Treceți la conținutul principal

E de Groază sau e Comedie?

Prin nouăzeci şi ceva am văzut pentru prima oară filmul Army of Darkness şi îmi aduc aminte faptul că

aceast film defapt făcea parte dintr-o trilogie. Căutând pe net am văzut că trilogia este numită The Evil Dead aşa că am scos toate cele trei părţi. Aveam întipărit în minte faptul că Army of Darkness e un thriller-comedie, defapt mai mult comedie decât thriller şi credeam că şi celelalte două părţi sunt la fel...dar m-am înşelat.

The Evil Dead I (1981)

Cinci prieteni, trei femei şi doi bărbaţi, merg la o cabană în pădure departe de oraş ca să-şi poată face de cap. Aici ei găsesc o cabană ciudată, după mine cam înfricoşătoare, ce aparţine unui cercetător-arheolog. Un magnetofon şi o carte numită Necronomicon le atrage atenţia tinerilor şi cum îi mânca în fund a dat drumul magnetofonului. Pe banda audio era înregistrată traducerea unui text străvechi prin care se putea trezi demonii pădurilor...sau ce naiba o fii ăia! Odată ce banda audio a fost rulată răul a fost eliberat şi încet-încet adolescenţii devin unul câte unul zombii, nişte zombii ai naibii de urâţi.

Filmul e înfricoşător, sau cel puţin aşa mi s-a părut mie. Întreaga acţiune se petrece într-un loc parcă claustrofobic, cabana din pădure. Unghiurile de filmare, sunetele, crează parcă o atmosferă de teamă continuă. Pentru timpul în care a fost realiza (1981) filmul a fost monumental şi încă mai este.

Trailer-ul pentru The Evil Dead I. Partea asta e de groază în totalitate. Nu prea am văzut chestii funny!

The Evil Dead II (1987)

Partea aceasta e defapt un remake a primei părţi. Nu am cercetat şi nu ştiu de ce a fost nevoie să se facă un remake la prima parte, poate ca să profite şi mai mult de efectele speciale din 1987, mult mai evoluate decât cele din 1981.

Aici un tânăr pe nume Ash (acelaşi actor ca în prima parte) şi prietena lui merg la o cabană în pădure. Aceştia găsesc un magnetofon şi dă Play benzii audio unde se recită un pasaj din Cartea Morţilor. Din


pădure se ridică nişte forţe malefice şi distracţia începe. În această parte comedia şi thrillerul sunt pe aceaşi lungime de undă.


The Evil Dead III - Army of Darkness

Ăsta-i filmul pe care l-am văzut prima oară. E o comedie neagră şi merită văzut, sunt sigur că o să vă rămână în minte mult timp. :)

Link trailer.

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct