ascultat, poate recurge la strategii subtile si chiar la manipulare pentru a te aduce acolo unde vrea. Mult-trambitata lui modestie e o baliverna - in realitate, Capricornul este extrem de ambitios si de orgolios. Totusi, alaturi de Scorpion, este una din "piesele de rezistenta" care misca lumea inainte si care merita atentie si consideratie.

Cu unele descrieri făcute mai sus mă identific şi eu dar unele sunt cam exagerate în ceea ce mă priveşte.

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct