Scrie pe Blog din Zoho Writer

Acest tutorial nu mai este actual, din pacate.

Îmi plac serviciile de la Zoho, poate chiar mai mult decât cele de la Google Docs. Din această cauză sunt interesat de ştirile despre produsele Zoho, îi urmăresc pe Twitter, pe Facebook şi încerc să aflu cât mai multe detalii despre serviciile lor. Astfel am intrat pe un site după ce Zoho i-a publicat link-ul pe Twitter odata cu un articol interesant numit How to Post to Your Blog with Zoho Writer. După cum îi spune titlul, şi cum v-aţi dat seama şi din titlul acestui post, în articolul de mai sus este explicat cum să publici un articol pe blogul personal prin intermediul Zoho Writer.
Pentru a putea afla cum să publicaţi un articol pe blogul vostru direct din Zoho Writter ori intraţi pe link-ul de mai sus ori urmaţi paşii de mai jos.​ E de la sine înţeles faptul că unele formatări din Zoho nu o să fie compatibile cu cele din Blogger, LiveJournal, TypePad sau Wordpress​, platformele acceptate de ​acest serviciu online.​
În primul rând trebuie să vă creaţi un cont pe Zoho Docs (am scris un mic articol despreserviciile Zoho pe care le folosesc). Nu e deloc dificil să faci asta, iar dacă nu ai chef să creezi un cont nou te poţi loga direct cu contul tău de Google sau Yahoo​.​ Următorul pas ​e să ​intraţi în meniul Explorer şi să creaţi un nou document. Aveţi grijă la faptul că numele fişierului va fi şi titlul postului de pe blogul vostru. Ca exemplu eu am creat un fişier cu numele acestui post.

Apoi începeţi să vă înşiraţi ideile pe "foaie". Ca să inseraţi link-uri sunt două metode, ori daţi pe tab-ul Insert şi apăsaţi pe Link (CTRL+K)​ sau ​tot din Insert apăsaţi pe HTML şi introduceţi un link ca în imaginea de mai jos:

După ce aţi terminat de scris minunatul articol, care va fi sigur citit de mii de oameni :), ceea ce trebuie să mai faceţi e ca să uploadaţi post-ul pe blog. Apăsaţi pe tab-ul Share​ şi alegeţi Post to Blog.​ Dacă aveţi mai multe bloguri pe acelaşi user o să trebuiască să alegeţi doar un singur blog. Ar fi de preferat, sau cel puţin aşa fac eu, să bifaţi opţiunea Post as Draft​.
Cam atât! Nu uitaţi totuşi să mergeţi în draft.blogger.com dacă aveţi blogul pe Blogger​ şi să verificaţi postul înainte de publicare, poate ceva nu a fost formatat cum trebuie. Dacă nu aţi dat Post as Draft articolul va fi deja publicat pe blog, cu tot cu greşelile implicite.
Sper să reuşiţi, măcar de distracţie puteţi încerca această metodă de a posta pe blog.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux