Treceți la conținutul principal

Politica explicată

Feudalismul: Ai două vaci. Stăpânul tău ia ceva din laptele tău.

Socialismult pur: Ai două vaci. Statul le ia şi le pune într-o fermă împreună cu vacile celorlalţi cetăţeni. Tu trebuie să ai grijă de toate vacile. Statul îţi dă lapte cât doreşti.

Socialismul birocratic: Ai două vaci. Statul le ia şi le pune într-o fermă împreună cu vacile celorlalţi cetăţeni. Vacile sunt întreţinute de către fermieri ce au lucrat numai la ferme de păsări. Tu trebuie să ai grijă de păsările (găinile) lăsate de fermierii care au grijă de vaci. Statul îţi oferă lapte şi ouă atât cât yice regulamentul.

Fascismul: Ai două vaci. Statul ţi le ia pe amândouă, te angajează să ai grijă de ele şi apoi îţi vinde laptele.

Comunismul pur: Ai două vaci. Vecinul te ajută să ai grijă de vacă şi apoi împărţiţi laptele.

Comunismul rusesc: Ai două vaci. Trebuie să ai grijă de ele dar statul îţi ia tot laptele.

Comunismul cambodgian: Ai două vaci. Statul îţi ia cele două vaci şi apoi te împuşcă.

Dictatura: Ai două vaci. Statul îţi ia vacile.

Democraţia pură: Ai două vaci. Vecinul tău decide cine ia laptele.

Democraţia reprezentativă: Ai două vaci. Vecinul tău alege pe cineva care să-ţi spună cine ia laptele.

Birocraţia: Ai două vaci. La început statul impune când să le hrăneşti şi când să le mulgi. Apoi te plăteşte ca să nu le mulgi. Apoi le ia pe amândouă, împuşcă una, o mulge pe cealaltă şi varsă laptele pe stradă. Apoi îţi cere să completezi formulare şi hârţoage contabile pentru vaca dispărută.

Anarhie pură: Ai două vaci. Ori vinzi vacile la un preţ rezonabil, ori vecinul încearcă sa-ţi ia cu forţa vacile ca apoi să te omoare.

Capitalism-anarhic: Ai două vaci. Vinzi o vacă şi cumperi un taur.

Voi ce ziceţi, în ce categorie s-ar afla România?


Powered by ScribeFire.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.