Revelionul

Anul acesta am reuşit să petrec Revelionul într-o locaţie din afara Sibiului sau a Botoşaniului, mai exact am fost la Cluj.


Am plecat la Cluj-Napoca pe 30 decembrie 2009 şi m-am întors anul viitor în 2010. E prima oară când îmi petrec ziua de naştere (31 decembrie) şi ziua de nume (1 ianuarie - Sf. Vasile) într-un alt oraş decât cel de reşedintă. A fost frumos dar în acelaşi timp am fost şi dezamăgit de unele chestii. Dacă aveţi răbdare vă voi povesti pe scurt cum a fost.


30 decembrie 2009:

Drumul până în Cluj a fost OK, am dormit o bună parte din el şi am ajuns pe la ora 18 în oraş. În Cluj ploua de ziceai că e toamnă nu iarnă. Am ajuns la pensiune unde ne-am instalat confortabil. Camera primită era foarte frumoasă, cu paturi moi, televizor LCD, baia foarte bună, totul curat, pe scurt am fost mulţumit de condiţii, având în vedere că îmi cam era teamă să nu fie mai nasol.

După ce ne-am odihnit puţin am ieşit în cercetare de obiective turistice. Am rămas plăcut surprins de casele vechi, frumoase de pe Calea Moţilor. Apoi de Biserica Catolică din Piaţa Avram Iancu sau Catedrala Ortodoxă şi Teatrul Naţional. Parcul de la Teatru era foarte frumos ornamentat, brazii plini de luminiţe colorate.


31 decembrie 2009:

De ziua mea bineînţeles că am primit tort şi a trebuit să suflu în lumânări (mi-am pus şi o dorinţă, normal).
Am mai făcut un tur al oraşului şi apoi am mers pe jos de pe Calea Moţilor până la Iulius Mall. Cred că distanţa e de vreo 5 km, dacă nu mă înşel.
Mi-a plăcut foarte mult mall-ul şi ce am văzut acolo.

În noaptea de Revelion am fost în faţa Teatrului Naţional unde, din păcate din cauza crizei, au fost doar artificii şi şampanie. E ciudat că totuşi în Iaşi, unde PSD e la putere s-au cheltuit o groază de bani pe formaţii şi artificii. Dar distrează omul ca să uite de foame, nu?
L-am văzut cu greu şi pe Emil Boc, eram cât de cât aproape de el dar mă chinuiam să-l văd mai bine. Să ştiţi că înălţimea lui mică nu e o legendă...
Spectacolul de artificii a fost impresionant, cât şi bucuria şi distracţia clujenilor.

Am avut prilejul să dau şi un interviu la TVR1 dar care din păcate nu l-a redat pe post integral:


Sunt bucuros că m-au dat între declaraţiile lui Boc şi Băsescu :)
Am mai fost zis că: Sper ca Guvernul să-şi facă datoria şi mai departe cu Dumnezeu înainte!... Salut toţi botoşănenii că de acolo sunt şi salut toţi sibienii că acolo lucrez.

Am mai făcut un tur de Centrul Oraşului şi apoi am plecat la pensiune unde am dormit ca un bebeluş şi visând interviuri şi oameni care mă ovaţionează.

1 ianuarie 2010:

E fain să termini un an cu o zi de naştere şi să începi anul cu o zi de nume. Pot să zic că sunt privilegiat şi poate că asta îmi dă un fel de karma...
Ziua mi-am petrecut-o în cameră sau în oraş căutând cu diperare un restaurant deschis unde să pot mânca ceva. Am găsit până la urmă un non stop de unde am cumpărat cât să mi-ajungă 2 zile, dar mi-a ajuns cam o jumătate de zi.

Pe 2 ianuarie m-am întors în Sibiu.
Clujul îmi place mult mai mult ca Sibiu, e un oraş foarte frumos, care dă o tentă de oraş occidental. Sper să mai merg într-o vizită pe acolo, dar pe la vară.

La mulţi ani la toţi!!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei