Treceți la conținutul principal

8 motive să te trezești cât mai devreme


Cu toții știm vorba aceea : Cine se trezește de dimineață departe ajunge! și eu consider că este foarte adevărată. Ne tot plângem că nu mai avem timp de nimic, că tot ceea ce facem, facem pe fugă, că timpul e prea scurt dar cu toate acestea nu facem nimic să optimizăm timpul nostru care este atât de prețios. Știu, e excelent de bine să te poți trezi la ce oră vrei, să nu ai stresul de a merge la serviciu și să-ți pice tot în tavă, dar puțini au privilegiul acesta (dacă se poate numi așa). Așa că sfaturile de mai jos nu sunt pentru cei care merg la discoteci și pierd nopțile pe acolo, celor care muncesc în schimbul de noapte sau celor care au insomnii, ci oamenilor obișnuiți care au un serviciu obișnuit. Oameni așa ca mine!

Am să redau mai jos câteva motive pentru care se merită să te trezești devreme dimineața.


1. Ai timp mai mult de tine - e știut că fetele de obicei se trezesc mai devreme. Din motive cosmetice, bineînțeles. Ele trebuie să se machieze și fardeze pentru a putea merge la serviciu, facultate, etc, că altfel nici în ruptul capului nu se poate. Mai bine ar întârzia la lucru decât să ajungă acolo nemachiate!
Când eram la facultate mă trezeam dimineața devreme înnainte de un examen ca să mai pot repeta cât de cât. Nu e bine să stai până noaptea târziu să înveți pentru că a doua zi vei fi prea obosit ca să mai poți gândi. Iar un somn bun te va ajuta să ți se aranjeze mai bine informația în creier. O dimineață liniștită este mult mai plăcută ca să citești sau să înveți ceva.

2.  Fă exerciții - chiar trebuie să mai zic ceva aici? Fă exerciții de înviorare, fă jogging în parc.

3. Pregătește-te pentru lucrurile importante - dispensează-te de lucrurile mărunte și înlătură-le din calea ta, din calea lucrurilor cu adevărat importante în acea zi. Verifică-ți e-mail-urile sau citește ziarul la o cafea ca să nu fi distras mai târziu de acestea.

4. Mărește-ți productivitatea - cu cât te trezești mai devreme cu atât ai în fața ta o zi mai lungă, deci poți face mult mai multe lucruri ca într-o zi obișnuită. Ai la serviciu mai multă treabă ca de obicei? Trezește-te devreme, mergi la serviciu și apucă-te de treabă, poate până la amiază poți termina ce ai de făcut...

5. Folosește timpul de dimineață pentru a rezolva problemele - în liniștea dimineții este adesea momentul când mintea ta este foarte clară și mai bine adaptată pentru a rezolva problemele importante.


6. Fii parte din natură - natura se trezește în fiecare zi atunci când soarele răsare. Așa ar trebui să facem și noi pentru că trupurile noastre fac parte din natură.

7. Meditează - meditația aduce un balans emoțional. Dacă îți începi ziua cu meditație vei avea acea balanță sufletească pe tot parcursul zilei, îmbunătățindu-ți viața. Dimineața este perfectă pentru a medita pentru că mintea este fresh, creierul este relaxat și mintea este mult mai ascuțită (nu odihnită ca a Elenei Băsescu).


8. Scapă de traficul infernal - un aspect foarte important pentru cei care trăiesc în orașe mari și aglomerate.  Decât să pierzi timp și să-ți faci nervi în trafic nu e mai bine să mergi mai devreme la serviciu atunci când nu sunt așa de multe mașini? Timpul câștigat îl poți folosi pentru a citi, învăța ceva, a planifica ceva. Este timp liber pentru tine care dealtfel l-ai fi pierdut în trafic.


Acestea sunt câteva sfaturi dar dacă mai știți câteva aș fi recunoscător să le împărtășiți și aici!

Aceste sfaturi sunt reproduse și adaptate de pe sit-ul HowToWakeUpEarly.com .


Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.