Treceți la conținutul principal

8 motive să te trezești cât mai devreme


Cu toții știm vorba aceea : Cine se trezește de dimineață departe ajunge! și eu consider că este foarte adevărată. Ne tot plângem că nu mai avem timp de nimic, că tot ceea ce facem, facem pe fugă, că timpul e prea scurt dar cu toate acestea nu facem nimic să optimizăm timpul nostru care este atât de prețios. Știu, e excelent de bine să te poți trezi la ce oră vrei, să nu ai stresul de a merge la serviciu și să-ți pice tot în tavă, dar puțini au privilegiul acesta (dacă se poate numi așa). Așa că sfaturile de mai jos nu sunt pentru cei care merg la discoteci și pierd nopțile pe acolo, celor care muncesc în schimbul de noapte sau celor care au insomnii, ci oamenilor obișnuiți care au un serviciu obișnuit. Oameni așa ca mine!

Am să redau mai jos câteva motive pentru care se merită să te trezești devreme dimineața.


1. Ai timp mai mult de tine - e știut că fetele de obicei se trezesc mai devreme. Din motive cosmetice, bineînțeles. Ele trebuie să se machieze și fardeze pentru a putea merge la serviciu, facultate, etc, că altfel nici în ruptul capului nu se poate. Mai bine ar întârzia la lucru decât să ajungă acolo nemachiate!
Când eram la facultate mă trezeam dimineața devreme înnainte de un examen ca să mai pot repeta cât de cât. Nu e bine să stai până noaptea târziu să înveți pentru că a doua zi vei fi prea obosit ca să mai poți gândi. Iar un somn bun te va ajuta să ți se aranjeze mai bine informația în creier. O dimineață liniștită este mult mai plăcută ca să citești sau să înveți ceva.

2.  Fă exerciții - chiar trebuie să mai zic ceva aici? Fă exerciții de înviorare, fă jogging în parc.

3. Pregătește-te pentru lucrurile importante - dispensează-te de lucrurile mărunte și înlătură-le din calea ta, din calea lucrurilor cu adevărat importante în acea zi. Verifică-ți e-mail-urile sau citește ziarul la o cafea ca să nu fi distras mai târziu de acestea.

4. Mărește-ți productivitatea - cu cât te trezești mai devreme cu atât ai în fața ta o zi mai lungă, deci poți face mult mai multe lucruri ca într-o zi obișnuită. Ai la serviciu mai multă treabă ca de obicei? Trezește-te devreme, mergi la serviciu și apucă-te de treabă, poate până la amiază poți termina ce ai de făcut...

5. Folosește timpul de dimineață pentru a rezolva problemele - în liniștea dimineții este adesea momentul când mintea ta este foarte clară și mai bine adaptată pentru a rezolva problemele importante.


6. Fii parte din natură - natura se trezește în fiecare zi atunci când soarele răsare. Așa ar trebui să facem și noi pentru că trupurile noastre fac parte din natură.

7. Meditează - meditația aduce un balans emoțional. Dacă îți începi ziua cu meditație vei avea acea balanță sufletească pe tot parcursul zilei, îmbunătățindu-ți viața. Dimineața este perfectă pentru a medita pentru că mintea este fresh, creierul este relaxat și mintea este mult mai ascuțită (nu odihnită ca a Elenei Băsescu).


8. Scapă de traficul infernal - un aspect foarte important pentru cei care trăiesc în orașe mari și aglomerate.  Decât să pierzi timp și să-ți faci nervi în trafic nu e mai bine să mergi mai devreme la serviciu atunci când nu sunt așa de multe mașini? Timpul câștigat îl poți folosi pentru a citi, învăța ceva, a planifica ceva. Este timp liber pentru tine care dealtfel l-ai fi pierdut în trafic.


Acestea sunt câteva sfaturi dar dacă mai știți câteva aș fi recunoscător să le împărtășiți și aici!

Aceste sfaturi sunt reproduse și adaptate de pe sit-ul HowToWakeUpEarly.com .


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!