Treceți la conținutul principal

Voi, Nemernicii ce l-aţi Votat pe Băse

Acum câteva zile în urmă am primit acest mesaj la post-ul Antena 3 profesionista sau NU:
Anonim spunea...
Va multumim voua celor care l-ati votat pe Basescu, datorita voua am intrat in colaps si faliment. Suntem responasili de alegerile noastre....e mai grav cand aleg altii....
Vreau să răspund aici şi nu la secţiunea comentarii.
Eu unul m-am săturat de aceeaşi placă pusă la nesfârşit: că dacă ieşea Geoană era mai bine, că l-am ales pe Băse şi de aia suntem în rahat, că dacă şi cu parcă...Eu cred sincer că dacă ieşea Geoană era la fel, poate chiar mai rău. Dar trebuie mai întâi să ne gândim de ce naiba am fost nevoiţi să alegem între doi cretini? Aveam de ales între un Prostănac şi un Beţiv. Este o vorbă Beatul se mai dezbeată dar prostul tot prost rămâne! Băse într-adevăr a dat-o în bară, e la furat şi la propriu şi la figurat, trebuie bătut cu biciul dar odată cu el toată clasa politică trebuie să păţească la fel. Să nu-mi ziceţi că Geoană e mai breaz, sau că Antonescu e mai corect, sau că Felix nu e şi nu a fost Turnător, sau că Ponta e inocent....Toţi sunt o apă şi un pământ, toţi sunt din acelaşi aluat stricat şi acru.
Putem să ne întoarcem în timp şi să ne întrebăm de ce părinţii noştrii au fost la Revoluţie în 89 şi au dat jos un comunist ca să pună apoi un al comunist? Ţara nu a ajuns în halul ăsta numai din cauza lui Băse ci şi din cauza noastră care ne furăm de fiecare dată căciula şi ne place să ne păcălim unul pe altu. E recunoscută măestria românului de a fi combinatozaur, de a merge numai pe combinaţii şi şmechereli, de a produce ceva, dar nu în sensul de a crea ceva, de a munci ci de a păcăli, de a fraieri...
Aşa suntem noi de la Burebista şi credem că nu ne putem schimba niciodată. Dar nu e adevărat, ne putem schimba dacă ne-am chinui puţin, dacă ne-am strădui mai întâi să ieşim din ignoranţă şi din propriile fecale şi a vedea că se poate cu puţină voinţă. Dar e mai bine să întrebi pe alţii Dar pesmeţii-s moi?, nu?
Apoi, dacă s-ar respecta legile astea pe care le avem, rele, bune, dar măcar să se respecte, dar zilnic vedem cum poliţiştii sunt luaţi la bătaie de ţigani, judecătorii lasă liberi criminali, comercianţii vând produse de zeci de ori mai scumpe, etc.
Pentru toate astea nu Băse e de vină, ci suntem de vină şi noi! Nu încerc să-l scot pe Nemernic, ci doar zic că ar trebui şi noi să ne schimbăm puţin mentalitatea. Să fim mai solidari, să nu fim indiferenţi ca ţăranii de la inundaţii care beau la birt şi lăsau pe alţii să le scoată glodul din propriile case! Aşa ceva nu o să vezi într-o altă ţară ca Germania, Franţa, Spania, ţări cu care ne tot comparăm dar nu ne ridicăm nici măcar până la buricul lor.
Da, suntem responsabili de alegerile noastre, dar haideţi să nu mai fim nevoiţi să alegem între doi căcaţi că până la urmă tot un căcat o să ne conducă! Şi să nu ne mai diferenţiem Voi, nemernicii ce l-aţi votat pe Băse şi Noi, preacinstiţii ce l-am votat pe Geoană. E simplu de arătat cu degetul, la asta suntem buni cu toţii, dar e greu să găseşti soluţii, să încerci cu adevărat să schimbi ceva! Dacă Geoană era deştept şi nu Prostănac cum e nu s-ar fi relaxat la Vântu ci ar fi stat acasă să reflecte sau să facă sex cu soţia lui, nu cu SOV.

În faliment am intrat pentru că totul merge pe şpagă. Pentru că în conducerea ţării avem politicieni ce şi-au cumpărat locurile cu un kil de orez şi un litru de oloi sau cu promisiuni deşarte, pentru că avem economişti ce au ieşit pe bandă rulantă de la facultăţi unde nu şi-au tocit coatele pe băncile ei ci pe mesele barurilor şi a discotecilor şi au terminat licenţa după ce au făcut copy-paste şi au plătit pe domnii lor profesori, pentru că avem profesori la licee şi şcoli ce la titularizare nici nu s-au prezentat dar se cunosc cu domnii inspectori şi au asigurate locurile sau au plătit bani grei să nenorocească generaţii întregi, pentru că avem părinţi care le suflă în borş copiilor şi nu au timp de ei lăsându-i să facă ce vor, îi trimit la şcoală doar să scape de ei dar nu-i interesează faptul că au sute de absenţe şi că sar la bătaie la profesori (câte cazuri nu au fost de acest gen??), pentru că avem afacereşti şi patroni care se sparg în figuri că ei sunt business mani dar în fapt nu produc NIMIC ci cumpără un produs cu 1 RON şi-l vând cu 2 RONi, pentru că se pune preţul pe cât de bogat eşti şi nu pe cât de deştept eşti. Cool-ul şi trandy-ul au înlocuit cuvintele decent şi simţit, acum cu cât eşti mai bădăran, mai prost crescut, mai cocălar împuţit, defapt eşti mai dezinhibat, mai liber, mai rebel, un exemplu de urmat.
Aş putea să mai continui dar cu atât cât am scris poate v-aţi dat seama, domnule Anonim, care-i concluzia.
Dacă nu v-o spun eu: O să ne fie mai bine doar atunci când vom decide, fiecare dintre noi, să ne ridicăm din propriul rahat şi să facem ceva aşa cum trebuie, cum e corect, nu aşa cum e mai uşor pentru noi. În colaps suntem de când ne ştim, nu din cauza mea sau acelor care l-au votat pe Băse!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.