Treceți la conținutul principal

Cele mai Bune 10 Distribuții LINUX în 2009

Redau mai jos lista cu cele mai bune distribuții Linux din anul 2009, listă realizată de Ken Hess pe sit-ul Daniweb.
Trei din cele 10 distribuții le-am folosit și eu mai mult sau mai puțin, dar numai în VirtualBox:
- Ubuntu îl folosesc de aproape 2 ani, chiar și acum scriu de pe el. Sunt foarte mulțumit dar mai am mult până când să stăpânesc cu adevărat acest sistem de operare.
- Fedora l-am încercat în VirtualBox și mi-a plăcut mult, dar mi-e greu să schimb actualul sistem.
- Damn Small Linux (DSL) este cu adevărat foarte, extrem de mic. Nu mi-a venit să cred, dar este adevărat că are doar 50MB.

Dar să trecem la lista realizată de Ken Hess( poate după ce o să încerc mai multe distribuții Linux o să fac și eu o astfel de listă). Criteriile după care a fost realizat acest clasament sunt: cumunitatea, publicitatea, varietatea de programe, sistemul de update și frecvența cu care se realizează o nouă versiune. E adevărat că aceste criterii sunt cam puține și poate că lista nu reprezintă și adevărul, dar fiecare are părerea lui.

  1. gNewSense - pot să zic că aceasta e o distribuție de care nu am auzit niciodată. Rușine să-mi fie! Dacă nu am auzit niciodată mă miră faptul că e pe primul loc având în vedere că unul din criterii era: publicitatea.
  2. Debian - de acesta am auzit, și încă de foarte multe ori. E chiar unul dintre primele distribuții Linux de care am auzit când nici măcar nu știam că mai există și alte sisteme de operare în afară de Windows 98. Acest distro are de toate: suport, stabilitate, developeri excelenți, mii de programe și poate fi folosit pe un PC sau server. Acesta este părintele lui Ubuntu!
  3. Ubuntu - Ubuntu este un sistem de operare excelent. Cum am mai spus îl folosesc de aproapre 2 ani și e OK, cu unele obiecții: câteodată e greu să configurezi anumite programe(Samba), unele probleme cu driverele.
  4. CentOS - Această distribuție se bazează pe Red Hat Enterprise Linux. Aș spune mai multe despre acest distro dar nu știu nimic din experiență.
  5. Fedora - Fedora este o distribuție suportată de comunitatea Red Hat, Inc. Înainte se numea Red Hat Linux.
  6. Red Hat -  Red Hat este cea mai profitabilă companie de LINUX/Open Source/Free Software.
  7. Gentoo - o bună descriere ar fi Gentoo is the Harley-Davidson of the Linux world. It's cool. It's stable. It's hot.
  8. Knoppix - după cum zice și autorul acestui clasament, Knoppix este excelent pentru a-l arăta unui utilizator Windows, astfel este posibilitatea ca acesta să nu-și mai dorească vre-un produs Microsoft pe PC-ul lui.
  9. Presto - hhmmmm....încă un distro de care nu am mai auzit până acum. Shame on me!
  10. Damn Small Linux - Damn Small Linux (DSL) are o mărime de cam 50MB. Cu toate că e așa de micuț are opțiunile standard ca Web, RDP, Terminal Services, SSH, SSH server și multe altele. L-am instalat extrem de rapid în VirtualBox și mergea ca o rachetă. Poate o să mi-l pun pe PC-ul meu unde am doar 512 MB de RAM.
Lista originală o găsiți aici.

Pentru utilizatorii Windows: instalați VirtualBox și încercați și voi o distribuție de Linux și o să vedeți diferența!


Powered by ScribeFire.


Tags: ,

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!